Receptor HER-2 dodatni
aga66 (offline) |
Post #5 13-07-2011 - 17:37:34 |
Warszawa |
Witam w klubie Her2 3+, tralala G3, wartownik czysty (inne mam nadzieję też)
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #6 13-07-2011 - 18:39:55 |
|
To i ja sie wpisze na te liste. Mam Her2 3 +. Po radio bedzie herceptyna.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #7 13-07-2011 - 19:07:02 |
Warszawa |
Ja póki co mam chemię. Trzy tygodnie temu skończyłam 3xFEC. Jutro mam pierwszy z 3 Taxotere. Potem też mam radio, a następni hercię. Ależ tego duuuuużo.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #8 13-07-2011 - 20:22:05 |
|
Aga napisze Ci na priv
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
sylwusia186 (offline) |
Post #9 16-08-2011 - 14:27:05 |
|
Witam serdecznie.
Moja mam też ma Her 2 (3+) i bardzo się załamała tym faktem, jak to pewnie w większości przypadków przeczytała że rak z tym receptorem jest bardziej agresywny i powoduje odległe przerzuty. Jesteśmy z mamą na początku drogi, ponieważ dopiero jutro lekarz prowadzący będzie oglądał wyniki po operacji i zapewne ustali plan leczenia. Wszystkie panie na tym forum podziwiam za wytrwałość, chciałabym żeby moja mam równie dzielnie przeszła tą długą drogę.... Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę dużo zdrówka. |
ul87 (offline) |
Post #10 19-08-2011 - 23:24:33 |
|
Sylwusia, rok temu przechodzilam z mama dokladnie to samo co Ty teraz. Kiedy dowiedzialam sie, ze her2 jest na trzy plusy tez bylam zalamana. myslalam, ze juz nie ma szans, ze to taki agresywny rak, ze nic nie pomoze. dzisiaj mama jest po chemii, po radioterapii, bierze herceptyne i ma sie dobrze. a co najwazniejsze, jest zdrowa!
![]() ![]() |
Szpaku (offline) |
Post #12 05-10-2011 - 11:35:37 |
Poznań |
dziewczyny nie wiem czy zaglądałyście do tego wątku [amazonki.net]
Szukam osób które mają 10 minut i mogą wypełnić ankietę ![]() Na początek pytania ogólne i po kwalifikacji pytania właściwe ![]() Dla każdej osoby która przeszła kwalifikacje i wypełni ankietę niespodzianka. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Szpaku (offline) |
Post #14 05-10-2011 - 12:45:02 |
Poznań |
dziękuje ![]() Ankieta jest już na PM ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Szpaku (offline) |
Post #16 05-10-2011 - 19:12:24 |
Poznań |
wysłałem na PM dziękuje ![]() ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
mag_dag (offline) |
Post #18 04-01-2012 - 21:09:30 |
Sosnowiec |
Kiniu, tu masz wątek pod tytułem Herceptyna, poczytaj ![]() [amazonki.net] Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
nanet (offline) |
Post #19 19-10-2012 - 08:39:22 |
Konstancin/Góra Kalwaria |
Witam,
Od wczoraj mogę powiedzieć iż jestem też HER-2 +++ ( dodatnia) i moze to głupie ale się z tego cieszę bo mam receptory hormoanlne ujemne. „Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”. John O’Donohue |
aga66 (offline) |
Post #21 19-10-2012 - 17:44:45 |
Warszawa |
To masz Nanet tak jak ja. Ja też mam receptory hormonalne ujemne. Zostały mi jeszcze 2 herceptyny i koniec leczenia
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #22 19-10-2012 - 19:14:22 |
|
Nanet ja mam tak samo i jestem juz po leczeniu:
mastektomia, chemia, radio i herceptyna Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dana rud. (offline) |
Post #24 26-11-2012 - 19:59:01 |
|
Witam.też mam taki wynik HER2(+++).Jestem przerazona czy dostanę herceptynę.Na razie przede mną 20 naświetlań.W jakim czasie trzeba wziąć herceptynę od zakończenia radioterapii?Czy kazdej pacjentce z takim wynikiem zalecaja herceptynę?Czy trzeba prosic lekarza o ten lek ,czy to sie po prostu należy.Koleżanki jak cos wiecie dajcie mi znać,bo padam z niepewności.
![]() |
lulu (offline) |
Post #25 26-11-2012 - 20:06:55 |
k/Kwidzyna |
Hercia Ci się należy i koniec.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
aga66 (offline) |
Post #27 26-11-2012 - 20:59:30 |
Warszawa |
Harceptynę na leży podać do 6 miesięcy od ostatniej chemii
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
Al_la (offline) |
Post #28 26-11-2012 - 21:51:38 |
k/Warszawy |
Herceptyna należy się osobie, u której stwierdzono guza o wielkości powyżej 1 cm, a w przypadku mniejszego, kiedy są zajęte węzły chłonne.
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
b_angel (offline) |
Post #29 27-11-2012 - 08:19:56 |
radom |
Kryteria podawana herceptyny precyzują, że owszem podawana jest gdy guz ma powyżej 1 cm lub gdy guz jest mniejszy to usi być zajęty co najmniej 1 węzeł ale też u pacjentki nie może być zajętych więcej niż 9 węzłów .
Czyli jeżeli ktoś ma więcej niż 9 zajętych węzłów NFZ nie refunduje herceptyny. . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... ![]() |
Al_la (offline) |
Post #30 27-11-2012 - 12:08:40 |
k/Warszawy |
Właśnie się zastanawiałam, czy te 9 węzłów nadal obowiązuje, bo nasz ekspert o tym nie wspomniał [amazonki.net]
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |