Re: prosze o interpretacje
Wysłane przez adamalika74
adamalika74 (offline) |
Post #1 09-06-2010 - 21:38:10 |
Szczecin |
Bardzo prosze o przełożenie na język zrozumiały
1.( Wycinek z guza) Carcinoma ductale invasium post chemiotherapiam et DCIS G3. Stwierdza się naciekanie tkanki tłuszczowej przez komórki rakowe. W utkaniu guza ok.50% powierzchni stanowi tkanka łączna włóknista. 2.( Głęboka granica cięcia) bez nacieku raka 3. ( sutek poza guzem) Laesiones fibroso-cysticae mammae: fibrosis , ductectasiae, metaplasia apocrinalis. Brodawka: fibropapilloma minutum 4. ( węzły chłonne) W żadnym z 19 znalezionych węzłów chłonnych nie przerzutów raka nie stwierdza się . W 5 węzłach chłonnych widać rozległe pola włóknienia oraz nacieki z histiocytów ( najprawdopodobniej miejsce po przerzutach) ale zachowanego utkania nowotworowego nie stwierdza się . Dziękuje . Jutro zamierzam podskoczyć do onkolożki, jak oczywiście się wyrobie przed rehabilitacją, bo ostatnio jakaś zaspana chodze.... |
mag_dag (offline) |
Post #2 09-06-2010 - 21:46:27 |
Sosnowiec |
Ado, po mojemu to jest bardzo dobry wynik - rak przewodowy inwazyjny po chemioterapii, z komponentą wewnątrzprzewodową, stopień złośliwości 3 (najwyższy)
granice czyste - to bardzo ładnie na 19 w 5 węzłach są ślady po przerzutach, ale już bez komórek nowotworowych - czyste znaczy pierś poza guzem cystowo-włóknista - znaczy mastopatyczna oznacza to, że chemia zadziałała na medal - gratulacje Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
lidziaz (offline) |
Post #5 14-06-2010 - 15:34:26 |
Tomaszów Maz |
byłam na badaniu RTG klatki piersiowej , podczas badania technik podejrzał od razu moje płucka , wypytał o implantację cycocha , o metodę i mówił , że wszystko gra , że mogę być spokojna. Dziś odebrałam wynik na piśmie : Płuca bez zmian ogniskowych. Zmniejszenie przejrzystości prawego środkowego pola płucnego , raczej z tkanek miękkich. Sylwetka serca niepowiększona. Kąty wolne. Przepona gładka.
Czy może mnie ktosik mądry oświecić? Niepokój zawitał w mojej głowinie i nie mogę o niczym innym myśleć. O kurza dupa!!!!!! |
lulu (offline) |
Post #6 14-06-2010 - 15:38:07 |
k/Kwidzyna |
A ta mała przejrzystość prawego środkowego płuca to nie ten nowy cycuch, pewnie tak i po co się martwić.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |