Pomocy

Wysłane przez Madzialenka28 

Madzialenka28 (offline)

Post #1

03-01-2022 - 08:17:29

Witam. Mama miala nowotwor hormonozalezny luminalny B wyciany z prawej piersi i kiedys jej pielegniarka na onkologi powiedziała ze z prawej reki nie bedzie mogla nigdy juz pobierac krew. Teraz lezy na zakaznym z Covidem i musza jej czesto pobierac krew a w lewej rece ma zrosty i musi dac prawa reke czy ktos mi powie czy moze pobrac krew z prawej reki???

renatar (offline)

Post #2

03-01-2022 - 10:18:25

sieradz 

Podczas radio musiałam mieć pobieraną z prawej tzn tej bez węzłów bo się z lewej nie dało, było to pięć lat temu i nic mi się nie stało. Normalnie w swoim ośrodku mam pobieraną z lewej ale tam sa super pielęgniarki.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.

Zdziwiona71 (offline)

Post #3

03-01-2022 - 15:55:26

Bialystok 

Też mi mówiono że nie można pobierać z tej ręki krwi ,ale ostatnio przy pobieraniu krwi 3 pielęgniarki nie mogły pobrać krwi że zdrowej ręki ,pokłuły mnie i wzięły ta chora rękę i też nic nie było .Od tamtej pory mam pić wodę przed pobraniem krwi ,bo dlatego nic nie szło bo za mało płynów było rano

Tomasz. (offline)

Post #4

03-01-2022 - 17:49:59

Pruszków 

Są amazonki obustronne i krew do badań pobieraną mieć muszą. Ważne, aby pobierać sprawnie, tzn jak najkrótszy ucisk.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 522
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022