Zoladex
Anna57 (offline) |
Post #5 26-09-2014 - 11:59:04 |
Jarosław |
Mnie np. Tamoksyfen wypisywał lekarz rodzinny ,z tym ,że musiałam donieść zaświadczenie od onkologa ,że jestem w trakcie hormonoterapii. Na zaświadczeniu była zgoda na wypisanie tego leku.Lekarz rodzinny musi mieć to w razie kontroli z NFZ.
Teraz też Etruzil wypisuje mi lekarz rodzinny. Wizytę w CO mam tylko raz w roku. A recepta jest co trzy miesiące. |
bunia (offline) |
Post #7 26-09-2014 - 17:30:02 |
|
U mojej lekarki rodzinnej również otrzymywałam receptę za Zoladex jednak na początku leczenia jednorazowo musiałam pokazać zalecenie lekarza onkologa o przyjmowanych lekach i czasie na jaki te leki mi przypisano.
Jak termin wypadł w święto to robiłam zastrzyk dzień wcześniej lub później, ponoć nie miało to aż takiego większego znaczenia. |
Iwona46 (offline) |
Post #8 27-10-2014 - 14:39:47 |
Białystok |
Witajcie kobietki.Ja w tym wątku jestem pierwszy raz. Mam takie pytanko?Jestem juz rok po operacji oszczędzającej.Od roku też biorę tamoksifen.Chodzę do dwóch onkologów.Jeden ostatnio zaproponował mi Zoladex ponieważ endometrium moje rośnie.A ja normalnie miesiączkuję i mam 47 lat.A drugi lekarz twierdzi że jestem już za stara i nie mogę brać tego leku.Nie wiem co robić.Może skonsultować się jeszcze z ginekologiem onkologiem?Napiszcie kochane co o tym myślicie?
|
Al_la (offline) |
Post #9 27-10-2014 - 17:28:13 |
k/Warszawy |
A miałaś robioną abrazję? Jeśli nie to warto zrobić, bo na USG endometrium po Tamoxifenie często bywa pogrubione, a w rzeczywistości nie musi tak być.
Zoladex dostają najczęściej kobiety do 35 lat. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #12 28-10-2014 - 13:27:41 |
k/Warszawy |
E tam takie rośnięcie ![]() Znam taką dziewczynę, która po Tamoxifenie miała 26 mm ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
kasiakopera2 (offline) |
Post #13 29-10-2014 - 21:59:45 |
blachownia |
Czesc wam wszystkim mam pytanie dzis pierwszy raz wziełam zoladex i miałam dziwne obiawy tak jakby dretwiało mi oko nie wiem czy tood tego czy nie martwie się troche pozdrawiam wszystkich
|
agnieszka13 (offline) |
Post #15 29-11-2014 - 18:05:54 |
Bydgoszcz |
witam
mam pytanie czy może któraś z was miała podobne doświadczenie z zolandexem+tamoksifen, ja w piątek dostałam krwawienie (chyba okres ) a nie powinno go być, zolandex mam już podany 4 razy następne pdanie 11.12.2014. dziekuje za odpowiedzi |
nadika (offline) |
Post #16 01-12-2014 - 18:32:41 |
Kalisz/Ostrów Wlkp |
Witajcie dziewczyny, jestem w trakcie hormonoterapi,od sierpnia dostaje zoladex co 28 dni, a od października (po radioterapii) łykam nolvadex. Czesto boli mnie glowa, czy to moze byc skutek tych hormonow? Czy mam sie martwic i moze domagac sie skierowania na TK?
|
achesa (offline) |
Post #17 10-12-2014 - 16:14:07 |
Pyrlandia |
Witajcie.
U mnie katastrofa po podaniu zoladexu.Po drugim zastrzyku(ok.15 godz.po) zaczęłam wymiotować, strasznie bolały mnie kosci,mieśnie(ale dosłownie każdy kawałek ciała czułam), ból głowy,dreszcze i gorączka.to trwało jeden dzień i oprócz bólu w stawach teraz nic mi nei jest.Czy któras z Was tez tak miała? Pozdrawiam |
Iwo_Iwo_123 (offline) |
Post #19 25-01-2015 - 18:21:07 |
Józefosław |
Też zauważyłam jakby szybsze bicie serducha, jestem po 2 zastrzyku. Mam też delikatne zawroty głowy, czy to może być od zoladexu lub tamosia..??
|
Iwo_Iwo_123 (offline) |
Post #21 25-01-2015 - 19:37:31 |
Józefosław |
Ciężki żywot
![]() |
Iwo_Iwo_123 (offline) |
Post #23 25-01-2015 - 20:10:08 |
Józefosław |
Święta racja Dorotka
![]() |
maja1987 (offline) |
Post #25 27-01-2015 - 10:27:11 |
kłodzko |
W środę dostanę prawdopodobnie mój pierwszy zastrzyk. Czy ta igła jest gruba? Z tego co widziała na zdjęciach to strzykawka jak np. tevagrastim czy clexane. Ale igły nie widziałam.
Jestem straszną panikara i poimimo tego ze zastrzyki w brzuch zawsze robiłam sama (bedzie juz z kilka setek wkłuć) to boje się tego nowego czego nie znam. |
nadika (offline) |
Post #26 13-02-2015 - 21:16:03 |
Kalisz/Ostrów Wlkp |
Maja1987 juz pewnie jestes po podaniu pierwszego zoladexu i jakie odczucia? Nie taki diabel straszny.. ja dostaje zoladex od sierpnia 2014, czasem bardziej boli a czasem mniej, zalezy duzo od osoby ktora podaje. Samej sobie bym sie nie odwazyla mimo ze przeciwzakrzepowe robilam.
|
Marzena1 (offline) |
Post #27 10-03-2015 - 11:27:09 |
|
Witajcie dziewczyny, moja onka z powodu torbieli na jajnikach zapisała mi Zoladex,mam 42 lata jestem po 3 zastrzyku robiłam usg ginekologiczne i torbiele zniknęły zastrzyki podziałały. Ciekawa jestem czy może któraś z was tak miała, zwykle przepisuje się Zoladex do 40 lat,moja onka nie mówiła jak długo mam je stosować musze się jeszcze dowiedzieć.Pozdrawiam dziewczyny.
|
mea (offline) |
Post #29 10-03-2015 - 13:20:26 |
Piaseczno |
Dletego ja scykorzyłam i zamieniłam Zoladex na Lucrin. Po pierwsze dletego, że igła cieńsza, po drugie: zastrzyk można robić w brzuch, rękę lub pośladek, po trzecie: robi się go co 12 tygodni z nie co 3 jak zoladex. Jedynym minusem jest cena, ale trudno. Nie wiem, tyle przeszłam, a tak się bałam tego zastrzyku z Zoladexu... ![]() ![]() With or without you... |
Ikka (offline) |
Post #30 10-03-2015 - 13:45:14 |
Gdańsk |
Megenta - dasz radę....Ja jestem już po 5 zastrzykach i żyję ...
![]() ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |