Hormonoterapia a infekcje
Wysłane przez Katipat
Katipat (offline) |
Post #1 05-03-2017 - 16:41:13 |
Gorzów Wielkopolski |
Witajcie. Jak w temacie. Macie jakieś sprawdzone sposoby czy konkrente leki na przeziębienie ?
Mam 27 lat. Hormonoterapie zaczęłam 5 dni temu najpierw miałam zastrzyk reseligo. Wcześniej przeszłam chemioterapie 4 czerwone i 4 żółte, a jeszcze wcześniej mastektomie z węzłami wartowniczymi. W aptece farmaceutka nie była w stanie powiedzieć mi czy mogę stosować aspiryne czy vicks jak biorę tamoksyfen.. nie wiem jak to jest ale niektórzy jak słyszą rak to jakby mózg im odejmowalo. Mam straszny katar, cały czas oblewam się potem, a nie wydaje mi się żebym po 5 dniach miała uderzenia gorąca bo gorączka tego nie nazwę. Dajcie znać jak mogę to przeżyć, bo czuję się strasznie. |
Tomasz. (offline) |
Post #3 07-03-2017 - 08:11:34 |
Pruszków |
To, co jest wiadome, to nie należy przy tamoxyfenie stosować produktów sojowych (i podobnych- zawierających fitoestrogeny) oraz antydepresantow z grupy SSRI. Także leki p.przeziębieniowe możesz stosować bez problemów.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Katipat (offline) |
Post #4 09-03-2017 - 18:19:54 |
Gorzów Wielkopolski |
Ja stosuję doraźnie hydroksyzyne, a o tej soi to mnie zagięłaś.. nie wiedziałam nic. Juz jakoś się wyleczyłam ale najlepsze co zrobiłam, przestałam brać wszystkie leki, które miały mi pomóc i juz jest lepiej teraz tylko musze sobie znaleźć jakieś witaminy i do przodu
|
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
807
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024