Receptory potrójnie ujemne
AnnA84 (offline) |
Post #1 07-06-2019 - 12:05:57 |
Knurów |
Mój też rósł szybko, baaaardzo szybko. Więc podejrzewam, że będziesz miała to co ja ![]() ![]() |
tiflufnu (offline) |
Post #3 17-06-2019 - 11:10:53 |
Wrocław |
Dlaczego w mutacji BRCA1 prognozy są lepsze niż bez mutacji? ????
Invasive carcinoma NST G3 KI67: 80%, Potrójnie ujemny. cT2cN0 - IIa. . 13/08/2019 Operacja oszczędzająca z wycięciem 5 węzłów wartowniczych. 26/08/2019 Wynik histopatologiczny: Brak utkania raka po leczeniu indukcyjnym. Zatory z komorek raka w naczyniach limfatycznych i żylnych w sąsiedztwie guza nieobecne. Liczba zbadanych węzłów chłonnych: 5. Liczba węzłów chłonnych bez komórek raka: 5/5. stadium po operacji: ypT0pN0pMx |
tiflufnu (offline) |
Post #5 19-06-2019 - 10:37:22 |
Wrocław |
No właśnie pare postów wyżej taj napisała AnnA84:
I sie zestresowałem. Invasive carcinoma NST G3 KI67: 80%, Potrójnie ujemny. cT2cN0 - IIa. . 13/08/2019 Operacja oszczędzająca z wycięciem 5 węzłów wartowniczych. 26/08/2019 Wynik histopatologiczny: Brak utkania raka po leczeniu indukcyjnym. Zatory z komorek raka w naczyniach limfatycznych i żylnych w sąsiedztwie guza nieobecne. Liczba zbadanych węzłów chłonnych: 5. Liczba węzłów chłonnych bez komórek raka: 5/5. stadium po operacji: ypT0pN0pMx |
Agaba190 (offline) |
Post #6 20-06-2019 - 09:40:34 |
k/Warszawy |
Nie stresuj się. To co cytujesz to zdanie AnnA84. Chodziło mi o coś bardzie "naukowego"
![]() Owszem prawda jest, że dla zmutowanych są dodatkowe leki. Ale to nie daje podstaw do stwierdzenie, że lepiej mieć mutację niż jej nie mieć. ...." Badania przeżywalności pacjentek prowadzono m.in. wśród populacyjnie obciążonych omawianymi mutacjami Żydów aszkenazyjskich. Wykazały one, że mimo odmiennych cech histopatologicznych nowotworów wywoływanych przez te mutacje, ich nosiciele mają takie same prognozy, jak chorujący na nowotwory sporadyczne..." To cytat z artykułu [www.medonet.pl] ![]() Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain |
tiflufnu (offline) |
Post #7 26-06-2019 - 01:16:00 |
Wrocław |
<3
Invasive carcinoma NST G3 KI67: 80%, Potrójnie ujemny. cT2cN0 - IIa. . 13/08/2019 Operacja oszczędzająca z wycięciem 5 węzłów wartowniczych. 26/08/2019 Wynik histopatologiczny: Brak utkania raka po leczeniu indukcyjnym. Zatory z komorek raka w naczyniach limfatycznych i żylnych w sąsiedztwie guza nieobecne. Liczba zbadanych węzłów chłonnych: 5. Liczba węzłów chłonnych bez komórek raka: 5/5. stadium po operacji: ypT0pN0pMx |
Robi (offline) |
Post #8 09-08-2019 - 00:45:13 |
Warszawa |
Pojawiło się nowe badanie kliniczne do TNBC w szpitalu w Krakowie pod nadzorem prof.Wysockiego.Jest to badanie kliniczne immunoferezy,niefarmaceutycznego rozwiązania leczenia raka z przerzutami w stadium IV za pomocą urzadzenia firmy Immunnicom nagrodzonego przez FDA,jako produkt przełomowy w leczeniu.Technologia polega na filtrowaniu krwi,czyli usuwaniu wytwarzanych przez nowotwór białek sTNF-Rs,które hamują odpowiedż immunologczną poprzez wiązanie i blokowanie aktywności TNF,cząsteczki znanej z działania przeciwnowotworowego.W badaniu będzie porównanie samej immunoferezy i jej stosowanie z chemioterapią,opis badania znajduje się na stronie szpitala.
|
Tomasz. (offline) |
Post #9 09-08-2019 - 08:51:23 |
Pruszków |
Brawo dla profesora za innowacyjne metody. Plazmafereza jest stosowana od ok. 30 lat w chorobach z autoagresji np. toczeń układowy do usuwania kompleksów immunologiimmunologicznego które sieją spustoszenie np. W naczyniach krwionośnych. Niestety samych prZeciwciał nie usuwa- ale nie są one tak patogenne jak kompleksy. W razie skutecznosci Napewno to lepsza metoda od prewencyjnych podań Xelody
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
blankaIn (offline) |
Post #11 27-08-2019 - 17:11:50 |
Warszawa |
Czyli jakoby aspiryna miałby zapobiegać przerzutom??
pozdr. Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%. Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018 ![]() |
Ingun (offline) |
Post #13 27-08-2019 - 17:30:57 |
Poznań |
Na razie wygrzebałam to: [www.ncbi.nlm.nih.gov] oraz to: [www.cancerresearchuk.org]
Jeszcze nie za bardzo miałam czas zglębić temat. Podobno prof. Wysocki rekomenduje dla trójumniaków przyjmowanie akardu (czyli np. po zakończeniu chemi, operacji i radio). |
Tomasz. (offline) |
Post #16 27-08-2019 - 20:23:30 |
Pruszków |
Cudów nie ma. Jeśli przerzuty poszły do momentu operacji to nic już im nie zapobiegnie. Chodzi o możliwość zahamowania rozwoju przerzutów i - jeśli to tylko możliwe- nad eliminacją komórek nowotworowych z ustroju. Tęgie głowy myślą jak poprawić możliwość ich eliminacji przez rozpoznanie komórek raka przez własny układ immunologiczny. Czyli nad tym, co w zdrowym organizmie być powinno, a co w jakiś sposób organizmowi "nie wyszło". Sporo się dzieje- a to plazamfereza, a to kwas acetylosalicylowy a to kapecytabina w małych dawkach. Warto próbować, obciążenia ustroju są po kwasie acetylosalicylowym nieduże (a i rozpiętość dawek duża- znałem osobę chorą na RZS leczoną dawkami 4200 mg Aspiryny na dobę). Z resztą działanie kwasu acetylosalicylowego było w pierwszej kolejności wykorzystane do chorób reumatoidalnych. Wiele, wiele lat później dostrzeżono działanie p.płytkowe (p. agregacyjne). Mogą się te dane potwierdzić, mogą i nie. Była jakiś czas temu opcja podawania chorym na raka leków heparynopodobnych. Nie wiem- czy się nie sprawdziła, czy też za duże były koszty finansowe dla płatnika NFZ, lub za duze koszty dla organizmu. Może uczeni szukają leków tańszych i łatwiejszych do stosowania? Łatwiej połknąć tabletkę, niż robić sobie codziennie zastrzyki. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Al_la (offline) |
Post #17 31-08-2019 - 15:17:28 |
k/Warszawy |
Przecież przy takiej dawce można nabawić się dziur w żołądku. Ja (przy swojej nadkwaśności) nie odważyłabym się regularnie zażywać dużych dawek tego leku. Musi mi wystarczyć Polocard 75. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
tiflufnu (offline) |
Post #18 05-09-2019 - 23:07:05 |
Wrocław |
mama po chemii ma pełną odpowiedź na leczenie w wyniku histopato
![]() Invasive carcinoma NST G3 KI67: 80%, Potrójnie ujemny. cT2cN0 - IIa. . 13/08/2019 Operacja oszczędzająca z wycięciem 5 węzłów wartowniczych. 26/08/2019 Wynik histopatologiczny: Brak utkania raka po leczeniu indukcyjnym. Zatory z komorek raka w naczyniach limfatycznych i żylnych w sąsiedztwie guza nieobecne. Liczba zbadanych węzłów chłonnych: 5. Liczba węzłów chłonnych bez komórek raka: 5/5. stadium po operacji: ypT0pN0pMx |
Tomasz. (offline) |
Post #20 06-09-2019 - 15:47:14 |
Pruszków |
Samą nadkwaśność łatwo można usunąć przez dołączenie węglanu wapnia (taka była np. Calcypiryna). Problem może być i z dawkami rzędu 75 mg, jeśli ktoś ma alergię na kwas acetylosalicylowy lub tendencję do niezależnych owrzodzeń. Ojciec miał duże tendencje do owrzodzeń, nowością były 13 lat temu prazole (omeprazol, pantoprazol) - miał zapisaną famotydynę. Coś poszło jednak nie tak, bo dostał krwotoku od żołądka (wymioty typu "fusy od kawy" ). Miał później omeprazol (w szpitalu) podawany w pompie infuzyjnej we wlewie ciągłym. Jeśli ktoś nie miał tendencji do owrzodzeń to zażywał (jak i sąsiadka) dawki 4200 mg Calcypiryny i cieszył się ze zmniejszenia bólu. W książce Podlewskich z 1991 roku są dawki max. 3000 mg. Sąsiadka stale narzekała na poczucie gorąca i poty. Dziś, w dobie silnych NLPZ-tów nikt takich dawek kwasu acetylosalicylowego nie stosuje. Poza tym to powoduje niedobór kwasu askorbinowego (Wit. C). ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 06-09-2019 - 15:47:44 przez Tomasz.. |
Al_la (offline) |
Post #21 30-09-2019 - 14:48:22 |
k/Warszawy |
Miałam TNBC i pełną odpowiedź na chemię. Za 3 dni minie 16 lat od I chemii ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
tiflufnu (offline) |
Post #22 21-10-2019 - 15:53:44 |
Wrocław |
Wow
![]() ![]() Invasive carcinoma NST G3 KI67: 80%, Potrójnie ujemny. cT2cN0 - IIa. . 13/08/2019 Operacja oszczędzająca z wycięciem 5 węzłów wartowniczych. 26/08/2019 Wynik histopatologiczny: Brak utkania raka po leczeniu indukcyjnym. Zatory z komorek raka w naczyniach limfatycznych i żylnych w sąsiedztwie guza nieobecne. Liczba zbadanych węzłów chłonnych: 5. Liczba węzłów chłonnych bez komórek raka: 5/5. stadium po operacji: ypT0pN0pMx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-10-2019 - 15:54:33 przez tiflufnu. |
tiflufnu (offline) |
Post #24 23-10-2019 - 03:13:22 |
Wrocław |
Wow, pieknie Beniu
![]() Invasive carcinoma NST G3 KI67: 80%, Potrójnie ujemny. cT2cN0 - IIa. . 13/08/2019 Operacja oszczędzająca z wycięciem 5 węzłów wartowniczych. 26/08/2019 Wynik histopatologiczny: Brak utkania raka po leczeniu indukcyjnym. Zatory z komorek raka w naczyniach limfatycznych i żylnych w sąsiedztwie guza nieobecne. Liczba zbadanych węzłów chłonnych: 5. Liczba węzłów chłonnych bez komórek raka: 5/5. stadium po operacji: ypT0pN0pMx |
nataliaa241289 (offline) |
Post #25 17-11-2019 - 19:32:25 |
|
Witajcie! Jestem po chemii przedoperacyjnej oraz operacji, doszło do całkowitej remisji.
|
dziubas (offline) |
Post #28 21-11-2019 - 20:52:26 |
Gdańsk |
anetko!!!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
aneta77 (offline) |
Post #30 22-11-2019 - 23:00:38 |
Warszawa |
2 grudnia mam konsultacje w sprawie chemioterapii w szpitalu na wawelskiej 15 w Warszawie. Dr Ewa Markiewicz. Staram sie o tym nie myśleć za wiele.
Więc póki co usunęłam stracha na bok.Niestety przeczytałam kilka głupot w internecie i 2 dni nie moglam sobie znaleźć miejsca ale teraz jest ok. Dzieki . |