interpretacja wyników
Wysłane przez Agnieszka0607
Agnieszka0607 (offline) |
Post #1 07-01-2022 - 12:58:57 |
|
Dzień dobry,
dzisiaj byłam na USG piersi. Niestety, ale nie uzyskałam żadnej wskazówki od lekarza, co zrobić dalej i chciałabym prosić o poradę. Mianowicie, w piersi prawej: -na godz. 10 2 cm od brodawki widoczna zmiana o wejrzeniu torbieli z przegrodami/ konglomeratu torbieli o łącznym wymiarze 11x6cm -poza tym rozproszone torbiele proste o śr. do 2 mm. Pierś lewa: -na godz. 10 ok. 2 cm od brodawki widoczna zmiana o wejrzeniu torbieli z przegrodami/ konglomeratu torbieli o łącznym wymiarze 8x5mm -poza tym rozproszone torbiele proste o śr. do 4 mm Wnioski: BIRADS 3 Czy powinnam się martwić? Gdzie się udać w celu dalszej diagnostyki? Z góry serdecznie dziękuję za każdą odpowiedź i wskazówki. |
Magdaaa (offline) |
Post #2 07-01-2022 - 13:09:59 |
|
Witaj Aga. Birads 3 w USG oznacza badania obrazowe co pół roku (ja też mam). Weź skierowanie od lekarze rodzinnego do poradni chorób piersi i się zapisz. W piersi dzieją się procesy chorobowe (wg.USG na ten moment nie wymagające dalszej diagnostyki) dlatego warto być pod kontrolą.
|
Post #3 07-01-2022 - 13:33:39 |
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź!!!
Od ok. tygodnia czuję silny ból w prawej piersi i dlatego udałam się na USG. Zmartwiłam się, zwłaszcza, że siostra mojej babci miała raka piersi i troszkę spanikowałam. Serdecznie dziękuję i życzę dużo zdrowia! |
Post #6 07-01-2022 - 17:05:27 |
|
Bardzo dziękuję za wskazówki. Jestem tu nowa i dopiero poznaję tą stronę i fora.
Dziękuję serdecznie raz jeszcze! ![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
415
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022