Rak zrazikowy naciekający
mag_dag (offline) |
Post #2 19-06-2012 - 20:35:28 |
Sosnowiec |
Anno, carcinoma lobulare to rak zrazikowy i to na bank jest rak do leczenia,
a to co dopisane do nazwy raka - czyli fibroplasticum - nie jest raczej niczym groźnym, ja nigdy nie spotkałam takiej nazwy, nie ma jej w necie - a jak wiadomo jak czegoś nie ma w necie, to znaczy, że nie istnieje więc można sobie próbować jedynie "na piechotę" tłumaczyć, co starałam się uczynić, że toto z włókniaka "uczynione" czy coś w tym stylu a najprościej zapytać doktora, który to napisał - a jak go nie ma pod ręką, to choć tego, który wg tego opisu dobierał leczenie, bo przecież na czymś się opierał Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
filipinka35 (offline) |
Post #5 29-06-2012 - 16:45:39 |
|
Wiwibis Ty nie masz raka ! Ty miałas raka i tak mów sobie i wszystkim wokół. Przeciez rak został wycięty iwe go nie ma. Nie ma i nie bedzie i tego sie trzymaj. Ja mam takie podejscie po operacji. Był rak, nie ma raka !!!
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Kasia23 (offline) |
Post #10 30-09-2012 - 21:20:34 |
Jelenia Góra |
A ja chciałam sie zapytać, czy któraś z Pań miała raka zrazikowego naciekającego i zdecydowała się na częściowe usunięcie piersi? Moja mama właśnie stoi przed decyzją- cała pierś czy część. Nie wiemy czego sie spodziewać w przyszlości..
Pozdrawiam |
ania58 (offline) |
Post #11 01-10-2012 - 15:50:37 |
Warszawa |
mój zrazikowy miał 2cm i jeden węzeł wartowniczy. Lekarz od razu powiedział, że wystarczy operacja oszczędzająca i tak zrobił, wycioł
góz z zapasem, nawet nie czuję różnicy w wyglądzie piersi. Węzeł okazał się czysty , teraz czekam jeszcze 3 tygodnie i idę do onkologa klinicznego, który zadecyduje czy radioterapia i proszki czy chemi i następnie radioterapia. Najważniejsze pozbyć się tej gadziny jak najszybciej i słuchać co radzi chirurg to są naprawdę mądrzy i oddani pacjętkom ludzie, ja tylko takich spotkałam na swojej drodze. Głowa do góry wszystko dobrze się skończy pozytywne myślenie to podstawa, pozdrawiam, |
martyna42 (offline) |
Post #13 27-12-2012 - 18:21:29 |
|
ja mam raka zrazikowego na lewej piersi naciekającego przeżuciło się na węzły chłonne 4 stycznia operacja jutro jadę do Krakowa po szegółowe informacje na temat tej gadziny. Mój onkolog w marcu robił mi biopsję wykazała że wszystko jest w porządku i spytała się czy chcę dalej obserwować czy usunąć poprzez biopsję czy coś takiego noi się zdecydowałam na usunięcie. Gdy przyszły wyniki okazało się zę to był rak noi znajduje się on w węzłach chłonnych co myślicie? czy będzie dobrze?
|
Al_la (offline) |
Post #15 27-12-2012 - 19:29:18 |
k/Warszawy |
Czy będzie dobrze, nikt Ci nie odpowie, bo któż to może wiedzieć...
Ale jest szansa, że będzie dobrze, a to już coś Teraz musisz w to wierzyć i krok po kroku kontynuować leczenie, a my Cię wesprzemy W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
brodka (offline) |
Post #17 19-07-2013 - 14:53:14 |
daleko od Krakowa |
U mojej bratowej zdiagnozowali raka liściastego po biopsji cienkoigłowej wyszedł zrazikowy naciekający ze stwierdzeniem że za mało materiału pobrano.
Pojechałam z nią do moich mega mózgów i tam dalsze badania od nowa biopsja gruboigłowej ,ginekolog i USG brzucha ,czekamy na wyniki . Jak na razie w historii napisali N63 z tego co wyczytałam ze to rak niezdiagnozowany. Kochane dziewuszki czy po biopsji gruboigłowej będzie wiadomo jakie są receptory i HER2 ??? Bo myślę ze jaki to rodzaj raka to chyba będzie wiadomo ? Dodam jeszcze ze miała robiony TK brzucha wyszedł płyn w (tu jakaś nazwa) coś DAGLASA i płyn w nadpęcherzowe ( tez nie wiem o co chodzi ). Wy jesteście takie mądre więc proszę o wyjaśnienie zagmatwanych terminów medycznych. |
Al_la (offline) |
Post #18 19-07-2013 - 17:07:24 |
k/Warszawy |
Po biopsji gruboigłowej będzie wszystko wiadomo: rodzaj raka, receptory (HER-2 też), stopień złośliwości.
To "coś" Daglasa, to zatoka Dauglasa. Tu masz przyczyny powstawania płynu [zapytaj.echirurgia.pl] [www.novum.com.pl] A "płyn w nadpęcherzowe" nie wiem, o co chodzi. Mogę się tylko domyślać, ze jest również płyn w przestrzeni nad pęcherzem. Ale to tylko domysły. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
joasia0307 (offline) |
Post #24 28-03-2014 - 15:58:04 |
Kłocko |
|