Zoladex

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

19-02-2010 - 13:33:04

Forumowo 

Jeśli leczysz się tym lekiem, napisz o tym.
Tu również możesz zadać pytanie dotyczące Zoladexu.

betty (offline)

Post #2

09-04-2010 - 20:42:01

Miałam podawany zoladex przez 5 lat, więc chyba w pewnym sensie jestem tu ekspertką duży uśmiech w razie pytań służę pomocąsmiling smiley)

baniula (offline)

Post #3

10-04-2010 - 22:22:37

LESZNO 

Betty - ja będę twoją asystentką właśnie skończyłam 4,5 roku - kazali odstawić doktorysmiling smiley Naradzili się i stwierdzili ze moje komórki jakby nawet przetrwały to już zdechły z głodu smiling smiley

Na forum od 21 stycznia 2006 roku

dani (offline)

Post #4

10-04-2010 - 22:27:18

Jestem na zoladexie od 1 stycznia 2009 roku...
Od jakiegoś czasu sama robię sobie zastrzyki...Z lenistwa oczko..Nie chce mi się jechać 50 km tylko po to,aby ktoś mi zrobił zastrzyk.A u mnie w przychodni nikt nie potrafi tego zastrzyku zrobić...hehehe..

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

baniula (offline)

Post #5

10-04-2010 - 22:28:50

LESZNO 

Dani mnie robiła koleżanka pielęgniarka smiling smiley

Becia (offline)

Post #6

11-04-2010 - 20:23:19

Siemianowice Śląskie 

ja brałam zoladex tylko przez 2 lata...w listopadzie dostałam ostatni zastrzyk i mimo, że mówiłam moim onkom, że niektóre dziewczyny (w podobnym do mnie wieku i sytuacji zdrowotnej) dostają go nawet przez 5 lat, nie przedłużyli...odkąd mam wznowę po głowie tłucze mi się pytanie, czy to nie z tego powodupyta

"Życie nie po to jest, by się spieszyć.
Życie jest po to, by się życiem cieszyć."

Eda (offline)

Post #7

12-04-2010 - 01:12:34

Wawka i ... :P 

Ja się Zoladex'uję od listopada 2008.
I tak jak dani sama się raczę tą "igiełką" rotfl (u mnie by było ok 100 km do pokonania tongue sticking out smiley )
Ale nie taki diabeł straszny jak go malują ^^

... przeżyj życie swoje jak tylko zechcesz ...

Mamotsa (offline)

Post #8

13-04-2010 - 14:59:12

Dani, Eda, jestem pelna podziwu, ja na szczescie nie mam tak daleko /moze 3 km?/ wiec nie musze probowac samodzielnosci w tym temacie, niedlugo tez stuknie mi 5 lat...
Czy ktos z Was bierze Z dluzej niz 5 lat?

atorod62 (offline)

Post #9

21-04-2010 - 20:14:25

Nisko 

Brałam Zoladex dwa lata i powiedziano mi, że tylko dwa. Od czego zależy długość terapii?

Al_la (offline)

Post #10

21-04-2010 - 20:46:44

k/Warszawy 

Atorod, kiedyś podawano Zoladex przez 2 lata. Teraz lekarze przedłużają do 5, ale nie każdemu.
Pewnie to zależy od wielu czynników - również od indywidualnej decyzji lekarza prowadzącego.
Jeśli numerek przy Twoim nicku oznacza rok urodzenia oczko to poziom estrogenu w tym wieku z założenia już nie jest tak wysoki, jak u młodej dziewczyny. Na pewno dostajesz jeszcze Tamoxifen i on powinien wystarczyć.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

mag_dag (offline)

Post #11

21-04-2010 - 20:47:23

Sosnowiec 

hej atorod, wygląda na to, że od lekarza, kilka lat temu wytyczne mówiły o braniu przez dwa lata, teraz często lekarze (nie wszyscy) przedłużają kurację i niektóre dziewczyny biorą już 4 lata

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

savanach (offline)

Post #12

22-04-2010 - 10:37:10

Jestem po pierwszym zastrzyku zoladex-u,właśnie dostałam @,mam pytanie kiedy ,po którym zastrzyku ona zaniknie?

savanach (offline)

Post #13

22-04-2010 - 10:38:00

aaa i czy zoladex powodu tymczasową niepłodność?

baniula (offline)

Post #14

23-04-2010 - 10:36:03

LESZNO 

Zoladex nie daje 100% pewności nie zajścia w ciąże, co prawda nie miesiączkujemy ale istnieje prawdopodobieństwo wzrastania pęcherzyków Graffa , a co za tym idzie zajścia w ciąże. Więc antykoncepcja konieczna smiling smiley

lidziaz (offline)

Post #15

23-04-2010 - 12:20:20

Tomaszów Maz 

mnie natomiast moja p. doktor powiedziała , że zoladex absolutnie zabezpiecza przed ciążą , i żebym nie miała żadnych obaw. Jedynym warunkiem jest jego prawidłowe i terminowe podanie , i jak to jest faktyczniebezradny Mam nadzieję , że nie spotka mnie niespodzianka w postaci Człowieczka małegoprzewraca_oczy

dani (offline)

Post #16

23-04-2010 - 13:07:49

Ja słyszałam to samo,co Baniula...
Zoladex nie daje pewności,że w ciążę się nie zajdzie...

lidziaz (offline)

Post #17

23-04-2010 - 15:13:39

Tomaszów Maz 

o litości , to mi dopiero we łbie namąciłyście , ja pierdaczę bezradny Czyli tylko łut szczęścia mnie ratuje przed niezaplanowaną ciążą?????? Przeraziłyście mnie wręcz , koniecznie muszę dopytać mojej mrs.doktor!!!!!

serenia (offline)

Post #18

23-04-2010 - 20:27:21

Cieszyn 

Tu też zawitałam ---Zoladex dostane na 2 latka po zakończonej chemii ( dopiero dziś ją zaczęłam) i.............. dziewczynki kochane uważamy z tym sexem bo pani doktor mi powiedziała , że w ciąże mogę zajśćchichot

'Każdy nowy dzień zaczyna się głęboka nocą'
'Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem,
nie gaś nigdy światła nadziei'

dani (offline)

Post #19

23-04-2010 - 20:41:10

Dostaniesz zoladex,to się zaczniesz zastanawiać - a co to jest ten sex?wstydniś

betty (offline)

Post #20

24-04-2010 - 09:37:56

Ja lekarzem nie jestem, ale jak można zajść w ciążę, kiedy jajniki zasuszone na wiór???? Od kilku miesięcy nie biorę zoladexu, a sytuacja bez zmian. Moja gina nieźle się musiała naszukać aby te jajniki znaleźć................

dani (offline)

Post #21

24-04-2010 - 10:19:51

Betty..Widocznie nie każdemu "zasusza na wiór"...pyta
I nie mówimy,że wszystkie mogą zajść w ciążę tylko,że jest to możliwe.
Czyli zdarzają się takie przypadki.
Więc lepiej uważać,bo nikt nikomu nie zagwarantuje,ze tym przypadkiem się akurat nie jest..myśli

serenia (offline)

Post #22

24-04-2010 - 13:05:44

Cieszyn 

dani
Dostaniesz zoladex,to się zaczniesz zastanawiać - a co to jest ten sex?wstydniś

chyba źle mnie zrozumiano---miałam na myśli nie to ze chce zajść tylko ze mogę wpaść---czego na 100% chcę uniknąćwstydniś
hm co do pytania ----co to jest ten sex oj mogę odstąpić mam go w nadmiarzeoczko

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-04-2010 - 13:07:17 przez serenia.

kudlatam (offline)

Post #23

24-04-2010 - 17:20:19

krakow 

A ja brałam Zoladex 2 lata, ostatni zastrzyk w grudniu i dzisiaj niespodzianka dostałam miesiączkę??!!
A miałam nadzieje ze juz nie wróci, szok !

serenia (offline)

Post #24

25-04-2010 - 09:06:20

Cieszyn 

Na starym forum w wątku Zoladex dzieliłyście się swoimi " opiniami " o zastrzyku typu " boli , nie boli " --- hm opinie były różne---mogę prosić o więcej?oczko

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-04-2010 - 09:06:42 przez serenia.

Becia (offline)

Post #25

25-04-2010 - 14:09:01

Siemianowice Śląskie 

sereniu, mówisz, maszuśmiech
moja opinia na temat zoladexu: brałam przez 2 lata, bez żadnego znieczulenia, czułam samo wkłucie, tak jak przy zwykłym zastrzyku, na wszelki wypadek nie patrzyłam nigdy na igłę i wolałam się położyć, bo wydawało mi się, że w tej pozycji brzuch jest mniej napięty, ale można jeszcze na siedząco go przyjmować

"Życie nie po to jest, by się spieszyć.
Życie jest po to, by się życiem cieszyć."

betty (offline)

Post #26

25-04-2010 - 20:15:12

Też brałam bez żadnego znieczulenia - w pozycjach: leżąc, siedząc, stojąc (jak tam pielęgniarce pasowało). Myślę, że to indywidualna sprawa, odczuwanie bólu. Ale jesli nawet boli, to trwa tylko chwilkę...

tysia757 (offline)

Post #27

25-04-2010 - 20:21:41

Żary 

A ja byłam w piątek u onka i powiedział, że w maju ostatni zastrzyk( 2 lata). Mówiłam,. że dziewczyny biorą dłużej i że też bym chciała, ale doktorek powiedział mi ,że nie ma powodów do dłuższego stosowania zoladexu.Wydrukował mi dane z jakiegoś zjazdu MĄDRYCH GŁÓW, które mówią, że zoladex na 2 lata i że ważniejszy tamoxifen (!). Cholewka wie ... Co doktor to inna opinia

betty (offline)

Post #28

25-04-2010 - 20:55:38

Napotkany ostatnio onk (z okazji 5-lecia leczenia hormonami) powiedział, że jest zdania, aby mi przedłużyć hormonoterapię. Potem wyszedł, z kimś konsultował, a następnie oznajmił, że owszem, jego zdaniem w moim przypadku hormonoterapia jego zdaniem powinna trwać dłużej, ale polityka szpitala jest taka, aby kończyć po 5 latach (CO Warszawa). Hmmm...

serenia (offline)

Post #29

26-04-2010 - 08:10:28

Cieszyn 

Ja to jestem taki tchórz , że na widok igły normalnie trzęsę się już jak osika i nawet łzy mi wylatują hehe , że nawet pielęgniarka czasem przytuli przewraca_oczy, poradzę sobie nie byłabym to ja radocha ja po prostu muszę przezwyciężyć wszystko bo muszę i chcę być zdrowatak

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-04-2010 - 08:16:03 przez serenia.

lidziaz (offline)

Post #30

26-04-2010 - 12:06:28

Tomaszów Maz 

Sereniu , nie taki diabeł straszny.... Ja też byłam panikarz pierwsza liga , ale dałam radę...... Bałam się pierwszego jak nie wiem co ( bo np. przy pobieraniu krwi mdlałam) , trzęsły mi się aż nogi i ręce ze strachu . Jak zobaczyłam "igiełkę" to mi się oczywiście zrobiło słabo. Jednak powiem Ci , że naprawdę nie ma się czego bać. Ja biorę na siedząco , bo wtedy mam taką piękną fałdkę na brzusiu i pielęgniarka mnie za nią łapie i wkłuwa igiełkę i po bólu . Teraz nawet się nie boję , biorę to swoje "ćpanko"hihihhiihih i cieszę się , że je dostaję. Zawsze boimy się tego , co nieznane , a w gruncie rzeczy zazwyczaj strach ma wielkie oczychichot

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 407
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024