Rak zapalny
Pollik (offline) |
Post #5 03-02-2019 - 10:21:04 |
Warszawa |
Żabusia, serdecznie ci gratuluję, wyobrażam sobie, jak ci ulżyło
Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |
klaudinakaty (offline) |
Post #6 11-12-2019 - 14:02:34 |
Wrocław |
Witam czy ktoś tutaj jeszcze zagląda? Potrzebuje szybkiej porady, bo odchodzę od zmysłów.
|
dziubas (offline) |
Post #7 11-12-2019 - 14:12:50 |
Gdańsk |
klaudinakaty! napisz na priv do Wandka, ale mysle, że takze Tomasz może ci cos konkretnego napisać, tylko napisz w czym rzecz
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
klaudinakaty (offline) |
Post #8 11-12-2019 - 14:21:28 |
Wrocław |
Kochana nie wiem jak dodać tutaj zdjęcie?
|
klaudinakaty (offline) |
Post #9 11-12-2019 - 14:26:00 |
Wrocław |
|
klaudinakaty (offline) |
Post #10 11-12-2019 - 14:39:31 |
Wrocław |
[www.xup.in]
Nie mam pojęcia czy to zdjęcie się w ogóle wyświetliło, bo nic nie widzę. Wrzucam link do zdjęcia. Chodzi o to zaczerwienienie na piersi. Dodam, że jestem w 6 tygodniu ciazy I piersi mam wrażliwe, ale najbolesniejsza jest pierś prawa dodatkowo zauważyłam to zaczerwienienie, które jest w kształcie półksiężyca I utrzymuje się od paru dni. Wizytę u ginekologa mam dopiero na przyszły tydzień I odchodzę od zmysłów. Naczytalam się koszmarnych rzeczy w Internecie I już postawiłam sobi e diagnozę. |
Safi (offline) |
Post #11 11-12-2019 - 15:48:05 |
|
Kochanie, spokojnie. Przestań stawiać sobie diagnozę. W ogóle skąd Ci się wziął ten rak zapalny? wizyta u lekarza w przyszłym tygodniu-jak się denerwujesz to może spróbuj w tym. No i przestań czytać, nie denerwuj siebie i dziecka na forum więcej osób jest później, może coś napiszą |
klaudinakaty (offline) |
Post #12 11-12-2019 - 16:06:51 |
Wrocław |
Witam, od ponad roku czasu borykam się z prawa piersią może dlatego tak bardzo się boję .
Miała robione usg oraz badania hormonów prolaktyny bodajże. Byłam wtedy półtora roku po porodzie córki. Do dnia dzisiejszego mam laktacje w obu piersiach, ale tą prawą pierś zawsze specyficznie odczuwalam. Przed okresem zawsze bolała bardziej I w jednym miejscu mianowicie kwadrant zewnętrzny górny. Tyle się naczytalam, że dziewczyny zostały źle zdiagnozowana, że boję się, że tak było w moim przypadku I teraz jest już za późno. Nie chciałabym osierocic mojej córeczki. Tak bardzo się boję i mam nadzieję, że ktoś rzuci okiem na moje zdjęcie I powie mi, że to tylko moja wyobraźnia płata mi figle. |
klaudinakaty (offline) |
Post #14 11-12-2019 - 17:12:44 |
Wrocław |
Zastanawia mnie jeszcze tylko czy jakiekolwiek zaczerwienienia na skórze piersi oznacza raka zapalnego, a może jednak jakąś łagodną odmianę. Jestem załamana
|
klaudinakaty (offline) |
Post #15 11-12-2019 - 17:18:56 |
Wrocław |
No i jakbym go miała od półtora roku to już chyba miałabym jakieś większe objawy. Typu zniekształcona pierś albo cokolwiek?
|
dziubas (offline) |
Post #17 11-12-2019 - 21:39:26 |
Gdańsk |
klaudia! ja na twoim miejscu poleciałabym od razu do onkologa a nie do gina, skoro jesteś w ciąży (tak zrozumiałam) to nie maja cie prawa zlekceważyć ani w DCO ani w żadnym innym miejscu! jak z rejestracją bedzie cos nie tak to od razu poszlabym do dyrektora
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
klaudinakaty (offline) |
Post #18 11-12-2019 - 21:46:17 |
Wrocław |
Kochana mieszkam w Niemczech, a mój niemiecki kuleje, więc muszę iść najpierw do gina żeby skierował mnie do jakiegoś polskiego onkologa.
Zaczerwienienie zniknęło już prawie całkowicie. Czytałam trochę na różnych forach i sporo dziewczyn też miało nasilony bol w jednej piersi przed miesiączka I w trakcie czasem nawet po. Nie wiem co myśleć o tym. Do lekarza na pewno się wybiorę, ale chciałabym się troszkę uspokoić. Od wczoraj się cała trzese. Cierpię na nerwice lękową I hipohondryczną I nie jest mi łatwo w takim stresie funkcjonować. Zerknelas na zdjecie może? Co o tym sądzisz? |
dziubas (offline) |
Post #19 11-12-2019 - 23:29:36 |
Gdańsk |
Klaudia! Niestety! Choc widziałam na zdjeciu zaczerwienienie to nic nie moge ci napisać, bo nie jestem lekarzem i sie na tym nie znam, mialam raka przewodowego, nawet po radioterapii nie mialam zaczerwienienia skóry, Kaudia! postaraj sie o szybką konsultacje ze swoim psychiatrą, tak jak Safi pisala - nie wszystko, co nam sie wydaje byc rakiem okazuje sie rakiem, ale czujnośc jest bezcenna!
klaudinakaty (offline) |
Post #20 11-12-2019 - 23:37:15 |
Wrocław |
Dziękuję kochana. U psychiatry dawno nie bylam, ale muszę się wybrać, bo znów hipohondria daje o sobie we znaki. I chyba wdrożyć jakąś terapie.
No cóż nie pozostaje mi nic innego jak czekać na lekarza I ogarnąć jakoś swoje nerwy do tego czasu. Pozdrawiam serdecznie i ściskam Was dziewczyny. Dziękuję za odzew ❤ |
braja (offline) |
Post #22 08-02-2021 - 17:21:08 |
|
Czy ktoś wie co słychać u Dorotki? |