Receptor HER-2 dodatni
Amazonki.net (offline) |
Post #1 16-02-2010 - 20:15:39 |
Forumowo |
Receptor HER-2 (+++) oznacza, że receptor ma wartość dodatnią.
więcej można przeczytać tutaj Miałaś(-eś) takiego guza i chcesz o tym napisać, w tym wątku jest właściwe miejsce. |
Mamotsa (offline) |
Post #2 08-04-2010 - 19:07:38 |
|
Mialam takiego, mialam.
Nawet kiedys na jego "czesc" zalozylam klub na +++. Wczesniej ciezko mi bylo czytac o tym, o rokowaniach, itp. Dzieki leczeniu ktore podjelam i pozytywnemu nastawieniu /ciezko wypracowane ale bylo/ nie przejmuje sie juz +++ tak bardzo. |
Jolar (offline) |
Post #12 20-04-2010 - 20:30:06 |
niedaleko Warszawy |
Dołączam do klubu ....Moja gadzina też ... na 3-ch plusach... bez Herceptyny, tak jak i Zuzanna.... dawniej nie widzieli potrzeby jej podawania...,
" Nie daj się ludzie niech swoje myślą... Nie daj się z diabłem do piekła wyślą... Nie daj się warto być zawsze tylko sobą..." |
Andzia3731 (offline) |
Post #16 21-04-2010 - 19:57:29 |
Radom |
Witam ja też jestem herówka we wrzesniu wziełam ostatnia herceptyne ..mam nadzieje ze mi pomogła )
Na forum od 22 Lipca 2008 r. |
b_angel (offline) |
Post #20 25-04-2010 - 10:00:16 |
radom |
bo jej serenia nie potrzebujesz
doktorek mi mówił, ze przy malutkich guzach nie ma żadnego medycznego uzasadnienia, żeby przez rok sie katować tym lekiem herceptyna to nie kompot - lista skutków ubocznych jest długa .......... . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... |
anna66 (offline) |
Post #24 26-04-2010 - 12:56:40 |
|
zostało jeszcze 10,
Mam niedomykalność zastawki mitralnej, zmiany zwyrodnieniowe na płatkach zastawki aortalnej, czego wcześniej nie miałam. Jestem pod stałą opieką kardiologa, on twierdzi, że to wina naświetlań, natomiast p.profesor onkolog, że to herceptyna tak działa, w każdym razie co 3 tygodnie jest nerwowo. Nie wiem, czy ona jest mi potrzebna. Ciekawa jestem, czy ktoś zrezygnował z niej? |
b_angel (offline) |
Post #25 26-04-2010 - 13:31:55 |
radom |
wiesz aniu ja nie pamiętam jakie miałaś wyniki histopatologiczne ale tak se myślę, że onkolog wie co mówi .......
poza tym kardiolog niewątpliwie ma rację, że naświetlania uszkadzają serce// a skoro przed każdą hercią sprawdzają twoje serducho to wydaje mi się, że jesteś bezpieczna i możesz kontynuować herceptynę . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... |
Hala1962 (offline) |
Post #26 26-04-2010 - 16:53:07 |
Szczecin |
Mam niedomykalność zastawki mitralnej - miałam od dziecka lekką (+/++), po herceptynie ta niedomykalność wzrosła (++/+++). Zaliczyłam całe 18 cykli, leczenie hercią zakończyłam w połowie sierpnia 2009. Nie miałam naświetlań. Kolejne badanie serca mam wyznaczone na maj. I też jestem ciekawa czy jak tam z moim serduchem...podobno niedomykalność się nie cofa....
|