Przyspieszona menopauza
Wysłane przez kocia baba
kocia baba (offline) |
Post #1 20-07-2016 - 17:44:18 |
Legnica |
Dziewczyny! Powiedźcie proszę o wymuszonym przekwitaniu.. Za 5 dni zaczynam radioterapię - 5 tyg po 5 dni - a od 2 sierpnia hormonoterapie, jakmś zastrzykiem rozpoczynam.. czy któraś z Was taki 'komplet' przechodziła, jeśli tak, proszę o tym parę słów, drzę!
![]() |
zuma (offline) |
Post #2 26-07-2016 - 15:17:59 |
Trzebnica |
Witaj !
Jestem od roku na tamoksyfenie i od pół roku na zoladexie. Dostałam zoladex po badaniu poziomu hormonów , które mimo 41 lat nie wskazywały menopauzy...Na początku miałam uderzenia gorąca - szczególnie nad ranem oraz bóle nóg (mrowienie).Dużo spaceruję a uderzenia są rzadsze ale jeszcze uciążliwe bo oblewam się potem i jest mi słabo . Generalnie chodzę ubrana w bawełnę i na cebulkę , w razie potrzeby się rozbieram ![]() |
Al_la (offline) |
Post #4 26-07-2016 - 15:47:04 |
k/Warszawy |
[www.styl.pl]
Ja badam tylko estradiol, bo tylko on mi jest potrzebny. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Kadok (offline) |
Post #6 02-11-2016 - 15:32:01 |
Bruksela |
Witam Was Dziewczyny,
nie wiedziałałam gdzie się podłączyć z moim problelem więc wybrałam ten wątek. Mam 42 lat, od roku przyjmuję Nolvadex. Mój największy kłopot z tym związany to zupełny brak ochoty na seks. Mój mąż jest naprawdę cierpliwy, wyrozumiały i delikatny ale mimo to unikam zbliżeń jak ognia. Początkowo było to związane z suchością pochwy ale od czego są żelki… mimo, że ten problem został opanowany to ochoty jak nie ma tak nie ma. Czy któraś z Was miała lub ma taki kłopot? Jak sobie z tym radzicie? W końcu to też jest ważna sfera naszego życia... |
agnieszka30 (offline) |
Post #7 02-11-2016 - 16:49:04 |
Będzin |
Witaj Kadox ja co prawda jestem juz po kastracji radiologicznej i zazywam aromek, ale od prawie 2 lat nienawidzę sexu, i tez unikam sexu jak ognia. Podczas sexu mam dyskomfort związany ze suchoscia kłuciem otarciami, i wogole nie czuję podniecenia. Jednym slowem beznadzieja
|
agnieszka30 (offline) |
Post #9 02-11-2016 - 17:59:12 |
Będzin |
Nie rozmawiałam z lekarzem na ten temat, bo generalnie to nie ich dzialka, oni maja na celu wyleczenie nas, a to ze sa potem takie skutki uboczne to się wytnie. Moze znajdziesz jakis cudowny srodek na tą dolegliwość to chętnie z niego skorzystam. Pozdrawiam
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.