Suplementy diety - czy warto?
Wysłane przez JadwigaOs
goja66 (offline) |
Post #1 26-03-2019 - 22:32:25 |
Ozorków |
Kuba I love you….for ever….and always ...Ale do brzegu ...do brzegu....Co mam połknąć ,żeby schudnąć i nie umrzeć ...Bo nie zrozumiałam...a jestem chętna ...tzn ...żeby schudnąć ...no nie ,żeby to drugie … Bo jakbym miała umrzeć szczupła to w sumie tez zainteresowana jestem...aż mnie korci ,żeby napisać ,że wtedy look też jest znowu ważny...Ale nie napiszę tego...bo nie NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
Kuba (offline) |
Post #2 27-05-2019 - 08:58:24 |
Gogolin |
Jak ktoś się boi wynalazków typu fenibut, zresztą co tu dziwnego, jego mechanizm działania daleko wykracza poza mechanizm działania suplementu diety (agonizm GABA-B, w dużych dawkach także GABA-A, antagonizm kanału wapniowego α2δ, wewnętrzny agonizm TAAR1), to dużo łagodniej działa pikamilona, czyli chemiczne połączenie GABA z niacyną, które po dotarciu do OUN wskutek reakcji hydrolizy rozpada się na GABA i niacynę. Samo GABA w jakimkolwiek skleie z suplami to jedno wielkie oszustwo, bo taki związek natychmiast rozpada się m.in. do kwasu masłowego. Nieco więcej, choć i tak ciągle bardzo mało, przenika do OUN w przypadku zażycia GABA podjęzkowo. Jednak prawda jest taka, że jedynymi suplementami GABA o działaniu ośrodkowym są fenibut i pikamilon.
Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie wrzucił wzoru chemicznego Działanie wzmacnia suplementacja magnezu i witaminy B6; jest łagodna i przyjemna relaksacja. I trwa ok 1-2 h. Dawka max to 150-300 mg/d. |
Syla11 (offline) |
Post #3 18-11-2019 - 17:17:21 |
|
Cześć Wam,
Przeczytałam wątek „od dechy do dechy” i niestety, uważam, że pojawia się tutaj mnóstwo różnego rodzaju nieścisłości, tj. niektóre wpisy (wydawać by się mogło, ze merytoryczne) są po prostu zwykłą reklamą. Dlatego ja pójdę od innej strony. Potrzebuję opinii o konkretnym środku, tj. Piperinox: https://valleymedicenter.com/pl/piperinox-tabletki-opinie-sklad-i-gdzie-kupic/ - niby skład wygląda dobrze, ale... mam wątpliwości. Cena produktu jest bardzo wysoka, nie mniej – przeczytałam kilka recenzji i wszędzie jest napisane to samo. Czy faktycznie ten produkt jest taki super? Dodam, że stosuję dietę i chudnę. Chcę wspomóc to suplementacją tylko i wyłącznie po to, aby podkręcić tempo redukcji (obecnie około 2-3 kilogramy na miesiąc). Czy ma to sens? |
kosmo (offline) |
Post #7 10-04-2020 - 20:48:40 |
|
Kwercetyna to bardzo fajna substancja, jednak w praktyce ciężko mi sobie wyobrazić, by dawała odczuwalną poprawę samopoczucia. Stosowanie 5-HTP terapeutycznie budzi trochę kontrowersji, a szczególnie gdy jest stosowane bez dodatków. W badaniach dopiero połączenie z karbidopa dawało odpowiednie efekty, ponieważ samo 5-HTP zbyt szybko konwertuje do serotoniny w układzie obwodowym. No i przy stosowaniu przewlekłym może trochę namieszać... Informacje stąd https://grananerwach.pl/5-htp-prekursor-serotoniny/
|
Bogunia77 (offline) |
Post #8 26-06-2020 - 13:52:44 |
|
Witajcie,
zmagam się z poważnym problemem, od jakichś 2 lat zajadam swoje smutki. Przybrałam bardzo dużo na wadze, co zapętlało moje złe samopoczucie. Jednak postanowiłam się podnieść. Od jakiegoś miesiąca ćwiczę, lepiej jem, myślę pozytywniej - jest trochę lepiej. Jednak czuję że powoli motywacja mi maleje. Potrzebuję jakiegoś nowego bodźca czy może coś poradzicie? Przepatrzałam trochę ten wątek. Widziałam, że kilka osób polecało taki naturalny suplement, który ponoć zwiększa efektywnośc diety i treningu. Znalazłam kolejny wpis z pozytywną opinią o tym produkcie. Czy może któraś z Was próbowała takich rozwiązań? Jak organizm na nie reaguje? Wydaje mi się, że potrzeba mi trochę podkręcenia tempa. Co sądzicie? |
dziubas (offline) |
Post #9 26-06-2020 - 15:41:47 |
Gdańsk |
Bogusiu!!! Litości!!! Na takim forum wklejasz taka reklamę! A nawet dla zdrowych to - precz z suplementami na odchudzanie!!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
817
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024