Światowy Dzień Walki z Rakiem - pod hasłem obalania mitów o nowotworach
Wysłane przez Amazonki.net
Amazonki.net (offline) |
Post #1 04-02-2013 - 11:19:59 |
Forumowo |
"Rak to wyrok", "nie da się go uniknąć", "rak to wyłącznie kwestia zdrowotna", "problem raka dotyczy tylko krajów rozwiniętych oraz osób starszych" - takie mity o nowotworach chcą obalać onkolodzy w związku z obchodzonym 4 lutego Światowym Dniem Walki z Rakiem. czytaj więcej |
MagdalenaTom (offline) |
Post #2 23-01-2014 - 14:33:18 |
|
Widzę, że ktoś wspomniał w tamtym roku już o tym bardzo ważnym dniu, ale dziś chce o nim przypomnieć ponownie, gdyż za niedługo znów mamy 4 lutego, czyli Światowy Dzień Walki z Rakiem. Ostatnimi czasy natknęłam sie na kampanię "Pomoc na Raka" i zauważyłam, że organizują oni 4 lutego na swojej stronie https://pomocnaraka.pl/ możliwość rozmowy z ekspertami i psychologami. Wydaje mi się, że warto skorzystać z tej możliwości. Ja tam będę
|
Latek (offline) |
Post #3 23-01-2014 - 14:47:34 |
Al-Khobar, Arabia Saudyjska |
Przed ewentualnym podpisaniem tej umowy warto zwrócić uwagę na § 21 oraz § 27 Ogólnych warunków dodatkowego ubezpieczenia
Czego nie obejmuje zakres ubezpieczenia? § 21 Zakres ubezpieczenia nie obejmuje rozpoznania nowotworów: 1) które zdiagnozowano, rozpoznano lub leczono przed początkiem ochrony ubezpieczeniowej lub w ciągu pierwszych 3 miesięcy ochrony ubezpieczeniowej; 2) których objawy zdiagnozowano, rozpoznano lub leczono przed początkiem ochrony ubezpieczeniowej § 27 Zakres ubezpieczenia nie obejmuje: – nowotworów złośliwych skóry (C44 wg - ICD 10), – czerniaka złośliwego (C43 wg - ICD 10) w stopniu zaawansowania równym lub niższym niż 1A, – nowotworów złośliwych gruczołu krokowego (C61 wg ICD 10) w stopniu zaawansowania mniejszym niż T2N0M0 lub poniżej 6 punktów w skali Gleasona, – nowotworów złośliwych pęcherza moczowego (C67 wg ICD 10) w stopniu zaawansowania Tis oraz Ta, – nowotworów złośliwych tarczycy (C73 wg ICD 10) o średnicy poniżej 2 cm oraz w stopniu zaawansowania T1N0M0, – przewlekłej białaczki limfatycznej (C91 wg ICD 10) w stopniu A (wg klasyfikacji Bineta), – dysplazji, –wszelkich zmian przedrakowych Link do naszego bloga o życiu codziennym w Arabii Saudyjskiej znajdziecie w moim domku "Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić" pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 23-01-2014 - 14:57:32 przez Latek. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
738
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024