Raka można w Polsce leczyć lepiej

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

14-02-2010 - 21:55:04

Forumowo 

Jednej trzeciej zachorowań na nowotwory złośliwe można zapobiec, jedną trzecią wcześnie zdiagnozować i wyleczyć - twierdzą onkolodzy. Tylko jak to zrobić?

czytaj więcej

marakesz (offline)

Post #2

09-12-2011 - 12:06:51

np porownujac sekwencje genetyczne chorej osoby z rodziny i zdrowej smiling smiley

magda85 (offline)

Post #3

18-01-2012 - 15:03:14

A tu znalazłam ciekawą informację : [www.rakpiersi.pl]

viki (offline)

Post #4

17-03-2012 - 13:46:22

Warszawa 

Przecież rak nie rośnie jak przyslowiony grzyb po deszczu, tylko latami. Od kilku lat mialam objawy raka, przewlekle zmęczenie, z burzy wlosów takich jak koński wlos, przerzedzily sie jak u staruszki i cienkie, pojedynczy prawie nie widoczny, ból glowy nie do wytrzmania, musialam się zwalniać z pracy bo nie dawalo rady witrzymać, z częstotliwością raz w tygodniu przez dwa trzy dni. Jak mówilam o tym lekarzom różnej maści, to byla odpowiedż, pani kupi "se" jakieś odżywki do wlosów, przepisywano mi bardzo silne tabletki, za 4 szt. placilam 76 zl. Jak poprosilam rodzinnego o sanatorium i skierowania na badania żeby poszukać u mnie przyczyny takiego stanu rzeczy to uslyszalam, że szukam sobie choroby i odeslano mnie z kwitkiem. W lublinie w szpitalu na Jaczewskiego bylam objęta specjalnym programem dla rodzin z chorobą nowotworową i mialam mammografię co roku, a Warszawie, niestety, uslyszalam pani przyjdzie za rok. Przed końcem roku wyklucilam się o mamografię i poprosilam o opis szybko, bo sama czulam guza, uslyszalam że za trzy tygodnie. Nie czekalam więc poszlam do luxmedu, onkolog wyszedl do rejestratorek i powiedzial dla tej pani biopsja pod usg natychmiast albo jeszcze dzisiaj. I tu rzeczywiście byl pośpiech bo mialam od ręki. Ale z cienkoiglowej nie wyszlo więc skierowano mnie do centum onkologii a tam za miesiąc biopsja, za miesiać opis. Po biopsji oznajmiono mi że mam czekać na zawiadomienie. Przypuszczalny termin 3-4 miesiące. Od mojej reakcji do operacji uplynęlo 8 miesięcy. Gdzie tu jest pośpiech i że rak wcześnie wykryty jest itd.

b_angel (offline)

Post #5

17-03-2012 - 15:31:41

radom 

u mnie urósł jak grzyb po deszczu

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

kesy (offline)

Post #6

19-03-2012 - 19:24:14

Starogard-Gdański  

U mnie niestety też..nie cały rok po ostatnim badaniu...gdzie nic nie znaleziono...sama znalazłam i miał juz 2/5cm
Nie wiadomo komu wierzyć i w co..te wszystkie apele to pic na wodę.wnerwiony

piessercekot Oni też czują ból
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 422
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022