Neurovit (witamina B1 B6 B 12) czy można stosować przy chemioterapii i przerzutach?
Wysłane przez Kiara1994
dziubas (offline) |
Post #2 15-01-2021 - 21:06:19 |
Gdańsk |
Kiaro! Myślę, ze trzeba pytać onkologa.
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Tomasz. (offline) |
Post #4 16-01-2021 - 12:49:22 |
Pruszków |
Witaminy z grupy B nie powinny mieć wpływu na leczenie. Tu trzeba mieć na uwadze fakt, że leczenie będzie długotrwałe z uwagi na późne stadium. Przed podaniem B12 (iniekcje) powinien być stwierdzony jej poziom. W iniekcjach to lek silnie działający. Nie przesadzałbym tylko z dawkami witamin bez recepty.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Kiara1994 (offline) |
Post #5 16-01-2021 - 17:17:55 |
Rzeszów |
Tomaszu neurovit przepisał lekarz rodzinny z powodu bardzo silnego rwącego bólu pleców w odcinku lędźwiowym, niestety bez rezultatu ból nie ustępuje już od 3 dni jedynie delikatnie zmniejsza na sile po podaniu leków przeciwbólowych, myślałam że może po tym preparacie będzie lepiej ale bałam się podawać mamie bo tyle się naczytałam o witaminach.
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
763
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024