Siedzenie szkodzi zdrowiu
Amazonki.net (offline) |
Post #1 24-06-2010 - 23:26:26 |
Forumowo |
Ci, którzy przeszło 10 godzin dziennie spędzają w pozycji siedzącej wyrządzają w ten sposób bardzo istotną szkodę swojemu zdrowiu. czytaj więcej |
lulu (offline) |
Post #4 25-06-2010 - 11:28:21 |
k/Kwidzyna |
A ja myślałam, że Baba zareklamuje "latanie" ...
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Baba Jaga (offline) |
Post #6 25-06-2010 - 12:15:32 |
Jagolandia |
.......... i przesunąłwszy pupcię na brzeżek krzesełka, wyciągnąłwszy obie nóżki, oparłwszy główkę wygodnie i przymknąłwszy oczęta, zawisła w pozie wygodnej i nieznoszącej krytyki .....
![]() Lulu, latam łod święta ![]() Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 25-06-2010 - 12:27:30 przez Baba Jaga. |
elizka (offline) |
Post #7 25-06-2010 - 12:21:40 |
Tarnobrzeg |
O kurcze, ja w pracy siedze 7 godzin z przerwami na krótkie wyjścia do toalety, albo do drugiego pokoju, dodac to, co jeszcze w domu siedze, to jest sie pewnie mieszcze w tym 10 godz.
Pewnie trzeba sie przekwalifikować na inna mniej siedzącą specjalność zawodową, tylko w tym wieku, to gdzie ja coś znajde? ![]() Budząc sie rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc sie radować /Marek Aureliusz/ |
bożka1 (offline) |
Post #11 25-06-2010 - 17:07:57 |
Jastrzębie Zdrój |
To teraz juz nie wiem co robić, wracać do pracy czy nie, bo tam będę siedzieć przez siedem godzin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #15 25-06-2010 - 17:44:59 |
Sosnowiec |
eee, dani, to podobno źle na kolanka robi, bo na nich się wspierasz
moja kużelanka-rehabilitantka, co mi kręgosłup naprawia w chwilach największej bolesności, nakazała mi nabyć drogą kupna takie inne cosik się nazywa 'koziołek' i wygląda jak siodło na słupku i na kółkach, z przodu węższe a z tyłu szersze, wymusza siedzenie z wysuniętą do przodu miednicą, to chyba całkiem jak na koniu ![]() a nogi zwisają swobodnie w dół, lędźwiowy wtedy akuratnie wygięty jest nie znalazłam w necie, ale na pewno jakieś fotki są no i kupiłam dziecku - bo ja jak na tym siedzę, to mnie strasznie boli pisia ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
gabi (offline) |
Post #22 26-06-2010 - 08:52:14 |
gdańsk |
Talię diabli dawno wzieli, od takiej gimnastyki to tylko nogi robia się bardziej "umięsnione" Nie poddawaj się bezwolnie nieubłaganemu losowi w pełni wykorzystaj czas, który będzie ci dany Jan Paweł II ![]() |