Zoladex
kasiaf (offline) |
Post #2 20-07-2012 - 20:28:18 |
SZKLARĘBA |
A ja dziś 1 raz dostałam zoladex
![]() Poprosiłam pielęgniarkę coby była delikatna bo to mój pierwszy raz .... ![]() no i.....kolejny pierwszy raz w moim życiu ,który mnie mile zaskoczył ![]() ![]() ![]() - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
AgatkaZ (offline) |
Post #3 02-09-2012 - 14:59:05 |
Kielce |
hej Kobietki powiedzcie mi Moje Kochane czy 4 tygodnie po ostatnim zastrzyku przejda mi od razu uderzenia goraca? Bede mogla spac normalnie? czy wszelkie dolegliwosci zwiazane z zoladexem odejda w zapomnienia? Licze ze tak ale wolalabym od Was usłyszec-przeczytac o tym :-)
Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata ![]() ![]() |
iwciam (offline) |
Post #6 06-09-2012 - 16:28:36 |
|
Dzięki AgatkaZ, a na Twoje pytanie niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć bo ja dopiero 1 zastrzyk mam za sobą, więc czeka mnie jeszcze ich wiele. Przy okazji proszę napisz po którym zastrzyku zaczęłaś odczuwać jakiekolwiek skutki uboczne i czy brałaś jednoczesnie tabletki.
![]() |
AgatkaZ (offline) |
Post #7 06-09-2012 - 17:26:49 |
Kielce |
Ja bralam jednoczesnie tamoxifen i w zasadzie po kilku dniach zaczełam odczuwac uderzenia goraca, a po jakims czasie i chyba nawet dosc dlugim , (juz nie pamietam hehe) zaczelam miec problemy ze spaniem. Poza tym nie mialam innych dolegliwosci. Z tym , ze po 1.5 roku odstawili mi tamoxifen poniewaz narosło mi endometrium :-(. I teraz juz wzielam ostatni zastrzyk i koniec leczenia. acha ja bralam tabletke ok 20 zeby przespac wszelkie uderzenia i rzeczywiscie moze mniej spalam ale w dzien bylo ich mniej.
Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata ![]() ![]() |
iwciam (offline) |
Post #8 06-09-2012 - 17:55:22 |
|
ja biorę o 18 zaraz muszę łykąć. z tego co wyczytałam na Twoim profilu to nie pracujesz zawodowo a ja tak i nie wiem co lepsze nie wyspac sie w nocy i ciagnąć dzien z zapałkami w oczach czy wyspac się względnie i mieć ewentualne uderzenia w dzień i tak źle i tak niedobrze. mogę miec tylko nadzieję że jak juz przyjdą" fale upałów" to będę je znosić na tyle dobrze że będę mogła pracować.
![]() |
AgatkaZ (offline) |
Post #9 06-09-2012 - 18:39:28 |
Kielce |
Musze Ci powiedziec ze w dzien jak bylam zajeta to bylo ich duzo mniej (przez rok zajmowalam sie malym dzieckiem kolezanki ). A jesli chodzi o noc to tez bez przesady bylo tych uderzen kilka przed zasnieciem, a potem jeszcze zdarzylam sie wyspac :-)
Ale nie nastawiaj sie ze masz miec uderzenia goraca, nie wszytkie przechodzimy to tak samo. Niektore Dziewczyny nie maja ich wogole:-) więc moze i Ciebie omina ... czego bardzo Ci zyczę. Nie martw sie, te skutki uboczne sa do przezycia , najwazniejsze ze leki pomagaja :-) Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata ![]() ![]() |
kasiaf (offline) |
Post #10 06-09-2012 - 19:22:04 |
SZKLARĘBA |
Ja biorę 3 miesiąc tamosia i teraz jestem przed 3 zastrzykiem zoladexu
uderzenia gorąca mam sporadycznie bardziej sie poce w nocy...no i ta pobudka nad ranem i tylko takie dosypianie a tabletkę biorę o 8 rano.Bałam sie ,że bedzie gorzej ale na razie jest ok ![]() - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
dani (offline) |
Post #12 13-09-2012 - 14:12:54 |
|
Hmm...Napiszę tak - gdyby mi po zakonczeniu leczenia zostały jakieś zastrzyki, to z pewnością bym je wykorzystała. Przedłużyła sobie troszkę leczenie.
![]() A ty, skoro rozpoczynasz leczenie, to dostaniesz receptę na zoladex. Chyba, że to endometrioza i chcesz zaoszczędzić. ![]() Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
asiaa (offline) |
Post #14 14-09-2012 - 21:15:12 |
|
Tak zaczynam leczyć endometrioze gdzie zastrzyki zoladexu są na recepte 100%, dlatego zadałam pytanie czy ewentualnie komuś kto miał refundowane te zastrzyki może zostały po leczeniu i chciałby je odsprzedać. Nawet moj lekarz mówił że czasami pacjentkom odstawia się te zastrzyki wiec warto popytac. Pozdrawiam
![]() |
Al_la (offline) |
Post #21 14-11-2012 - 12:55:05 |
k/Warszawy |
Tu macie watek z linkiem do wyszukiwarki. W każdej chwili można wpisać lek i sprawdzić cenę [amazonki.net]
I z tego wynika, że Zoladex ma 2 ceny w zależności od choroby, no i nazwa ciut inna (tak, jak pisała Dani) [www.eonkologia.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-11-2012 - 12:56:13 przez Al_la. |
paula1978 (offline) |
Post #25 08-01-2013 - 13:11:17 |
Śrem |
Oświadczam, że wczoraj wzięłam kolejny zastrzyk zoladexu, no i zostały mi dwa zastrzyki do zakończenia kuracji tymże lekiem
![]() ![]() *-----------------------*-----------------------*-----------------------------*-------------------------*-------------------------* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Poczucie zdrowia zdobywamy tylko przez chorobę." - Georg Christoph Lichtenberg |
Al_la (offline) |
Post #27 28-01-2013 - 17:27:00 |
k/Warszawy |
A jak to sobie obliczyłaś?
Zastrzyku nie bierze się co miesiąc tego samego dnia? ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #29 28-01-2013 - 20:48:41 |
k/Warszawy |
Beciu, to co napisałaś rozumiem, ale nie rozumiem dlaczego Joli wyszło 33 dni
![]() Nie da się policzyć do 28? ![]() Ja nie hormonalna, to może zadaję głupie pytanie ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-01-2013 - 20:49:31 przez Al_la. |