Guz brzozy (huba brzozowa)

Wysłane przez Melodyjka 

Melodyjka (offline)

Post #1

25-07-2010 - 13:36:10

Gdańsk 

GUZ BRZOZY ? Witajcie! Ostatnio znajoma powiedziała mi o guzie brzozy....Piłyście coś takiego? W medycynie ludowej lek przeciwnowotworowy... Dużo przeczytać można dobrych rzeczy na temat tego specyfiku. Np [guzbrzozy.republika.pl]. Podobnych pozytywnych opinii można znaleźć wiele. No i nawet kupiłam to sobie i już piłam. Aż tu pewnego dnia trafiłam na taki o to link:
[www.dziennikwschodni.pl].
I komu wierzyć?

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 25-07-2010 - 19:00:31 przez Al_la.

mgiełka (offline)

Post #2

25-07-2010 - 14:27:16

Radom 

Ja nic dobrego nie znalazłam w tym pierwszym artykule. Przede wszystkim widać, że stronę prowadzi ktoś, kto trudni się zarabianiem pieniędzy żerując na ludzkiej niewiedzy i naiwności. Nie masz podanego ani jednego nazwiska bądź nazwy instytucji, ośrodka medycznego. Czy można wierzyć w informacje wychwalające zalety guza wierzby tylko dlatego, że ktoś tak napisał (i dlaczego tak napisał?) - odpowiedz sobie sama.
W drugim artykule masz informacje o tym kto mówi. Wiesz kto zamieszcza artykuł.
Jest podstawowa zasada w jakimkolwiek leczeniu: wprowadzanie (chęć wprowadzenia) jakiegoś innego leku do przyjmowanego zestawu musi być omówiona z lekarzem prowadzącym leczenie.
Większość leków jest na bazie ziół, wyciągów z roślin. Nic nie jest obojętne dla organizmu i między (nawet typowo ziołowymi) lekami zachodzą interakcje - wzajemne działanie na siebie, czasem niebezpieczne dla leczącego się.

Z amazonki.net od 2006 roku.

Al_la (offline)

Post #3

25-07-2010 - 19:17:49

k/Warszawy 

mgiełka
Nie masz podanego ani jednego nazwiska bądź nazwy instytucji, ośrodka medycznego. Czy można wierzyć w informacje wychwalające zalety guza wierzby tylko dlatego, że ktoś tak napisał (i dlaczego tak napisał?) - odpowiedz sobie sama.
W drugim artykule masz informacje o tym kto mówi. Wiesz kto zamieszcza artykuł.

O przeciwnowotworowych właściwościach huby czytałam już kilkakrotnie. Pisze o niej między innymi Jadwiga Górnicka w swojej książce "Apteka Natury". Autorka powołuje się na badania uczonej z Białoruskiej Akademii Nauk - Nikołajewej i uczonego z Francji - Karsa.

Słyszałam również już dawno, że stosowaniem huby można sobie zaszkodzić, bo jest toksyczna dla wątroby.

Czy warto więc ryzykować?

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

malgos 10 (offline)

Post #4

28-07-2010 - 00:27:58

Łódź 

wiecie ja nie wiem czy on jest taki toksyczny myśli
Bralam go i uwazam że wcale mi nie zaszkodził i myslę że trochę pomógł
A lekarzy pytalam się i żaden mi nie powiedzial że nie mam go brać
A bralam wyciąg z guza brzozowego pod nazwa Befungina
I z tego co mi wiadomo to sa dwa rodzaje guza ( czyr i huba ) a leczniczy jest czyr
wiadomo wszystko trzeba stosować z rozsadkiem nie przesadzać
A podstawa to normalne leczenie
( PS a ja znam przypadki smierci po chemii i co też mamy jej nie brać?)

a są też inne opinie niż wyżej wymienione

A jeszcze mialam zawsze watrobę pod kontrola i w trakcie brania Befunginy nic się z nia nie dzialo

A tak jak Ala napisala też czytalam o badaniach tych lekarz i pozytywnych wlaściwościach guza

A swoją droga jest wiele preparatów ziołowych bardzo pomocnych ale trzeba stosować je z glową
Bo nawet najbardziej
nieszkodliwy preparat może zaszkodzić

jestem na forum od 25-10-2008

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.

- Fiodor Dostojewskiserce

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-07-2010 - 00:28:49 przez malgos 10.

Dorotka (offline)

Post #5

17-02-2011 - 13:30:55

A ja jak byłam mała i miałam nowotwór nerek, to mama mnie zaciągnęła do jakiegoś księdza w Poznaniu i on mi dał zaszytą w gazie właśnie hubę brzozową. Moja mama mocno uwierzyła w jej moc, bo przez rok chemioterapii mój guz nie drgnął ani milimetra więc kobita szukała innych dróg na moje leczenie. Ksiądz ów kazał odstawić chemioterapię, ale taka w cuda wierząca mama moja nie była, więc dalej się leczyłam, ale hubkę od księdza nosiłam wszytą w podkoszulek, mniej więcej w miejscu guza.
Wyzdrowiałam koniec końców, ale czy od hubki???

serceKocham Mojego Dziubeczka Bardzo Mocno - Martinekserce

tesa (offline)

Post #6

18-02-2011 - 09:31:47

Znam osobiście kobietę, która jest w tej chwili 16 lat po operacji. Miała zajęty jeden węzeł i nie miała jeszcze trzydziestki. Żyje. Ona jest święcie przekonana że właśnie dzięki hubie. Jasne że mogła tu zadziałać sama wiara w hubę albo sama chemia (w końcu zajęty tylko jeden węzeł, więc nie było tak źle), albo jeszcze inne rzeczy. Nigdy nie będzie wiadomo. Ale ja też wierzę w leczniczą moc tej rośliny. W końcu stworzyła to natura, bez ludzkiej kombinacji. Po skończonym leczeniu mam w planie bliżej się z nią zaznajomić, ale cholernie ciężko znaleźć tą właściwą, czyli guz brzozy, bo ponoć te pozostałe nie maja jakiś specjalnych właściwości.

<a href="[amazonki.net] src="[amazonki.net]; alt="tesa" /></a>

Prometeusz (offline)

Post #7

18-07-2013 - 02:44:18

Włóknouszek ukośny – Inonotus obliquus (Hymenochaetaceae) - czarna huba brzozowa

Należy odróżniać guz brzozowy od huby. Włóknouszek ukośny, czyli guz brzozy (brzozowy) jest rośliną leczniczą - nietoksyczną, mającą zastosowanie we wspomaganiu leczenia wielu chorób, w tym nowotworowych. Używam np. włóknouszka w mieszankach ziołowych dla osób z WZW C, WZW B - jako silnie działający środek przeciwwirusowy. Nikomu nie zaszkodził. Działanie przeciwnowotworowe - POTWIERDZONE - wykazują zawarte w włóknouszku: inotodiol i lanosterol. Wodne odwary, czy napary mają słabe działanie (lub żadne), ja używam guza brzozowego tylko w alkoholowych wyciągach, gdzie mocno rozdrobniony guz brzozy gotuję krótko w wódce, albo zalewam wrzącym alkoholem. Najlepiej jest samemu znaleźć i zebrać guz brzozy - ważna jest np. temeratura suszenia (nie można przekroczyć 50 stopni Celsjusza), przechowywanie itd. Stąd zebrawszy samemu guz brzozy, susząc i robiąc z niego wyciągalkoholowy mamy pewność o nieosłabionym działaniu i stabilności zawartych w nim substancji.

Oczywiście włóknouszek jest dostępny w handlu - w każdym sklepie medyczno-zielarskim i nie twierdzę, ze zakupiony w sklepie - nie działa. Sam też kupuję. Wiecej sczegółowych informacji o guzie brzozy -> , więcej informacji o mojej działalności fitoterapeutycznej ->

Pozdrawiam serdecznie Amazonki
Jarosław Chojnacki

usunięto reklamę

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-07-2013 - 10:51:44 przez Szpaku.

dbpoznan (offline)

Post #8

21-02-2014 - 21:25:06

Witam
Ja stosuje ten Guz Brzozy, chory jestem na Wzw B. Nie wiem czy pomaga czy nie, dowiem się przy kolejnych wynikach.
Ale nei wiem czy dobrze bo stosuje też inne zioła jak Ostropest Plamisty, oraz Widłak "jakiś". Jak to z tymi proporcjami wygląda mieszając zioła w alkohol?Ja zalewam wrzątkiem ale chętnie przestawię się na bardziej profesjonalne stosowanie gdyż prawie nic o tym nie wiem. A lekarz za dużo nei mówi więc muszę sam się dowiadywać neistety wielu rzeczy. Chyba to WZW B zacznę leczyć prywatnie jak się da bo na NFZ to jakaś tragedia !!!pozdrawiam

magda2411 (offline)

Post #9

22-02-2014 - 08:35:46

Olsztyn 

dbpoznan, Amazonki.Net to miejsce w sieci związane z rakiem piersi, proponuję napisz i poczytaj tu: [wspoplnotawzw.p2a.pl]

KatharinaHimmel (offline)

Post #10

17-07-2022 - 06:13:35

A novel condition of the design is pushed for the approval of the reforms. The implication for the raising of the allison rose designs is helpful for the novel clients. The talent is good for the visitors of this link from all the territories of the world.

ruthrollins (offline)

Post #11

28-07-2022 - 09:41:27

Istnieje wiele preparatów ziołowych, które są bardzo przydatne, ale należy ich używać we właściwy sposób.

NathanielLambert (offline)

Post #12

29-07-2022 - 04:07:11

Myślę, że musisz skonsultować się z lekarzem i rozważyć wczesną operację. pacman 30th anniversary

lucane (offline)

Post #13

17-08-2022 - 10:10:07

I think the best way is to ask the doctor who have pro knowledge about this. Besides, it also depends on your body because it can be good for many people eat and bad for others. free games unblocked

minion89 (offline)

Post #14

12-09-2022 - 09:58:13

The website contains a lot of valuable information. help me a lot. dordle

Ann Beasley (offline)

Post #15

17-09-2022 - 12:50:43

Yes, the amazon is heard for the overall ideal paths for the team. The change of the penetration testing service provider is instilled for the room. The nomination is filed for the depth for the sizable crowd. The thing is held for the openness for the sources by all choices.

sharase (offline)

Post #16

03-10-2022 - 04:41:43

This is actually an article that has intrigued me recently. wordle nyt will be an interesting choice for you at the weekend if you want to learn more new words.

KatharinaHimmel (offline)

Post #17

22-10-2022 - 11:40:41

A dynamic story is told for the promotion for the things for the candidates. The ability of the bucees florida locations by all funds. The patterns set forth for the choice for the use of the vital patterns for the dumping of the sorts by all choices.

dtyyert (offline)

Post #18

14-11-2022 - 00:29:56

When playing cookie clicker, it is a small piece of advice that you should try to save cookies and increase the number of cookies received per click to achieve more cookies.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-11-2022 - 00:30:22 przez dtyyert.

jessica112 (offline)

Post #19

28-11-2022 - 02:33:17

It is necessary to carefully check the drug before using it to avoid death run 3d. I don't think this drug is very popular.

abble112 (offline)

Post #20

28-11-2022 - 04:40:35

The suggestions you gave are all very good and meaningful to me, I will check through tap tap shots before using

makronka (offline)

Post #21

11-02-2023 - 22:16:38

Dreaming about snakes is a common phenomenon and is believed to have deep psychological and spiritual meanings. Snakes are often seen as symbols of fear, danger, and power, and they are often associated with hidden emotions, unconscious desires, and repressed memories.

In some cultures, the snake dream meaning is considered to be symbols of healing and transformation. The ancient Egyptians believed that snakes represented renewal and the cycle of life, while in Hinduism, the snake is a symbol of knowledge, wisdom, and eternity.

hoai23 (offline)

Post #22

17-03-2023 - 16:22:05

I think for health-related issues you wordle ask for the advice of experts or doctors to be able to give the best method for you, readers' opinions are for reference only. Information sent to you.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-03-2023 - 16:22:40 przez hoai23.

hukyxy (offline)

Post #23

20-08-2023 - 13:06:07

Huby brzozowe charakteryzują się jako niewielkie, kuliste narośla na liściach i pędach brzoz. Wyglądają jak małe, białe lub różowe kulki, co nadaje im charakterystyczny wygląd bąbelków. https://basketrandom.fun games

riwytydu (offline)

Post #24

20-08-2023 - 13:11:42

Huba brzozowa jest szczególnie powszechna na liściach brzóz. Grzyb ten infekuje tkankę roślinną, powodując, że liście zaczynają się miseczkowato wyginać. Unblocked basketball legends game

rolinka (offline)

Post #25

04-09-2023 - 15:25:38

ja nie słyszałam jeszcze nigdy o czymś takim jak guz brzozy

szambo betonowe 10m3

xiouken (offline)

Post #27

10-11-2024 - 10:27:43

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkas
инфоинфо

xiouken (offline)

Post #28

10-01-2025 - 12:35:56

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 662
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024