Zoladex
dani (offline) |
Post #2 26-04-2010 - 14:18:54 |
|
Serenia....Z mojego tłuszczyku jestem zadowolona raz na 28 dni..Kiedy muszę sobie zrobić zastrzyk zoladexu...
![]() Wtedy cieszę się,że nie jestem chuda..Przez pozostałe 27 dni..niestety żałuję,że ten tłuszczyk posiadam... ![]() Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
b_angel (offline) |
Post #6 27-04-2010 - 09:30:14 |
radom |
taka maść przeciwbólowa stosowana przy zastrzykach
![]() [www.przychodnia.pl] . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... ![]() |
atorod62 (offline) |
Post #7 30-04-2010 - 10:26:42 |
Nisko |
Dziękuję za odpowiedzi na moje zapytanie. Serenia ja przed podaniem miałam znieczulenie miejscowe Aethylum Chloratum w aerozolu. Polecam. Jesli chodzi o miesiączkowanie to na czas podawania ( dwa lata) brak i jest tak do tej pory choć ostatni zastrzyk podano w grudniu ( pewnie też i wiek
![]() |
serenia (offline) |
Post #10 04-08-2010 - 13:01:27 |
Cieszyn |
Ja również od dziś zapisuje się do grona biorących Zoladex
![]() ![]() ![]() 'Każdy nowy dzień zaczyna się głęboka nocą' 'Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światła nadziei' ![]() |
Betii (offline) |
Post #12 06-08-2010 - 17:25:35 |
Tychy |
Ja również dostaje Zoladex ,od grudnia 2006 czyli w grudniu będzie już 4 lata,bo moja onkolog powiedziaLa,że będe brała go do 5-ciu lat.Nie stosuje żadnej antykoncepcji,bo ginekolog powiedział,że to mnie zabezpiecza i nie ma potrzeby niczego stosować.
![]() Życie jest piękne.Szczęśliwa i zadowolona z życia i oby tak było dalej. ![]() ![]() Mam jedno maleńkie marzenie ![]() ![]() "Śpieszmy się kochać ludzi,tak szybko odchodzą" Ks.Jan Twardowski. Moja Kochana Mamusia (*)(*)(*) 03.06.2017 |
HankaM (offline) |
Post #14 28-08-2010 - 10:16:41 |
Wysoka Krajeńska |
Wczoraj dostałam pierwszy zastrzyk Zoladex-u ,mój lekarz stwierdził że NARAZIE na dwa lata a ta cała "komisja" w styczniu przepisała mi na 5 lat !!............. zobaczymy co będzie, narazie wiem że muszę co 4 tyg się pilnować ....
Przegranym nie jest ten co nie zwycięża,ale ten,co poddaje się bez walki. |
ewciaz (offline) |
Post #17 01-09-2010 - 20:34:29 |
|
Ewelo, ja dostałam już 21-szy zoladex i u mnie nie pojawiły się jakieś dokuczliwe objawy, żadnych częstych uderzań gorąca i tym podobnych. Naprawdę da się z tym żyć. Jedyną uciażliwością jest to że mam jakby słabiej nawilżone błony śluzowe. Myśle że każda z nas reaguje inaczej i że dużo też zależy od samego nastawienia do leczenia.
|
koala (offline) |
Post #19 02-09-2010 - 18:42:16 |
|
Drogie koleżanki,ja miałam pozytywne nastawienie do leczenia,lecz muszę się męczyć z bardzo częstymi uderzeniami gorąca,potami,niestety rosnącą pomału wagą.Choć z tym przybieraniem na wadze nie daję za wygraną!!!Zaraz idę poćwiczyć.
![]() Rzeczywiście każda z nas inaczej reaguje na leczenie.U mnie Ewelo nie chcę Cię martwić pierwsze poważniejsze skutki uboczne nastąpiły po 3 Zoladexie .Nadmienię,że mam już swoje lata-48,no i biorę jeszcze Tamoxifen. U Ciebie tak wcale nie musi być jak u mnie i tylko ciesz się, że nic Ci poważnie nie doskwiera,a Zoladex z pewnością robi swoje. ![]() |
ewik (offline) |
Post #20 05-09-2010 - 18:02:48 |
Piernikowe Miasto |
Też należę do grona przyjmujących Zoladex (o rety ! już mi rok trzasnął ) i takoż Tamoxifen.
Zastrzyki nie są takie złe.A i u mnie jest w co wbijać igiełkę - hi hi ![]() Problemy z uderzeniami gorąca najbardziej dokuczały mi na początku, teraz jest lepiej ale <grzeje>mnie nadal. Niestety muszę też bardziej uważać na to co i ile jem,ponieważ waga zaczęła błyskawicznie skrabać się do góry.Tak,że pożegnałam ![]() Tamoxifen mam brać 5 lat ,a Zoladex 2. Moja ginekolożka mówiła,że nie muszę stosować antykoncepcji ale myślę ,że to może zależeć od wieku i stanu jajników po w/w lekach. |
joanna_w29 (offline) |
Post #21 06-09-2010 - 17:44:43 |
Szczyrk |
ja byłam dziś na Hercepytynie i gadałam z lekarzem w kwestii czy sie zabezpieczać - biorę Tamoxifen i Zoladex - powiedział że teoretycznie Zoladex blokuje jajniki więc nie ma szansy zajść w ciążę, ale może być różnie, on nie daje gwarancji...
zapytam jeszcze moją p.ginekolog ja wzięłam 4 zastrzyki - mam uderzenia, ale w Ciechu nabyłam wachlarz i się wachluję damulka jak mnie walnie ![]() osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ![]() albo przez wiadomość prywatną |
koala (offline) |
Post #22 06-09-2010 - 18:22:10 |
|
Ewik po Twoim poście wstąpiła we mnie nadzieja,iż moje wybuchy złagodnieją.
Na razie kupił mi mąż wachlarze i tak jak Joanna udaję damulkę,mam też wiatrak w domu to czasem go włączam by się ochłodzić. A z tą wagą to masakra,jeszcze w życiu nie miałam takich z nią problemów.Ostatnio i tak ważyłam troszkę za dużo i miałam nadzieję, że schudnę,a tu nic z tego.Od początku brania Tamoxifenu i Zoladexu przybyło mi 4-5 kg,a to dopiero pół roku.Zaczęłam więcej ćwiczyć i uważam by się nie objadać i waga jakby się zatrzymała,ale zobaczymy jak będzie dalej.Chyba amorek pisała o diecie dr.Budwigowej,ale to chyba bardziej dla zdrowia.Czytam teraz książkę "Antyrak"i jestem nią bardzo zaciekawiona,polecam ją moim drogim koleżankom. ![]() |
Ama (offline) |
Post #23 08-09-2010 - 20:23:50 |
Koszalin |
hmm ,ja biorę Zoladex już 19 m-cy..i cóż przytyło mi się 10kg,uderzenia miałam przez długi czas,ale teraz zaczęłam brać magnez trochę ustąpiły,ale za to kości w stawach bolą mnie strasznie...było podejrzenie przerzutu,ale TK wykluczyło..Moja Pani doktor mówi mi,że to od tamoxifenu też biorę go 1,5 roku.
![]() ![]() Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. — Paulo Coelho |
koala (offline) |
Post #24 09-09-2010 - 21:10:31 |
|
Dziś miałam kłucie w brzusio (6 raz),czas jednak szybko leci.Onkolożka na uderzenia gorąca poleciła mi dwa leki homeopatyczne i olej z wiesiołka,zobaczymy jaki będzie skutek.Amo-stawy na razie mi za bardzo nie dokuczają,choć "starość nie radość".Tamoxifen też biorę,ale dopiero 6 m-c i mam nadzieję,że na więcej skutków ubocznych naszych tableteczek się nie załapię.
![]() |
BeataM (offline) |
Post #25 09-09-2010 - 22:18:13 |
|
a jakie to są leki? pytam, bo tez stosowałam, ale najbardziej pomógł mi Remifemin. po tamoksyfenie bardzo mnie nogi bolały, szczególnie rano zanim się rozchodziłam. na Forum od 17 lipca 2006r. |
BeataM (offline) |
Post #27 10-09-2010 - 09:28:32 |
|
koala no tak
![]() ![]() na Forum od 17 lipca 2006r. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-09-2010 - 09:31:05 przez BeataM. |