Prośba o podpowiedź -rokowanie
Wysłane przez JolantaP
JolantaP (offline) |
Post #1 03-03-2021 - 20:27:14 |
|
Witam serdecznie
Prośba moja jest taka żeby ktoś mi powiedział jakie rokowania ? Guz jest duży 5,5 cm , mam ropocząć leczenie od chemioterapi , niestety nawet nie wiem jakiej ? Byłam na konsylium kiedy zapytałam w jakich odstępach i jaką odpowiedź była że dowiem się na pierwszej chemioterapi. Kości czyste , płuca też , USG nie wykazało powiększonych węzłów Rozpoznanie histopatologiczne: Obraz histologiczny w oparciu o wyniki badań immunohistochemicznych odpowiada rakowi inwazyjnemu gruczołu piersiwego NST , NHG3(3+3+2/15 mitoz/10HPF, ŚREDNICA POLA 0,6 mm) Wynik badania immunohistochemicznego : Wykazano obecność raceptorów estrogenowych w około 90 % komórek raka inwazyjnego . Wykazano obecność receptorów progestrenowych w około 60 % komórek raka inwazyjnego . Wykazano ekspresję antygenu proliferacyjnego Ki67 w 45%jąder komórkowych raka inwazyjnego . Oznaczono białko HER2 za pomocą przeciwciała króliczego ROCHE (PATHWAY anti-HER 2 4B5) Odczyn negatywny w komórkach raka naciekającego (Score =1+). Nie wiem co po operacji pewnie radioterapia a czy hormonoterapia ? Nic nie wiem ? Może podpowiecie co wg Was mnie czeka ? Szczerze |
Al_la (offline) |
Post #2 03-03-2021 - 22:15:34 |
k/Warszawy |
Jolu, zadałaś już takie samo pytanie tutaj [amazonki.net] i dostałaś odpowiedź.
Nie powielaj pytań w kilku watkach, bo się gubimy ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
390
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022