Światowy Dzień Walki z Rakiem - pod hasłem obalania mitów o nowotworach

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

04-02-2013 - 11:19:59

Forumowo 

"Rak to wyrok", "nie da się go uniknąć", "rak to wyłącznie kwestia zdrowotna", "problem raka dotyczy tylko krajów rozwiniętych oraz osób starszych" - takie mity o nowotworach chcą obalać onkolodzy w związku z obchodzonym 4 lutego Światowym Dniem Walki z Rakiem.

czytaj więcej

MagdalenaTom (offline)

Post #2

23-01-2014 - 14:33:18

Widzę, że ktoś wspomniał w tamtym roku już o tym bardzo ważnym dniu, ale dziś chce o nim przypomnieć ponownie, gdyż za niedługo znów mamy 4 lutego, czyli Światowy Dzień Walki z Rakiem. Ostatnimi czasy natknęłam sie na kampanię "Pomoc na Raka" i zauważyłam, że organizują oni 4 lutego na swojej stronie https://pomocnaraka.pl/ możliwość rozmowy z ekspertami i psychologami. Wydaje mi się, że warto skorzystać z tej możliwości. Ja tam będę smiling smiley

Latek (offline)

Post #3

23-01-2014 - 14:47:34

Al-Khobar, Arabia Saudyjska 

Przed ewentualnym podpisaniem tej umowy warto zwrócić uwagę na § 21 oraz § 27 Ogólnych warunków dodatkowego ubezpieczenia

Czego nie obejmuje zakres ubezpieczenia?
§ 21
Zakres ubezpieczenia nie obejmuje rozpoznania nowotworów:
1) które zdiagnozowano, rozpoznano lub leczono przed początkiem ochrony ubezpieczeniowej lub w ciągu pierwszych 3 miesięcy
ochrony ubezpieczeniowej;
2) których objawy zdiagnozowano, rozpoznano lub leczono przed początkiem ochrony ubezpieczeniowej

§ 27
Zakres ubezpieczenia nie obejmuje:
– nowotworów złośliwych skóry (C44 wg - ICD 10),
– czerniaka złośliwego (C43 wg - ICD 10) w stopniu zaawansowania równym lub niższym niż 1A,
– nowotworów złośliwych gruczołu krokowego (C61 wg ICD 10) w stopniu zaawansowania mniejszym niż T2N0M0 lub poniżej
6 punktów w skali Gleasona,
– nowotworów złośliwych pęcherza moczowego (C67 wg ICD 10) w stopniu zaawansowania Tis oraz Ta,
– nowotworów złośliwych tarczycy (C73 wg ICD 10) o średnicy poniżej 2 cm oraz w stopniu zaawansowania T1N0M0,
– przewlekłej białaczki limfatycznej (C91 wg ICD 10) w stopniu A (wg klasyfikacji Bineta),
– dysplazji,
–wszelkich zmian przedrakowych

Link do naszego bloga o życiu codziennym w Arabii Saudyjskiej znajdziecie w moim domku

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 23-01-2014 - 14:57:32 przez Latek.

xiouken (offline)

Post #4

05-10-2024 - 07:31:06

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 738
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024