Zamiast Tamoxifenu Lametta?
Wysłane przez ady
ady (offline) |
Post #1 29-02-2016 - 12:45:32 |
|
Hej,
Prawie 4 lata biorę tamoxifen. Pojawił się przerost endometrium- abrazja. I dwa razy krwawienie (wrzesień i styczeń) Dziś lekarz stwierdził, ze w takim razie przechodzimy na lamette jak sie pojawiają nieprawidłowe krwawienia. A póki co trafiam na info, że lamette bezwzglednie tylko i wyłącznie gdy nie ma krwawienia. no i jestem w kropce. Brać czy nie brać? Oto jest pytanie... Ada A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.. Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl] Marcelek |
ady (offline) |
Post #2 18-03-2016 - 19:58:35 |
|
To chyba jednak nie jest normalne..
Bo nikt sie w temacie nie wypowiada ![]() Skonczyl mi sie tanoxifen Ide grzebać po szufladach Ada A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.. Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl] Marcelek |
ady (offline) |
Post #4 20-03-2016 - 20:24:48 |
|
Bardzo dziękuję za podpowiedź.. tak właśnie wyczytałam stąd mój dylemat
Ada A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.. Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl] Marcelek |
roxy (offline) |
Post #5 26-03-2016 - 23:19:08 |
|
Ady,
może warto zrobić badania poziomu hormonów, żeby stwierdzić, czy weszłaś w okres menopauzy? Skoro lekarz stwierdził, że krwawienia nieprawidłowe po tamoxifenie, to (przy stwierdzeniu menpoauzy) warto odstawić tamo i przejść na lamettę. Może poradź się jakiegoś dobrego gina onkologa? ![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
576
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022