Potrójnie ujemna
Wysłane przez agamon
agamon (offline) |
Post #1 23-02-2021 - 17:39:08 |
toruń |
Widzę ,że nie jestem sama z tym typem gada.Mam obecnie podawany Paklitaxel .Czy wybuchy gorąca w ciągu dnia ,to normalne ,a w nocy jestem zlana potem.Było minus 11 na dworzu ,a ja przy otwartym oknie spałam ,bo myślałam ,że się ugotuje.Mam problem ze snem przez te poty.Czy tak też miałyście po tej chemii.Spadły mi leukocyty i nie podano mi chemii kolejnej ,czy to pocenie ,to wynik wyniszczenia szpiku przez chemie ?Mam nadzieję ,że wyniki do czwartku się poprawią i podana zostanie chemia.
[amazonki.net] |
Imari (offline) |
Post #2 23-02-2021 - 19:16:07 |
Łódź |
To normalne przy chemii, też tak miałam. Pielęgniarki na oddziale się śmiały, że przyszła "nasza najgorętsza kobieta"
![]() |
tobima (offline) |
Post #3 23-02-2021 - 19:49:22 |
Rzeszów |
Też mnie czeka Paklitaxel i już się boję. Narazie mam czerwoną. Boję się tymbardziej, że leczę się na przewlekłą białaczkę szpikową i biorę glyvec, który powoduje obniżenie leukocytów. Moja Onkolog jeszcze nie wie czy mogę mieć podany jednocześnie glyvec i paklitaxel, mają się konsultować z moim hematologiem. Czerwoną znoszę dobrze, choć leukocyty spadają, ale acofil dobrze działa. Może ktoś był, albo jest w takiej sytuacji jak ja, tzn. ma dwa nowotwory w pakiecie, przewlekłą białaczkę szpikową i raka piersi? Na szczęście mój hematolog powiedział, że białaczka jest w głębokiej remisji, co jest dla mnie budujące.
|
tobima (offline) |
Post #5 23-02-2021 - 22:05:36 |
Rzeszów |
Dziękuję Tomasz, właśnie to mnie zastanawia. Mój hematolog nie widział przeciwwskazań jeśli chodzi o chemie czerwoną, a nawet o czynnik wzrostu, w tym przypadku acofil. Jednak moja onkolog zastanawia się nad Paklitaxelem, ale jeszcze nie konsultowane było z hematologiem. A czy karboplatynę podaje się przy takim rodzaju raka jak mój, czyli hormonozależny ER (2+), 80% raka inwazyjnego, PR (3+) 90 % raka inwazyjnego. Przewodowy inwazyjny G2, luminalny B, ki67 - 25%. Dziękuję bardzo za odpowiedź.
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
428
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022