Zoladex
bunia (offline) |
Post #7 16-10-2013 - 20:31:17 |
|
z wielu wypowiedzi widać, że są szanse na to by okres wrócił (dla mnie to pocieszająca wiadomość
![]() ![]() |
Ewa46 (offline) |
Post #8 08-12-2013 - 20:15:51 |
Szczecin |
Chciałam się Wam pożalić, że po podaniu 2 grudnia Zoladexu zrobił mi się taki wielki krwiak na brzuchu.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bunia (offline) |
Post #9 08-12-2013 - 21:56:06 |
|
Dzięki Ci Ewuniu ja również mam nadzieję, że wszystko będzie oki
![]() co do Zoladexu to ja również miałam dziwne reakcje na zastrzyk, często po wstrzyknięciu implantu wyczuwałam zgrubienie pod skórą, które mnie swędziło i w tym miejscu miałam zaróżowioną skórę - może od drapania ![]() |
kasiaf (offline) |
Post #10 17-12-2013 - 10:05:24 |
SZKLARĘBA |
Ewa krwiak mógł się zrobic ,ponieważ pielegniarka robiąc zastrzyk musi nam złapac fałdkę na brzuchu (jak psa za kark) i jeśli zrobi to zbyt mocno to może się zrobić i krwiak i siniak ...ale jeśli złapie za słabo to mocniej boli a jak sama juz wiesz igiełka mała nie jest...a dodatkowo masz do tego sklonności więc myślę że nie masz sie czym martwić ...a na nast wizycie powiedz o tym lekarzowi i pielęgniarce która bedzie robic kolejny zastrzyk
![]() ja tez po każdym zastrzyku mam siniaka na brzuchu ![]() - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
bogna968 (offline) |
Post #11 29-12-2013 - 16:29:44 |
Poznań |
No to i ja dołącze ze swoją opinią, biorę zoladex od pazdziernika, jestem po trzecim zastrzyku, nie robią mi się krwiaki
boli mnie tak jak przy zwykłym zastrzyku. U mnie z podawaniem niema problemu bo jestem trochę przy kości, podobno problem jest u szczupłych osób bo jak niema tej fałdki na brzuchu to pięlęgniarka niema za co chwycić i wtedy można uszkodzić jelito, podobno ból niesamowity!!! |
ALDI 1970 (offline) |
Post #12 01-02-2014 - 09:03:30 |
Częstochowa |
Ja Zoladex biorę od roku, pozmieniali mi miejsce gdzie mogę go dostać i zwłaszcza teraz, zimą nie chce mi się tam jeździć, a w przychodni nie chcą podać. Czytam tutaj, że niektóre dziewczyny same robią sobie zastrzyk. Zastanawiam się nad tym, co na ten temat Macie do powiedzenia? Co radzicie?
![]() |
bunia (offline) |
Post #13 02-02-2014 - 00:04:59 |
|
ja osobiście bym się nie odważyła, też mi się zbytnio nie chciało jeździć do przychodni przyszpitalnej i chodziłam do lekarza rodzinnego, do pielęgniarki. Rodzinna wystawiła mi zlecenie a pielęgniarka co miesiąc robiła zastrzyk. Raz się jednak okazało że była inna piguła niż zwykle i mi marudzila że ona nie ma takich zastrzyków w swoim zakresie czynności. Później się dowiedziałam że nie umie ich robić i się do tego zwyczajnie nie przyznała.
|
Emalia (offline) |
Post #14 02-02-2014 - 13:54:42 |
Lublin |
Witajcie Drogie Panie
![]() ![]() Pisząc świat dobry nasz Bóg Nie wiedział, że kleks spadnie właśnie tu. Ale wiem, że naprawi swój błąd i dobry duch zaszczyci mój kąt |
filipinka35 (offline) |
Post #15 02-02-2014 - 14:07:25 |
|
Emalia prosze nie wymiekaj. Trzymaj sie cieplutko. Jestem po nieciekawej menopauzie i dałam radę. Ty tez dasz radę.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 02-02-2014 - 14:08:01 przez filipinka35. |
Emalia (offline) |
Post #22 04-02-2014 - 08:05:07 |
Lublin |
Dziewoje...te hormony mnie chyba wykończą, co noc punkt 2:59 budzę się i nie mogę zasnąć do rana. Jest coś, co mogłoby mi pomóc? Jakieś środki dozwolone? Boję się,że po takiej zerwanej nocce nie dokulam się na lampki. Pierwsza zaliczona wczoraj
![]() ![]() ![]() Pisząc świat dobry nasz Bóg Nie wiedział, że kleks spadnie właśnie tu. Ale wiem, że naprawi swój błąd i dobry duch zaszczyci mój kąt |
filipinka35 (offline) |
Post #23 04-02-2014 - 08:10:22 |
|
Emalia. Jestem bardzo dumna z Ciebie. Brawo.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
marzenka.28 (offline) |
Post #28 06-02-2014 - 22:43:39 |
SKOKI |
WITAM.JAK RADZIĆ SOBIE Z TĄ MENOPAUZĄ W TAK MŁODYM WIEKU?NIEDŁUGO BĘDZIEMY WYGLĄDAĆ JAK 60-LATKI?...............ZOLADEX+TOMOKSIFEN=WIELKA MENOPAUZA................PAZNOKCIE,SKÓRA,WŁOSY ZACZYNAJĄ WYPADAC.........STOSOWAĆ KREMY NA ZMARSZCZKI?JAKIE?....SKÓRA SIE STARZEJE..POMOCY
![]() |
bunia (offline) |
Post #29 07-02-2014 - 21:06:33 |
|
Mnie najbardziej dokuczają wybuchy gorąca , poza tym nie mogę narzekać, nie mam jakiś większych problemów ze skórą czy z włosami. Ale jakie większe (ukryte) zniszczenia powodują te hormony??? to pierun wie... oby było ich jak najmniej
![]() |
marzenka.28 (offline) |
Post #30 08-02-2014 - 07:03:07 |
SKOKI |
WITAM.MNIE TE WYBUCHY GORĄCA NIE PRZESZKADZAJA AŻ TAK BARDZO,TYLKO WIDZE JAK ZMIENIŁA SIE MOJA SKÓRA....POJAWIAJĄ SIE ZMARSZCZKI,,,,,,,,,,I WŁOSÓW WYPADA WIĘCEJ.....NIE TA SAMA MARZENKA CO 2 LATA TEMU.........TOMOKSIFEN EGIS BIORE.ON TEŻ MOŻE POWODOWAĆ ŁYSIENIE A TEGO SIE BOJE,,,,,NIE PO TO TYLE CZASU PO CHEMI CZEKAŁAM AŻ MI UROSNĄ,ŻEBY ZNÓW ICH SIE POZBYĆ.POZDRAWIAM
|