pomocy
marzusia (offline) |
Post #2 09-12-2017 - 19:23:31 |
Cieszyn |
rak Luminalny B czyli hormonozależny , bez nadekspresji her2 czyli nie jest źle , a nawet całkiem, całkiem. Nie ma tylko określonego w tym wyniku stopnia zależności od hormonów. Ki 67 dość wysokie ale bywają nawet po 98% choć im niższe tym lepiej. Guz średniej wielkości, niestety już zajęty węzeł ale nie wiadomo ile ich łącznie jest zajętych, może tylko ten jeden więc nieźle. Operacja wiadomo,że konieczna, bez chemioterapii też chyba się nie obejdzie, potem przez kilka lat antyhormony. Czy będzie radioterapia trudno obecnie przesądzać bo to zależy od różnych wielu czynników, które na ten moment nie są nam znane
![]() |
jagodula (offline) |
Post #10 09-12-2017 - 19:58:48 |
Sławkow |
![]() ![]() |
Al_la (offline) |
Post #13 09-12-2017 - 22:40:54 |
k/Warszawy |
Zaczniesz leczenie, to poczujesz się lepiej, bo będziesz widziała postęp w dochodzeniu do zdrowia.
Jeśli masz wysokie ciśnienie, trzeba nad nim zapanować. Zawsze masz wysokie, czy od stresu? Jeśli stres to leki uspokajające. Najlepiej idź do lekarza I kontaktu i niech Cię przebada. Może trzeba wdrożyć leki. Ja jestem wysokociśnieniowiec, ale biorę leki. Bardzo się denerwowałam przed operacją, chirurg w dniu zabiegu kazał mi wziąć Relanium i powiedział: "a potem my już panią uspokoimy" ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
marzusia (offline) |
Post #15 12-12-2017 - 19:55:22 |
Cieszyn |
Z uwagi na zajęty węzeł i wysokie Ki67 będzie prawdopodobnie chemioterapia. Trudno powiedzieć czy lekarze zastosuja ją przed operacją czy po bo to zależy jak guz jest położony, nie jest bardzo duży, więc chyba można operować. Ale ja, przy takiej samej wielkości miałam chemię przedoperacyjną ,do dziś nie wiem czemu. Potem hormonoterapia do 10 lat i możliwe , że radioterapia ale to zależy od wielu czynników
![]() |
blankaIn (offline) |
Post #18 15-12-2017 - 19:16:38 |
Warszawa |
Luminalny A przy ki67 ok 40%? Bardzo ciekawe rzeczy opowiada ten doktór.
Schemat leczenia prawdopodobnie: operacja-chemia-hormonoterapia albo chth-operacja-hth. Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%. Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018 ![]() |
Tomasz. (offline) |
Post #20 16-12-2017 - 06:46:33 |
Pruszków |
Przy takim Ki67 i potwierdzonym przerzucie do węzła, dodatkowo- przy G3 leczenie to chemioterapia, operacja zasadnicza i albo usunięcie wszystkich węzłów, albo radioterapia okolicy pachy, przy operacji oszczędzającej BCT- radioterapia na sutek i lożę po guzie. Na koniec tzw. hormonoterapia.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
KatharinaHimmel (offline) |
Post #25 12-10-2022 - 12:17:16 |
|
Amazon and all other virtual features are followed for the approval of the terms. The skills of the cinese food near me are ensured for the guests. Partner is filed for the approval of the turns for the joy and its colourful means for the citizens.
|