Naukowcy: czerwone wino zmniejsza ryzyko raka piersi
Wysłane przez Amazonki.net
Amazonki.net (offline) |
Post #1 14-01-2012 - 02:10:47 |
Forumowo |
Badanie amerykańskich naukowców, opublikowane w "Journal of Womens Health", pozwala sądzić, że umiarkowane picie czerwonego wina może powstrzymywać rozwój komórek nowotworowych u kobiet - informuje portal eScienceNews. czytaj więcej |
Janina.S (offline) |
Post #2 14-01-2012 - 18:11:47 |
widły Soły i Wisły |
Od dawna lubię czerwone winko i popijam czasami no nie codziennie ale .....
..dawno temu kiedy jeszcze chodziliśmy na niedzielne obiady do teściów zawsze przed obiadem była lampka dobrego czerwonego winka. I chyba od tego się zaczęło bo winko było własnej produkcji z ciemnych winogron i przeważnie wytrawne . teraz to mogę tylko podumać czy zbyt późno zaczęłam próbować to winko czy raczej zbyt mało go wypiłam ??? nie ma odpowiedzi na to pytanie a na raka zachorowałam i moja teściowa też a w czasie chemii kiedy zapytałam moją onkolog co mi radzi na grzybicę w buzi to usłyszałam .. .." płukać czerwonym winem i wypić parę łyczków też "... .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Teresa1957 (offline) |
Post #3 20-01-2012 - 11:04:19 |
Kraśnik |
|
Janina.S (offline) |
Post #4 21-01-2012 - 13:31:19 |
widły Soły i Wisły |
...no i bądź madra i pisz........ i słuchaj głosu tylko swojego rozsądku ...
czyli jak zwykle umiar i rozwaga . .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
dorotakarczewska (offline) |
Post #5 15-09-2022 - 09:07:36 |
Gdańsk |
Tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
614
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024