Receptory potrójnie ujemne
braja (offline) |
Post #2 13-03-2014 - 13:27:18 |
|
Zadziała, zadziała!
![]() |
joasia0307 (offline) |
Post #3 02-04-2014 - 16:53:10 |
Kłocko |
|
pannabertz (offline) |
Post #6 02-04-2014 - 17:57:11 |
|
Również dołączam do grona wybrańców z 3 miusami. Jestem po drugiej AC (pierwsza podana w 8 tygodniu od operacji), 2 w 28 dni po 1 ;P Pod górkę idzie mi to leczenie
![]() ![]() ![]() |
eola (offline) |
Post #7 08-04-2014 - 19:58:58 |
|
Braja, do Ciebie kieruję pytania. Po odroczeniu 2 chemii dostałam 5 zastrzyków tevagrastim było ok, ale lekarz zmienił mi po drugiej chemii czynnik wzrostu na neulastę i dupa. Dziś kiepsko trzecia znów odroczona a lekarz znów nie dał niczego. Będziemy obserwować. Jak pójdę za tydzień to dalej będzie kiepsko. Usłyszałam nawet, ze moze mój szpik nie da rady bez szkody produkować białych i trzeba zrezygnować z chemii. Jak było u ciebie, czy po tej niedziałającej dostałaś od razu inny czynnik wzrostu? Dziewczyny tankujące AC proście o emend miałam po drugiej ani pół pawia.Pozdrawiam.
|
braja (offline) |
Post #8 10-04-2014 - 18:45:26 |
|
Napisałam na priv, ale powtórze tutaj, bo może komus się przyda... Najpierw dostałam neupogen i było OK, po drugiej chemii neupogen nie zadziałał, wiec po 3-ciej dostałam neulastę. I tą dostawałam już do końca chemii, raz nie zadziałała, najprawdopodobniej na skutek nieprawidlowego podania. Naulaste trzeba przechowywac w odpowiedniej temperaturze w lodówce, ocieplić pół godziny przed podaniem, podawać powoli. O ile dobrze pamietam z ulotki wynikało, żeby nie dezynfekowac rany PO zrobieniu zastrzyku alkoholem, a raz pielęgniarka to zrobiła. i własnie wtedy neulasta nie zadziałała...
W czasie radioterapii mieściłam się tuz tuż, jedna kreseczke powyżej neutropenii i zastrzyku już mi nie zapisano ![]() |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #11 12-04-2014 - 16:21:49 |
Tomaszów Mazowiecki |
benia -będzie dobrze
![]() |
Jolcia (offline) |
Post #15 29-04-2014 - 21:42:01 |
|
A ja nie miałam badanego ki. I nie wiem czy się tym martwić, czy cieszyć i żyć w błogiej nieświadomości
![]() Edit: Po krótkim zastanowieniu doszłam do wniosku, że do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna. Lepiej śpię ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-04-2014 - 21:44:15 przez Jolcia. |
aga66 (offline) |
Post #16 30-04-2014 - 10:14:47 |
Warszawa |
Ja tak jak Jolcia nie wiem i nie będę specjalnie drążyc tematu
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
gosiastyr1 (offline) |
Post #19 10-05-2014 - 17:08:15 |
|
Nie wiem czy podzielac Wasza radość moge z tego ze też trojujemnego raka mam, ale że z reguły pogoda ducha mi dopisuje to jestem pełna nadziei na szczęśliwe zakończenie tej zyciowej przygody.
|
gosiastyr1 (offline) |
Post #20 10-05-2014 - 17:09:55 |
|
A ki mam na 1%
|
naomi78 (offline) |
Post #21 23-05-2014 - 10:46:47 |
Gliwice |
Witajcie dziewczyny
![]() Dołączam do Waszego grona ptrójnie ujemna, G3:-/ Jestem w trakcie chemioterapii po trzecim cyklu. Guz nie zmniejsza się :-( ale mam nadzieję, że jeszcze go ruszy ta nasza "czerwona"... Mam 35 lat dwoje dzieci 13 i 3 latka muszę dla nich żyć i walczyć o zdrowie. Szczerze mówiąc dopiero tutaj na forum dowiedziałam się, że trzy minusy to wcale nie tak pięknie. Moj lekarz w IO w Gliwicach nie uświadomił mnie aż tak bardzo. Powiedział , ze statystycznie jak jest 50-60% powodzenia to chemioterapia podnosi je o 12% i ogólnie mam większe szanse na CAŁKOWITE WYLECZENIE niż na niepowodzenie. Tego zdania uczepiłam się jak rzep i trzymam się go mocno! Bardzo mnie podniosły wpisy niektórych forumowiczek:-)bo oczywiście strach podświadomie przypomina mi co jakiś czas o powadze sytuacji etc.ale widząc osoby tyle lat po leczeniu, bardzo dodaje sił. To bardzo piękne, że znajdujecie czas i chęci by tu być i pokazywać nam, że się udaje i wszystko może być ok ![]() Moze jest któraś z Was z Gliwic i okolic ? W poniedziałek mam czwarty cykl, mam nadzieję, że ruszy się w końcu i zmaleje w tej chwili jest ok. 3,5/3cm , przed biopsją był 3/2,5cm i nie chce się uparty dziad zmniejszyć. Trochę mnie to niepokoi, ale może tym razem się podda skorupiak ![]() Nie zaczniesz nowego rozdziału, jeżeli w kółko będziesz czytać poprzedni ![]() |
monika14 (offline) |
Post #22 23-05-2014 - 11:21:02 |
|
naomi78, to, że nie maleje nie oznacza, że chemia nie działa. jest jeszcze takie zjawisko, jak uszkodzenie komórek raka. Niektóre dziewczyny tak miały, że guz po chemii został wycięty i w wynikach histpatol. określano, że wszystkie komórki rakowe były uszkodzone. Czyli był to tzw. guz trup.
Masz dobre leczenie, słuchaj się lekarzy, a będzie dobrze. Trzymam kciuki za czwarty wlew. Pozdrawiam |
naomi78 (offline) |
Post #27 12-06-2014 - 15:48:26 |
Gliwice |
Witajcie kochane ponownie:-)Bardzo dziękuję za Wasze wsparcie i informacje. Guz zmniejszył się jednak, co potwierdziły kolejne badania porownawcze
![]() Mea pocieszylas mnie bardzo mimo to:-) Guz- trup - podobai się te określenie:-))) W tej chwili zdycham po Paklitaxelu boli w lędzwiach i podbrzuszu, muszę to przetrwać. Niculam ! Pozdrawiam Cie rownież moja rówieśniczko ![]() Nie zaczniesz nowego rozdziału, jeżeli w kółko będziesz czytać poprzedni ![]() |
Danula72 (offline) |
Post #29 13-06-2014 - 20:34:04 |
Warszawa |
[biotechnologia.pl]
Ale niewiele z tego rozumiem. Czy zdążą nam pomóc? Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-06-2014 - 20:36:12 przez Danula72. |