Zoladex

Wysłane przez Amazonki.net 

koala (offline)

Post #1

10-09-2010 - 16:50:31

Płynny wyciąg z kłącza pluskwicy groniastej-Remifemin nie zawiera estrogenów ani fitoestrogenów,tak piszą w internecie.Dzięki za poradę serceMoże spróbuję później, bo mój mąż ma mi dziś kupić któryś z tych leków homeopatycznych co podała mi onkolożka.

jolanta11 (offline)

Post #2

23-12-2010 - 17:25:42

dębica 

Czy po zoladexie miały Panie podwyższone ciśnienie?

dani (offline)

Post #3

23-12-2010 - 17:52:19

Miały, miały....Wylądowałam nawet na pogotowiu...
Teraz muszę tabletki od nadciśnienia brać..

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

AgatkaZ (offline)

Post #4

03-01-2011 - 14:49:27

Kielce 

Witajcie ! ja mam uderzenia goraca i to nie male ale szczegolnie w nocy sa dokuczliwe, bo potem robi mi sie tak przerazliwie zimno ze musze przykrywac sie kocem bo nie moge sie rozgrzac. Ale mam nadzieje ze moze z czasem troche odpuszcza , bo 7 stycznia bede miala dopiero 5 zastrzyk

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się latathumbs up

Tina (offline)

Post #5

24-01-2011 - 23:28:56

Po jakims czasie uderzenia goraca albo sa lzejsze, albo sie do nich człowiek przyzwyczaja... Mnie po ok. roku zelzało, a na początku dramat byl - a o nocach nie wspomnę winking smiley
I własnie zakończyłam terapię, ostatni zastrzyk 2 tyg temu wzielam. Co za ulga... smiling smiley

„Siłę i istotę choroby lekarz powinien szukać w jej początku, w jej źródle, a nie w tym, co pochodzi z samej choroby, gdyż nie powinno się gasić dymu, ale płomienie. Tak samo lekarz powinien myśleć o przyczynie choroby, a nie o tym, co widać gołym okiem: objawy są tylko wskazówkami, a nie przyczyną. Podobnie jak dym, który nie jest przyczyną ognia”
dr Samuel Hahnemann

Dorotka (offline)

Post #6

30-01-2011 - 11:57:42

A brał ktoś tylko zoladex bez kombinacji z innymi lekami o podobnym działaniu? Ja jutro zaczynam właśnie taką terapię - samym zoladexem i zastanawiam się jakich efektów mam się spodziewać, a raczej skutków ubocznych, najczęściej widzę, że terapie są skojarzone np. zoladex i tamoxifen a jak jest przy samym zoladexie?

serceKocham Mojego Dziubeczka Bardzo Mocno - Martinekserce

betty (offline)

Post #7

30-01-2011 - 13:34:03

zoladex zablokuje jajeczkowanie, to taka farmakologiczna kastracja

Dorotka (offline)

Post #8

30-01-2011 - 13:52:32

betty jesteś cudownie dosłowna smiling smiley brawo
a jakie objawy? samopoczucie?

betty (offline)

Post #9

30-01-2011 - 16:14:45

dosłowna? pewnie tak, skoro takie było pytaniewinking smiley

skutków ubocznych żadnych nie powinnaś się spodziewać - poza może (przepraszam za dosłowność) tyciem, bo organizm będzie zatrzymywał wodę

ja brałam to razem z tamoxifenem, większość skutków ubocznych była spowodowana jego działaniem

i nie martw się, po zakończeniu zoladexu wszystko wraca do normy

brałam go 5 lat, 2 miesiące po zakończeniu wróciła miesiączka i wszystko jest jak dawniejsmiling smiley

mariela (offline)

Post #10

09-02-2011 - 19:41:05

Jastrzębie-Zdrój 

Byłam dziś w Gliwicach i pani onkolog powiedziała mi że będzie musiała mi podać Zoladex, mam też Tamoxifen, bo mój guz był silnie hormonozależny, ale zapytała mnie również czy nie podjęłabym decyzji o chirurgicznym usunięciu dołu? Mam mięśniaki na macicy i częste cysty na jajnikach, ogólnie długie lata leczę się ginekologicznie i co chwila coś tam wyskakuje, powiedziała, że byłaby mniejsza obawa, że na dole coś mi się przyplącze. Jutro idę pogadać do ginki, miałyście coś takiego? choć już nie raz się denerwowałam i mówiłam, że wywale ten dół w cholere, bo co chwila antybiotyk a teraz nie wiem co zadecydować?załamka

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-02-2011 - 19:42:31 przez mariela.

Al_la (offline)

Post #11

09-02-2011 - 21:25:06

k/Warszawy 

Przy wysokiej hormonozależności i problemach z dołem nie zastanawiałabym się ani chwili uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

mariela (offline)

Post #12

09-02-2011 - 22:36:59

Jastrzębie-Zdrój 

Dziękuję Al_la za odpowiedźuśmiech

halinar (offline)

Post #13

10-02-2011 - 12:18:03

Mariela ,mój guz był hormonozależny i po skończeniu leczeniem zoladexem, poddałam się zabiegowi usunięcia jajników ponieważ okres powrócił a trzeba było dalej stosować kurację hormonalną .W moim przypadku powrót okresu był Darem Niebios, ponieważ okazało się, że w jajniku był przerzut,guz był maleńki miał 1,5mm i w żadnych innych badaniach nic nie wskazywało że tam sobie siedzi. Dla mnie ta tak zwana profilaktyczna operacja okazała się bardzo wczesnym momentem wykrycia zmiany.

mariela (offline)

Post #14

10-02-2011 - 12:59:56

Jastrzębie-Zdrój 

Przy Was łatwiej się myśli, wasze doświadczenie pomaga w trudnych chwilach, pogadam dziś z ginką, rozum mówi, weź usuń, będzie mniej strachu, ale czy to tak łatwo powiedzieć...usuńcie, bo się boję...., dziękuję za odpowiedzi.

AgatkaZ (offline)

Post #15

10-02-2011 - 19:59:59

Kielce 

Witajcie Kobietki Mam pytanie w sprawie zastrzyków, juz jestem po 6 ale zawsze udawało mi sie w terminie tzn co 4 tygodnie, a teraz mam problem bo moj onk jest w pracy dzien przed moim terminem i 4 dni po i stad pytanie czy mozna poczekac te 4 dni czy lepiej isc dzien wczesniej? A moze wogole isc po 4 tygodniach do innego?

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się latathumbs up

betty (offline)

Post #16

10-02-2011 - 20:40:58

Agatko, ja bym poszła dzień wcześniej, 4 dni to dużo

jolanta (offline)

Post #17

10-02-2011 - 20:45:18

kielce 

Agatko ja też tak miałam ze onka nie było w ten dzień co miałam mieć zastrzyk i wzielam dzień wcześniej nie przeszkadza to możesz śmiało iść dzień wcześniej

AgatkaZ (offline)

Post #18

15-02-2011 - 10:09:52

Kielce 

dzieki juz sie umowiłam dzien wczesniej uśmiech

Dorotka (offline)

Post #19

16-02-2011 - 07:59:54

Dziewczyny czy to możliwe, żeby przez Zoladex bolały jajniki? Tydzień temu dostałam pierwszy zastrzyk a wczoraj cały dzień bolało mnie w dole brzucha po prawej stronie - ból kłujący, jakby kolka, ale to chyba jajnik. Miałyście takie dolegliwości?

jolanta (offline)

Post #20

16-02-2011 - 08:29:58

kielce 

Mnie po pierszym zoladexsie nic nie bolalo czulam się bardzo dobrze, za to przy trzecim juz mialam bul brzucha ale dla tego ze jestem szczupła i robiły mi się since. Dorotko najlepiej idż do lekarza i niech sprawdzi od czego masz ten bul

Dorotka (offline)

Post #21

22-02-2011 - 11:46:34

Ten ból spowodowany był chyba zbliżającą się miesiączką, która przyszła mimo zoladexu, chyba jajniki protestowały po prostu bo trochę zwariowały po zastrzyku. Tak to interpretuje smiling smiley

AgatkaZ (offline)

Post #22

22-02-2011 - 11:53:41

Kielce 

Ja tez po pierwszym zastrzyku dostałam miesiączke :-) Bardzo obfitą 2-dniowa :-) Lekarz mi powiedział ze to dlatego ze zastrzyk dostałam juz po owulacji i stad ta miesiaczka. Nastepnej juz nie było oczko

Becia35 (offline)

Post #23

25-02-2011 - 00:45:28

Dorotka
Dziewczyny czy to możliwe, żeby przez Zoladex bolały jajniki? Tydzień temu dostałam pierwszy zastrzyk a wczoraj cały dzień bolało mnie w dole brzucha po prawej stronie - ból kłujący, jakby kolka, ale to chyba jajnik. Miałyście takie dolegliwości?
Ja wzięłam 8 zastrzyk i mam tez taki ból ,kłucie w prawym jajnikuniezdecydowany W przyszłym tygodniu wybieram się do mojej pani ginekolog,żeby sprawdzić czemu tak jest.

zosiaa (offline)

Post #24

29-03-2011 - 08:08:20

Okolice Krakowa 

Został mi jeden zastrzyk.Brałam 2lata i pani dok. nie chce dac dalej.Nie wiem co mam robic.Ide jeszcze do gina i zobacze co powie.Chyba chcialabym jeszcze bo wydaje mi sie ze to bezpieczniaj.A wczoraj kupilam jakies ziolowe tabletki antypotne,bo ja mimo tych 2 lat nadal plywam.Normalnie mnie wnerwionytrafia bo nie moge sie podmalowac ino wszystko spływa.Na razie łykam i czekam efektow.A moze ktos ma jakis sposob?

Al_la (offline)

Post #25

29-03-2011 - 11:55:48

k/Warszawy 

Zosiu, zajrzyj tutaj [amazonki.net]

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

zosiaa (offline)

Post #26

13-05-2011 - 08:00:27

Okolice Krakowa 

Byłam na kontrolnym badaniu u gina. Pyta lam o Zoladex. Powiedział ze zrobi konsultacje z chemikiem po przejzeniu kartoteki.Wczoraj dzwonilam i dowiedzialzm sie ze mam wskazania do dalszego brania ale to jest moja decyzja.On tylko mi zalatwi ze bede miala refundowane( bo u nas tylko 2 lata) Decyzja moja bo on nic mi nie powie bo w razie czego moge miec zal do niego ze tak zalecil a nie inaczej.Jego slowa sa takie ,,ze nie stwierdzono naukowo ze dluzsze podawanie niz 2 lata chroni od czegos,,Innymi slowy nikt po 2 latach nie przeprowadzal badan ile kto mial nawrot a ile nie. Mam czas do czwartku na myslenie.Nie wiem co robic.Moje osobiste odczucie jest takie ze czuje sie bardziej bezpieczna ,o ile wogule moge uzyc tego slowa bo i tak ciagle sie boje.

betty (offline)

Post #27

13-05-2011 - 10:16:19

Zosiu, ja brałam zoladex przez pięć lat - nie było w tym żadnej mojej decyzji, tak decydował onk

Ale gdyby to zależało ode mnie, też bym brała dłużej niż 2 lata

Po zakończeniu wszystko wróciło do normy, gęstość kości się poprawiła, miesiączka wróciła szybko i jest tak jak kiedyś

Nie chcę wpływać na Twoją decyzję, bo ma być tylko Twoja - po prostu napisałam swoją opinię na ten temat

I daj znać co i jak smiling smiley

amado (offline)

Post #28

13-05-2011 - 16:00:31

moja onka mówiła mi żeby brać zoladex do 40, a potem zobaczymy, brałam go przez 3 lata, a potem wywaliłam jajniki - to absolutnie nie jest rada, ale jedna z możliwości

Halinka (offline)

Post #29

25-06-2011 - 22:34:05

Pytanie z innej beczki: czy ten zoladex to się aplikuje w jakimś konkretnym okresie cyklu miesiączkowego czy dowolnie, byle tylko potem co 28 dni?

zosiaa (offline)

Post #30

06-07-2011 - 20:06:31

Okolice Krakowa 

Dostalam Lucrin zamiast Zoladexu.Gdyby nie to ze chodze do gina prywatnie to nic z tego by nie bylo.Na razie wzielam 1 zastrzyk.smiling bouncing smiley
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 575
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024