Ki 67 w 90%

Wysłane przez Agnieszka74 

Ula8002 (offline)

Post #1

07-04-2021 - 07:48:59

Dziewczynki pomóżcie luminalny B,Her2 ujemny Er90% PR 5% Ki67 90% jakie rokowania przy tak wysokim Ki

marianna56 (offline)

Post #2

07-04-2021 - 09:52:09

Bydgoszcz 

bezradny Nie zamęczaj Ula8002

Rak inwazyjny naciekający. Typ luminalny A cT1cN0M0(2020) . Stan po BCT + SNB(pT2pN0) (NHG2) . ER -100%, PR-15%
Ki-67- do 20%, HER-2 (+1) , Radioterapia , Brachyterapia. , Hormonoterapia-Etruzil .

Ula8002 (offline)

Post #3

07-04-2021 - 10:23:42

Marianna,ja nikogo nie zamęczam , jeżeli ktoś nie chce, nie musi mi odpisywać i pocieszać

Anna córka Kasi (offline)

Post #4

07-04-2021 - 12:47:24

Warszawa 

Ula, wielokrotnie na tym Forum byla mowa o tym, ze kazdy rak i kazda chora jest inna. To nie statystyka, nie matematyka. Kazda choroba, kazdy przypadek, rzadzi sie swoimi prawami. Tak wiele jest zmiennych, ktore maja wplyw na dalszy rozwoj choroby, ze analizowanie wylacznie Ki, nie ma sensu. Nawet jesli znajdziesz kilka dziewczyn, ktore mialy podone wyniki do Twoich, co Ci to da. Skup sie na leczeniu, dbaj o siebie. Tyle mozesz zrobic, nie zadreczaj sie wynikiem jednego markeru. Pozdrawiam Ania

Ula8002 (offline)

Post #5

07-04-2021 - 13:35:16

Dziękuję Aniu ,zamartwiam się ponieważ moja mama dziewięć lat temu zmarła na raka jajnika,pewnie muszę zrobić badania genetyczne

Tomasz. (offline)

Post #6

07-04-2021 - 16:23:49

Pruszków 

Ula8002
Dziękuję Aniu ,zamartwiam się ponieważ moja mama dziewięć lat temu zmarła na raka jajnika,pewnie muszę zrobić badania genetyczne
I to jest konstruktywne podejście. To popieram.

dziubas (offline)

Post #7

07-04-2021 - 19:32:49

Gdańsk 

brawosercepociesza

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

Ula8002 (offline)

Post #8

08-04-2021 - 08:59:47

Dziubas,jak długo bierzesz hormony i jakie samopoczucie?

dziubas (offline)

Post #9

08-04-2021 - 18:26:08

Gdańsk 

9ty rok i wszystko w porzadeczku, na dole też ! duży uśmiechuśmiech
Tak dla ściłości: mimo nazwy hormonoterapia to nie są hormony tylko raczej "antyhormony"tak

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 08-04-2021 - 18:27:22 przez dziubas.

Ula8002 (offline)

Post #10

11-04-2021 - 07:29:45

Dziewczyny G3,czy to już koniec????

Safi (offline)

Post #11

11-04-2021 - 08:00:06

Nieuśmiech

Ula8002 (offline)

Post #12

11-04-2021 - 08:35:19

Safi możesz napisać coś o tej złośliwości Jesteś już po leczeniu?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2021 - 08:36:17 przez Ula8002.

Janina.S (offline)

Post #13

11-04-2021 - 08:56:50

widły Soły i Wisły 

Ula, 15 lat temu u mnie rak złośliwy G3, guz ponad cm -mastektomia , niestety wtedy nie oznaczono mi Ki - szkoda.
obecnie już ponad rok leczę raka jajnika - po chemii regresja zmian i z tego się cieszę.
Uporządkuj swoje myślenie , nastaw się na wyleczenie i długie życie - spokój i pozytywne myślenie
to duża część sukcesu , Powodzeniauśmiech

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2021 - 08:58:02 przez Janina.S.

Safi (offline)

Post #14

11-04-2021 - 09:51:40

Ula, ja miałam G2, mikroprzerzut do wartownika, jestem 2 lata po operacji, radioterapii, biorę Etruzil. Zobacz ile lat na forum jest Janina (z G3). Jesteś w tej chorobie w sytuacji dobrej, ponieważ Twoje wyniki pozwalają na leczenie i możliwe jest całkowite wyleczenie. Niektóre osoby nie mają tyle szczęścia. Dzisiaj jest piękny dzień (przynajmniej u mnie), idź na spacer jeżeli możesz i ciesz się życiempociesza

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2021 - 09:57:34 przez Safi.

Ula8002 (offline)

Post #15

11-04-2021 - 11:54:04

Dziękuję,jesteście kochane Miło jak ktoś coś napisze

Janina.S (offline)

Post #16

11-04-2021 - 12:10:42

widły Soły i Wisły 

Ula napisałam Ci na priva -poczytaj proszę.../poczta/

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2021 - 12:11:44 przez Janina.S.

xiouken (offline)

Post #17

03-10-2024 - 15:58:48

xiouken (offline)

Post #18

08-11-2024 - 14:23:09

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xiouken (offline)

Post #19

08-01-2025 - 16:29:02

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 507
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024