Hormonoterapia a infekcje

Wysłane przez Katipat 

Katipat (offline)

Post #1

05-03-2017 - 16:41:13

Gorzów Wielkopolski 

Witajcie. Jak w temacie. Macie jakieś sprawdzone sposoby czy konkrente leki na przeziębienie ?
Mam 27 lat. Hormonoterapie zaczęłam 5 dni temu najpierw miałam zastrzyk reseligo. Wcześniej przeszłam chemioterapie 4 czerwone i 4 żółte, a jeszcze wcześniej mastektomie z węzłami wartowniczymi.
W aptece farmaceutka nie była w stanie powiedzieć mi czy mogę stosować aspiryne czy vicks jak biorę tamoksyfen.. nie wiem jak to jest ale niektórzy jak słyszą rak to jakby mózg im odejmowalo.
Mam straszny katar, cały czas oblewam się potem, a nie wydaje mi się żebym po 5 dniach miała uderzenia gorąca bo gorączka tego nie nazwę.
Dajcie znać jak mogę to przeżyć, bo czuję się strasznie.

aquila (offline)

Post #2

05-03-2017 - 17:01:46

oczywiście, że możesz stosować aspirynę, inne leki przeciwbólowe/przeciwgorączkowe też doraźnie (chociaż podobno lepiej aspirynę niż ibuprofen)

It's just a ride ...

Tomasz. (offline)

Post #3

07-03-2017 - 08:11:34

Pruszków 

To, co jest wiadome, to nie należy przy tamoxyfenie stosować produktów sojowych (i podobnych- zawierających fitoestrogeny) oraz antydepresantow z grupy SSRI. Także leki p.przeziębieniowe możesz stosować bez problemów.

Katipat (offline)

Post #4

09-03-2017 - 18:19:54

Gorzów Wielkopolski 

Ja stosuję doraźnie hydroksyzyne, a o tej soi to mnie zagięłaś.. nie wiedziałam nic. Juz jakoś się wyleczyłam ale najlepsze co zrobiłam, przestałam brać wszystkie leki, które miały mi pomóc i juz jest lepiej teraz tylko musze sobie znaleźć jakieś witaminy i do przodu winking smiley

xiouken (online)

Post #6

10-11-2024 - 13:03:19

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 807
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024