Witamina C
blankaIn (offline) |
Post #1 29-04-2018 - 09:28:16 |
Warszawa |
Weronika, jakby wit C chroniła przed przerzutami to uwierz mi, ze by ją stosowano obligatoryjnie A ludzie żarliby ją na potęgę. No i co za tym idzie, chorzy na raka już by nie umierali, bo nie mieliby przerzutów... No a skoro jedzą tą wit C a przerzuty jednak są, to jak myślisz działa ta witamina czy nie, hę? Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%. Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018, kontynuacja Letrozole i Zometa. |
Al_la (offline) |
Post #2 29-04-2018 - 11:45:15 |
k/Warszawy |
Nie zapominajmy też, że przekraczanie zalecanej dziennej dawki wit C jest szkodliwe. Można sobie rozwalić nerki.
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #3 08-07-2018 - 15:30:47 |
k/Warszawy |
[naukawpolsce.pap.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
IRENKA52 (offline) |
Post #4 27-02-2019 - 13:29:30 |
Śląsk |
Hej zamiast witaminy C polecam zamrozić cytryny umyte ze skórką!!! podkreślam ze skórką ponieważ tam jest najwięcej witamin nie tylko C i wcinać sobie raz dziennie jedną cytrynkę, przez cały dzionek ,po plasterku ,super sprawa !!! sama to robię !!! nie koniecznie kupować wit C.POZDRAWIAM.
|
dziubas (offline) |
Post #5 27-02-2019 - 13:36:11 |
Gdańsk |
Irenko! tylko jak pokroic zamrozona cytryne w plasterki??? w zamrazarce mam jedna zamrozona, radzono wczesniej by ucierac ja na tarce i dodawac do wszystkiego, wiadomo, ze jak sie rozmrozi to nie wolno jej juz zamrazac, a przeciez całej jednorazowo nie wykorzystam , co do ilosci wit C w cytynie to z cytrusów najwiecej jej ma podobno pomelo!!! nie trzeba zamrazac ale troche trzeba sie napracowac, zeby poobierać z błonek, no i nie kosztuje jak cytryna...
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #7 27-02-2019 - 16:03:32 |
Gdańsk |
słusznie i naukowo!!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
martha31 (offline) |
Post #8 08-10-2020 - 15:49:57 |
|
kiedyś dobra była taka witamina C firmy Farmax z mikrogranulkami pamiętam że była niedroga, niestety już od dwóch - trzech lat jest niedostępna pamiętam że jak ją brałam to naprawdę czuć było działanie w całym organiźmie począwszy od alergii po zachamowane krwawienia z dziąseł itp... Później brałam inne i bardzo słabo działały. Teraz stosuję Witaminę C Molecul jest bardzo podobna w działaniu jak ta Farmaxa też ma mikrogranulki które działają około 10 godzin może nawet produkowane z tej samej fabryki co tamte bo kapsułki wyglądają identycznie. Już po pierwszym dniu gdy wzięłam rano i wieczorem działanie było konkretnie widoczne. Bardzo ciężko znaleźć tą witaminę jak się wpisze w google to nie pokazuje ale ja szukałam dwa dni i znalazłam sklep który to sprzedaje jak ktoś zainteresowany zostawiam adres strony przekopiowany witamina c molecul
|