Rak zapalny piersi
dziubal27 (offline) |
Post #1 04-03-2018 - 12:43:31 |
|
Witam dziewczyny jestem tu nowa 8 stycznia zaczęło się moje piekło wynik biopsji 12 stycznia przewrócił moje życie do góry nogami.Wybralam ośrodek w Gliwicach gdzie cały miesiąc teraz byl a poddawana badaniom w końcu jutro kładę się na odzial na pierwszą chemię.Do tej pory trzymałam się dla siebie męża i dzieci ale od kilku dni już nie umiem luz same cisna się z oczu. Powodem jest zapis w badaniach T4dN1M0 czyli rak zapalny.Wiem że jest to źle tokujacy nowotwor czy któraś z Was pokonała tego gada? ODEZWIJCIE SIĘ proszę bo oszaleje
|
fianiebieska (offline) |
Post #2 04-03-2018 - 12:45:16 |
Warszawa |
Faktycznie rak zapalny jest okryty złą sławą ale sytuacja nie jest tragiczna. Mamy tu amazonki wyleczone z tego raka.
fianiebieska opowiada |
dziubal27 (offline) |
Post #3 04-03-2018 - 13:20:11 |
|
Dziękuję za słowa otuchy mam nadzieję że lekarze też będą stali na takim stanowisku.Jestem wystraszona od swych dni tylko płacze to reakcja przed tym co mi nieznane.Mam nadzieję że z uwagi na młody wiek 36 lat mój organizm poradzi sobie z chemia i damy radę wspólnie pokonać tego przeciwnika
|
Al_la (offline) |
Post #4 04-03-2018 - 13:37:33 |
k/Warszawy |
Jest już taki wątek i w nim odezwały się dziewczyny [amazonki.net] W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-03-2018 - 13:37:49 przez Al_la. |
gosia0101 (offline) |
Post #7 04-03-2018 - 14:57:29 |
małopolskie |
dziubal27 nie załamuj się,ja też mam raka zapalnego.Nie uważam się za osobę wyleczoną bo jeszcze się leczę ale na chwilę obecną jest dobrze,i zdaniem lekarzy nawet bardzo dobrze.Mam w rodzinie dziewczynę (35 lat)która też ma raka zapalnego,zachorowała dwa miesiące po mnie.Ona też ma się bardzo dobrze.
Dziubal damy radę,głowa do góry,nawet takiego drania można pokonać!!! |
dziubal27 (offline) |
Post #8 04-03-2018 - 15:22:08 |
|
Takiej myśli cały czas się trzymam nie chce planować na miesiąc czy dwa mam wspaniałą rodzinę fajna pracę gdzie wszyscy mnie wspierają i kibicują w kwietniu syn ma komunię i chce tam być razem z nim wierzę że lekarze wiedzą co robią i wszystkie będziemy zdrowe
|
dziubal27 (offline) |
Post #10 04-03-2018 - 17:59:09 |
|
gosia0101 jestem dobrej myśli obecnie mam poprostu slabszy okres bo zbliza sie jutrzejszy dzien a ja niewiem czego sie mm spodziewac po swoim organizmie.Jutro mam przyjęcie na odział i mają mi założyć port tak więc niewiem czy już jutro będę miała podana chemię czy poczekają do wtorku.Pocieszam się że narazie we wszystkich badaniach rezonans tomograf pet nic po za piersią i przyległym węzłami nic więcej nie ma mam.nadzieje ze przez te 2 tygodnie nic się dodatkowego nie wyklulo mam nadzieję że lekarze wiedzą że mam czas i tak dług diagnostyka nie okaże się zbyt pozna.
|
dziubal27 (offline) |
Post #11 07-03-2018 - 07:45:10 |
|
Witajcie od poniedziałku jestem na odziale onkologii w Gliwicach.Wczoraj założyli mi port mam nadzieję że już niedługo dostanę chemię. Dziś chcą mi zrobić kolejną biopsja i fac materiał do badań klinicznych.Mize znajdą w końcu jakiś lek który opanuje to wariantów.
|
Tomasz. (offline) |
Post #14 07-03-2018 - 12:32:53 |
Pruszków |
Wiesz może jaki schemat Ci zaproponowali? Zadbaj, aby Ci przepisali leki p.wymiotne (Atossa, Dexamethason ew. Emend) i obserwuj reakcję na wlew. Najlepiej zrobić w okolicach drugiego wlewu badanie USG- ono pokaże, czy chemioterapia niszczy nowotwór. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
dziubal27 (offline) |
Post #16 10-03-2018 - 12:59:10 |
|
Jestem już od wczoraj w domu oczywiście przepisami mi Emend Atossa i Dexametazon.Przedemna jeszcze 3 cykle chemi czerwonej przed ostatnim wlewam mam rezonans piersi wcześniej usg abvs.Generalnie dostałam mnóstwo skierowań praktycznie do czerwca na przemian usg, mamografi a, rtg, czy pet. Jeśli chodzi o moje samopoczucie to nie jest źle w szpitalu raz wymitowałam w dzień podania chemi ale szybko otrzymałam zastrzyk i już było ok. Obecnie jestem trochę osłabiona ale funkcjonuje normalnie przede mną jeszcze 5 zastrzykow Atofil 48ml po wczorajszym też mi nic nie było oby tak dalej obym ja rosła w siłę a nieproszony gość slabl z dnia na dzień.
|
fianiebieska (offline) |
Post #18 10-03-2018 - 13:33:32 |
Warszawa |
Dziubal mocno trzymam kciuki. Masz dobre nastawienie, rozgnieciesz gnojka na miazgę
fianiebieska opowiada |
Tomasz. (offline) |
Post #21 10-03-2018 - 15:34:04 |
Pruszków |
Tu chodzi o stwierdzenie, czy nieproszony gość został ugodzony. 3-4 tygodnie to może trochę za mało- jednak USG to badanie niebolesne i nieinwazyjne. Zmiana obrazu guza w tym czasie daje informację o dobrym utrafieniu ze schematem leczenia. Subiektywne odczucia od guza też mają znaczenie- też to dobry prognostyk. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
dziubal27 (offline) |
Post #23 20-03-2018 - 14:33:37 |
|
Jutro jadę na badanie PET mam nadzieje ze nic nowego sie nie wyklulo od 14 lutego wtedy tez mualam PET i nievbylo przezutow rozsianych.Jest to pierwsze badanie po 1 wlewie czerwonej chemi.W piątek druga czerwona runda oby poszlo tak znośnie jak ostatnio.
|
dziubal27 (offline) |
Post #27 20-03-2018 - 16:36:02 |
|
Na początku się przerazilam bo myślałam że czegoś mi nie chcieli powiedzieć i teraz sprawdzają ale taki schemat otrzymały wszystkie dziewczyny które brały pierwszy raz chemię.Z jednej strony cieszę się że tak sprawdzają z drugiej tak jak już napisała w jakimś wątku Wandzia te kontrole nas psychicznie wykańcza hihih.Oby ta godzina się zmniejszal a i nie niosła nic na organizm.
|
Tomasz. (offline) |
Post #29 20-03-2018 - 16:55:58 |
Pruszków |
Dawka promieniowania w PET-CT?? Śmiechu warte. Glukoza radioaktywna ma czas 1/2 rozpadu 110 minut (przykładowo jod do scyntygrafii tarczycy trochę ponad 8 dób, technet99 do scyntygrafii kośćca 6 godzin) - i nikt nie pisze o "takiej dawce" promieniowania. Nie ma za to celu badanie PET-CT po pierwszym wlewie. Wynik taki nic nie wnosi. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |