Zoladex
kasiaf (offline) |
Post #2 20-07-2012 - 20:28:18 |
SZKLARĘBA |
A ja dziś 1 raz dostałam zoladex
Poprosiłam pielęgniarkę coby była delikatna bo to mój pierwszy raz .... no i.....kolejny pierwszy raz w moim życiu ,który mnie mile zaskoczył - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
AgatkaZ (offline) |
Post #3 02-09-2012 - 14:59:05 |
Kielce |
hej Kobietki powiedzcie mi Moje Kochane czy 4 tygodnie po ostatnim zastrzyku przejda mi od razu uderzenia goraca? Bede mogla spac normalnie? czy wszelkie dolegliwosci zwiazane z zoladexem odejda w zapomnienia? Licze ze tak ale wolalabym od Was usłyszec-przeczytac o tym :-)
Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata |
iwciam (offline) |
Post #6 06-09-2012 - 16:28:36 |
|
Dzięki AgatkaZ, a na Twoje pytanie niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć bo ja dopiero 1 zastrzyk mam za sobą, więc czeka mnie jeszcze ich wiele. Przy okazji proszę napisz po którym zastrzyku zaczęłaś odczuwać jakiekolwiek skutki uboczne i czy brałaś jednoczesnie tabletki.
Nie można życiu dodać dni, lecz można dniom dodać życia... |
AgatkaZ (offline) |
Post #7 06-09-2012 - 17:26:49 |
Kielce |
Ja bralam jednoczesnie tamoxifen i w zasadzie po kilku dniach zaczełam odczuwac uderzenia goraca, a po jakims czasie i chyba nawet dosc dlugim , (juz nie pamietam hehe) zaczelam miec problemy ze spaniem. Poza tym nie mialam innych dolegliwosci. Z tym , ze po 1.5 roku odstawili mi tamoxifen poniewaz narosło mi endometrium :-(. I teraz juz wzielam ostatni zastrzyk i koniec leczenia. acha ja bralam tabletke ok 20 zeby przespac wszelkie uderzenia i rzeczywiscie moze mniej spalam ale w dzien bylo ich mniej.
Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata |
iwciam (offline) |
Post #8 06-09-2012 - 17:55:22 |
|
ja biorę o 18 zaraz muszę łykąć. z tego co wyczytałam na Twoim profilu to nie pracujesz zawodowo a ja tak i nie wiem co lepsze nie wyspac sie w nocy i ciagnąć dzien z zapałkami w oczach czy wyspac się względnie i mieć ewentualne uderzenia w dzień i tak źle i tak niedobrze. mogę miec tylko nadzieję że jak juz przyjdą" fale upałów" to będę je znosić na tyle dobrze że będę mogła pracować.
Nie można życiu dodać dni, lecz można dniom dodać życia... |
AgatkaZ (offline) |
Post #9 06-09-2012 - 18:39:28 |
Kielce |
Musze Ci powiedziec ze w dzien jak bylam zajeta to bylo ich duzo mniej (przez rok zajmowalam sie malym dzieckiem kolezanki ). A jesli chodzi o noc to tez bez przesady bylo tych uderzen kilka przed zasnieciem, a potem jeszcze zdarzylam sie wyspac :-)
Ale nie nastawiaj sie ze masz miec uderzenia goraca, nie wszytkie przechodzimy to tak samo. Niektore Dziewczyny nie maja ich wogole:-) więc moze i Ciebie omina ... czego bardzo Ci zyczę. Nie martw sie, te skutki uboczne sa do przezycia , najwazniejsze ze leki pomagaja :-) Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata |
kasiaf (offline) |
Post #10 06-09-2012 - 19:22:04 |
SZKLARĘBA |
Ja biorę 3 miesiąc tamosia i teraz jestem przed 3 zastrzykiem zoladexu
uderzenia gorąca mam sporadycznie bardziej sie poce w nocy...no i ta pobudka nad ranem i tylko takie dosypianie a tabletkę biorę o 8 rano.Bałam sie ,że bedzie gorzej ale na razie jest ok - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
dani (offline) |
Post #12 13-09-2012 - 14:12:54 |
|
Hmm...Napiszę tak - gdyby mi po zakonczeniu leczenia zostały jakieś zastrzyki, to z pewnością bym je wykorzystała. Przedłużyła sobie troszkę leczenie.
A ty, skoro rozpoczynasz leczenie, to dostaniesz receptę na zoladex. Chyba, że to endometrioza i chcesz zaoszczędzić. Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
asiaa (offline) |
Post #14 14-09-2012 - 21:15:12 |
|
Tak zaczynam leczyć endometrioze gdzie zastrzyki zoladexu są na recepte 100%, dlatego zadałam pytanie czy ewentualnie komuś kto miał refundowane te zastrzyki może zostały po leczeniu i chciałby je odsprzedać. Nawet moj lekarz mówił że czasami pacjentkom odstawia się te zastrzyki wiec warto popytac. Pozdrawiam
|
Al_la (offline) |
Post #21 14-11-2012 - 12:55:05 |
k/Warszawy |
Tu macie watek z linkiem do wyszukiwarki. W każdej chwili można wpisać lek i sprawdzić cenę [amazonki.net]
I z tego wynika, że Zoladex ma 2 ceny w zależności od choroby, no i nazwa ciut inna (tak, jak pisała Dani) [www.eonkologia.pl] W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-11-2012 - 12:56:13 przez Al_la. |
paula1978 (offline) |
Post #25 08-01-2013 - 13:11:17 |
Śrem |
Oświadczam, że wczoraj wzięłam kolejny zastrzyk zoladexu, no i zostały mi dwa zastrzyki do zakończenia kuracji tymże lekiem W MARCU OSTATNIE STARCIE Z "IGIEŁKĄ"
*-----------------------*-----------------------*-----------------------------*-------------------------*-------------------------* : "Poczucie zdrowia zdobywamy tylko przez chorobę." - Georg Christoph Lichtenberg |
Al_la (offline) |
Post #27 28-01-2013 - 17:27:00 |
k/Warszawy |
A jak to sobie obliczyłaś?
Zastrzyku nie bierze się co miesiąc tego samego dnia? W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #29 28-01-2013 - 20:48:41 |
k/Warszawy |
Beciu, to co napisałaś rozumiem, ale nie rozumiem dlaczego Joli wyszło 33 dni
Nie da się policzyć do 28? Ja nie hormonalna, to może zadaję głupie pytanie W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-01-2013 - 20:49:31 przez Al_la. |