Ekstremalne jadłospisy, czyli jak (sami) żywią się pacjenci onkologiczni
Wysłane przez Amazonki.net
Amazonki.net (offline) |
Post #1 23-10-2012 - 11:08:57 |
Forumowo |
NFZ nie refunduje porady dietetycznej, a w związku z tym dietetycy są zwalniani ze szpitali. Trudno więc pacjentowi onkologicznemu otrzymać rzetelną poradę - mówi portalowi rynekzdrowia.pl Aleksandra Kapała, specjalistka chorób wewnętrznych, dietetyki w chorobach wewnętrznych i metabolicznych*. czytaj więcej |
amor (offline) |
Post #4 23-10-2012 - 21:19:05 |
Siemianowice Sl. |
Rozmowa ciekawa tylko nie wiem co z niej wynika dla nas- pacjentow. Owszem podano przykłady przesadzonych, żle zbilansowanych diet , ktore stosowali zdesperowani chorzy ludzie. Co powinni spożywac chorzy na raka, w jaki sposob mogą się bronic i wzmacniac organizm ? Czlowiek chory potrzebuje wskazowek, celu i drogi ,ktora moze podązac ,ktorą chce isc ku zdrowieniu. To takze czynnik psychoterapeutyczny - móc cos dla siebie zrobic. Potzrebujemy wskazowek i wiary, ze jestesmy w stanie cos zrobic dla siebie i wspomoc leczenie konwencjonalne.
|
Al_la (offline) |
Post #7 24-10-2012 - 10:28:18 |
k/Warszawy |
No właśnie, a wspomniany poradnik doktora_od_pomnika
![]() Na tym obecnym jest w zakładce "pobierz". Jak nazwa wskazuje, można go pobrać i zapisać na własnym komputerze i czytać codziennie do poduszki, albo nawet wydrukować i trzymać pod poduszką ![]() A można po prostu poczytać! kliknij: Od A do Ż - poradnik pacjenta ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
kasia82 (offline) |
Post #8 26-10-2012 - 11:25:35 |
|
Polecam Wam strone na facebooku pani dr Aleksandry Kapaly [www.facebook.com]
Duzo ciekawych porad dietetycznych i zdrowych przepisow. |
Al_la (offline) |
Post #9 26-10-2012 - 12:41:55 |
k/Warszawy |
Dzięki Kasiu
![]() A dla tych, który nie mają konta na FB, polecam stronę Pani dr [dietetykamedyczna.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
kika2203 (offline) |
Post #10 06-03-2014 - 14:38:18 |
k/Szczecina |
A ja mam taki problem przytyło mi się aż 5kg i jest mi z tym bardzo źle, ale sama nie wiem jaką dietę mam zastosowac po prostu boję się, że będzie niewłaściwa, gdzie mogę szukac w zachodniopomorskim mieście Szczecin takich porad dietetycznych
![]() Przeczytałam Pani dr artykuł i jestem pod wrażeniem, ale w W-wie jest więcej takich specjalistów od żywienia, a w Szczecinie ![]() nie mam bladego pojęcia. Może ktoś mi polecic coś na mądre odchudzanie? ![]() Z gory dziękuję ![]() ![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.