Witamina C

Wysłane przez vabena 

blankaIn (offline)

Post #1

29-04-2018 - 09:28:16

Warszawa 

WeronikaB
warto poczytać najnowsze badania
te podane na forum jako wzór są stare (10 lat dla medycyny to ogrom czasu) i dotyczyły chłoniaka i białaczki ...
[www.nature.com]

ja się zdecyduję na wit. C, ale nie po to, żeby mnie uleczyła, bo mnie się to dziadostwo, które wyczuwam i tak nie wchłonie, tylko mam ogromną nadzieję, że odpowiednia suplementacja (wit. C i cały szereg naturalnej chemii), nie pozwoli na powstanie nowych ognisk

Weronika, jakby wit C chroniła przed przerzutami to uwierz mi, ze by ją stosowano obligatoryjniesmiling smiley A ludzie żarliby ją na potęgę. No i co za tym idzie, chorzy na raka już by nie umierali, bo nie mieliby przerzutów...smiling smiley No a skoro jedzą tą wit C a przerzuty jednak są, to jak myślisz działa ta witamina czy nie, hę?

Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%.
Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018wnerwiony, kontynuacja Letrozole i Zometa.

Al_la (offline)

Post #2

29-04-2018 - 11:45:15

k/Warszawy 

Nie zapominajmy też, że przekraczanie zalecanej dziennej dawki wit C jest szkodliwe. Można sobie rozwalić nerki.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Al_la (offline)

Post #3

08-07-2018 - 15:30:47

k/Warszawy 

[naukawpolsce.pap.pl]

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

IRENKA52 (offline)

Post #4

27-02-2019 - 13:29:30

Śląsk 

Hej zamiast witaminy C polecam zamrozić cytryny umyte ze skórką!!! podkreślam ze skórką ponieważ tam jest najwięcej witamin nie tylko C i wcinać sobie raz dziennie jedną cytrynkę, przez cały dzionek ,po plasterku ,super sprawa !!! sama to robię !!! nie koniecznie kupować wit C.POZDRAWIAM.

dziubas (offline)

Post #5

27-02-2019 - 13:36:11

Gdańsk 

Irenko!serce tylko jak pokroic zamrozona cytryne w plasterki??? w zamrazarce mam jedna zamrozona, radzono wczesniej by ucierac ja na tarce i dodawac do wszystkiego, wiadomo, ze jak sie rozmrozi to nie wolno jej juz zamrazac, a przeciez całej jednorazowo nie wykorzystam bezradny, co do ilosci wit C w cytynie to z cytrusów najwiecej jej ma podobno pomelo!!! nie trzeba zamrazac ale troche trzeba sie napracowac, zeby poobierać z błonek, no i nie kosztuje jak cytryna... blee

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

ira (offline)

Post #6

27-02-2019 - 16:00:24

Pabianice 

duży uśmiech A ja słyszałam ostatnio w telewizorze, jak jeden lekarz mówił, że jedna papryka ma więcej witaminy C niż kilka cytryn duży uśmiech
Tak że do wyboru, do koloru, co kto lubi mniam

dziubas (offline)

Post #7

27-02-2019 - 16:03:32

Gdańsk 

słusznie i naukowo!!! the finger smiley

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

martha31 (offline)

Post #8

08-10-2020 - 15:49:57

kiedyś dobra była taka witamina C firmy Farmax z mikrogranulkami pamiętam że była niedroga, niestety już od dwóch - trzech lat jest niedostępna pamiętam że jak ją brałam to naprawdę czuć było działanie w całym organiźmie począwszy od alergii po zachamowane krwawienia z dziąseł itp... Później brałam inne i bardzo słabo działały. Teraz stosuję Witaminę C Molecul jest bardzo podobna w działaniu jak ta Farmaxa też ma mikrogranulki które działają około 10 godzin może nawet produkowane z tej samej fabryki co tamte bo kapsułki wyglądają identycznie. Już po pierwszym dniu gdy wzięłam rano i wieczorem działanie było konkretnie widoczne. Bardzo ciężko znaleźć tą witaminę jak się wpisze w google to nie pokazuje ale ja szukałam dwa dni i znalazłam sklep który to sprzedaje jak ktoś zainteresowany zostawiam adres strony przekopiowany witamina c molecul

zosial31 (offline)

Post #9

10-03-2021 - 13:35:53

Koszalin 

Dobra ta witamina c molecul o której pisałaś. Biorę od kilku miesięcy powiem szczerze różne rzeczy się działy w mojej rodzinie ale mnie nic nie ruszyło smiling smiley Pozdrawiam

xiouken (offline)

Post #10

05-10-2024 - 12:48:50

xiouken (offline)

Post #11

10-11-2024 - 11:18:48

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xiouken (offline)

Post #12

10-01-2025 - 13:27:11

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 905
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024