Zoladex

Wysłane przez Amazonki.net 

Halinka (offline)

Post #1

28-01-2013 - 21:30:32

Coś tu nie tak. Powinien być 8 lutego... Może jakiś urlop czy cuśmyśli ale wg mnie powinien wtedy zająć się Tobą kto inny. Mój onkolog skrzywił się lekko, jak ostatnio trzeba było skrócić o 1 dzień z powodu planowanej operacji.

Al_la (offline)

Post #2

28-01-2013 - 21:36:11

k/Warszawy 

No to ja nie rozumiem lekarza uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

jola1967 (offline)

Post #3

28-01-2013 - 21:49:47

Jelenia Góra 

No wlasnie jak mi dawal termin nast.zastrzyku to jakos na to nie zwrocilam uwagi Dopiero dzisiaj jak przegladalam kalendarz to cos mi zaczelo nie pasowac z ta data Jutro tam wpadam Niech daja blizszy termin

Halinka (offline)

Post #4

28-01-2013 - 22:00:32

Tak właśnie zróbtak Może od 11-tego policzył sobie dwa dni różnicy, ale zamiast do tyłu to do przoduoczko

kasiaf (offline)

Post #5

28-01-2013 - 22:03:55

SZKLARĘBA 

Joluś coś nie hallo....4 tyg to to 4 tyg więc może zadzwoń do lekarza!!! a właściwie gdziesie leczysz ????

- Żyj! - powiedziała nadzieja.
- Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie.

betty (offline)

Post #6

29-01-2013 - 08:37:26

ma być równo co 28 dni - w kryzysowych sytuacjach można przesunąć o jeden dzień..

jola1967 (offline)

Post #7

29-01-2013 - 17:30:00

Jelenia Góra 

Dzieki za porady dziewczynki Bylam dzisiaj i przelozyl mi na 9 lutego Tlumaczyl sie ze zle spojrzal na kalendarz Kasiu ja chodze do Fidlera w szpitalu na chemie dzienna On mi jest tylko porzebny do tego zeby pozwolil pielegniarce dac zastrzyk ,wypisac recepte na nastepny raz i wyznaczyc nast.wizyte Bo swojego lekarza (od serca) to ja mam innego smiling bouncing smiley

AgatkaZ (offline)

Post #8

07-02-2013 - 21:44:55

Kielce 

Witajcie Kobietki duży uśmiech Wracam po przerwie w łacznosci duży uśmiechWracam bo znow potrzebuje Waszej pomocy. Skonczyłam zoladex w sierpniu i jak dotad była cisza... miesiaczka nie wrocila... wysłano mnie do gina zeby sprawdził i mialam robione badania estradiol i jeszcze kilka. I okazuje sie ze chyba jednak zaczne kwitnac od nowa. I stad moje pytanie czy ktoras z Was miala przed miesiaczka, po odstawieniu zoladexu, bole sutkow i piersi ? Czuje sie jakbym byla w ciazy! Czy to normalne objawy?? Pomozcie proszę Do onka ide dopiero 24 lutego. Pozdrawiam serdecznie buzki

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się latathumbs up

betty (offline)

Post #9

07-02-2013 - 22:02:43

miałam takie objawy przed powrotem miesięczki..
pomijając bóle, miałam humory jak kobieta w ciąży (o czym uświadomili mi najbliższiwinking smiley)
a potem już poszłosmiling smiley

AgatkaZ (offline)

Post #10

07-02-2013 - 22:09:46

Kielce 

Betty bardzo Ci dziekuje duży uśmiech troche sie martwila ze cos nie tak. Tak miedzy nami to czuje ze zlapie mnie juz lada dzien po niedzieli :-) ale co zrobic. milej nocki

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się latathumbs up

betty (offline)

Post #11

08-02-2013 - 12:42:35

no i jeszcze się nie zdziw Agatko, jak pierwsza miesiączka będzie baaardzo obfitasmiling smiley
organizm będzie się oczyszczał za całe 5 latwinking smiley

AgatkaZ (offline)

Post #12

08-02-2013 - 12:55:10

Kielce 

No wiem wlasnie ze z toalety moge nie wyjsc Ja bralam 2 lata, ale tez mi pewnie przywali hehee I tak mi sie udalo ze dopiero teraz od wrzesnia mialam spokoj bo ani zastrzykow ani miesiaczk . ale co zrobic takie zycie. martwie sie tylko ze nie mam juz nic do brania i zadnej ochrony :-( Ale trzeba myslec pozytywnie i juz !

ewa1970 (offline)

Post #13

23-02-2013 - 20:23:45

śląsk 

cześć dziewczyny :-) mam kilka pytań a propos Zoladexu-
8 lutego otrzymałam 1-szy Zoladex (jestem po 6 cyklach TAC i w przyszłym tygodniu idę na zabieg mastektomii). Po około tygodniu zaczęły mnie bardzo boleć stawy (zwłaszcza barkowe) oraz mięśnie (tak, że miałam i mam nadal problemy z ubraniem np kurtki, biustonosza lub z podciągnięciem spodni)..czy któraś z Was miała tak nasilone bóle i czy one z czasem przechodzą ( z kolejnymi wstrzyknięciami)? Druga sprawa zaczęły pojawiać się obrzęki wokół kostek (zaznaczam,że do tej pory byłam osobą zdrową, bez żadnych chorób dodatkowych) i po trzecie w ciągu 2 tygodni przybrałam na wadze ok.5kg!! Poczytałam o działaniu gosereliny i wynika z tego,że poczatkowo powoduje wzrost estrogenów ( a potem ostatecznie ich spadek)- myślę,że moja waga i obrzęki związane są z gromadzeniem wody w organizmie (jak przed miesiączką).. tylko czy którakolwiek z Was miała podobne objawy?? (bo w ulotce i w necie nie znalazłam nic na temat obrzęków i przyrostu masy ciała)...pozdrawiam

ady (offline)

Post #14

23-02-2013 - 20:39:40

Co prawdą ja biorę lucrin ( to taki zoladex, tylko że raz na 3 m-ce), to zastrzyk mnie wręcz kładzie! Kilka dni jestem bez życia. Brak sił i jakby zaczynała się grypa...Waga w miarę stabilna- niewielki wzrost- ale tu jak i w życiu bez raka- każdy ma inne predyspozycje.

Ada

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój..

Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl]
Marcelek

AgatkaZ (offline)

Post #15

26-02-2013 - 14:18:06

Kielce 

No i Kochane stalo sie! Własnie jestem po pierwszej miesiaczce po ponad 2 latach! Uff było co robic! Miałas racje Betty lało sie az miło, mimo ze to tylko 2 lata.
Byłam juz u onka i zeby nie zostawiac mnie tak bez niczego dostałam Nolvadex-D hmm czy któraś z Was bierze ten lek? Czy objawy sa takie jak po tamosiu? Czy to zoladex dawał szalone objawy? Miesiaczka bedzie normalnie?

b_angel (offline)

Post #16

26-02-2013 - 14:34:27

radom 

Nolvadex to to samo co tamoxifen tylko inny producent

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

AgatkaZ (offline)

Post #17

26-02-2013 - 14:41:05

Kielce 

Achaa przewraca_oczydzieki !duży uśmiech

paula1978 (offline)

Post #18

05-03-2013 - 13:30:23

Śrem 

Agatko po jakim czasie po odstawieniu zoladexu dostałaś miesiączkę? Ja właśnie wczoraj wzięłam ostatni zastrzyk (brałam 2 lata) i zastanawiam się kiedy mnie zaleje?spinning smiley sticking its tongue out

*-----------------------*-----------------------*-----------------------------*-------------------------*-------------------------*
serceserce:serceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserce

"Poczucie zdrowia zdobywamy tylko przez chorobę."

- Georg Christoph Lichtenberg

AgatkaZ (offline)

Post #19

05-03-2013 - 14:18:31

Kielce 

Witaj Ja ostatni zastrzyk wzielam w sierpniu i dopiero w lutym mnie zalalo. Jak juz w zasadzie myslalam ze nie wroci to tadam! oto jestem hehe duży uśmiech
A czy Ty cos jeszcze bierzesz?

paula1978 (offline)

Post #20

05-03-2013 - 14:23:42

Śrem 

Tak biorę jeszcze Nolvadex.......ale ten lek to już chyba do końca.....duży uśmiech

*-----------------------*-----------------------*-----------------------------*-------------------------*-------------------------*
serceserce:serceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserceserce

AgatkaZ (offline)

Post #21

05-03-2013 - 14:34:58

Kielce 

No to tak jak ja ale ja z roczna przerwa bo bralam wczesniej tamoxifen ale mi odstawili Ale nie wiem ile go bede brala bo mialam 5 lat ale jak mialam przerwe to nie wiem Zobaczymy duży uśmiech.Mam nadzieje ze ten bedzie lepszy i nie bedzie powodowal u mnie przerostu endometrium. przewraca_oczy

paula1978 (offline)

Post #22

06-03-2013 - 11:41:39

Śrem 

Mi lekarz powiedział, że nolvadex będę brała tak długo jak będzie potrzeba, ale nie wiem co to znaczy?bezradny
Najbardziej się cieszę z tego, że zoladex skończyłam, choć szczerze mówiąc, nie tęsknie za co miesięczną udrękąchichot. Podpasek nie kupowałam już prawie trzy lata...........odzwyczaiłam sięśmiech Chciałabym żeby to nie wróciło, no ale cóż nie mam na to wpływu...........to mój organizm wszystko reguluje i wie co dla mnie dobreprzewraca_oczy
Pozdrawiam Agatko serdeczniebuziak

AgatkaZ (offline)

Post #23

06-03-2013 - 12:34:00

Kielce 

No własnie , nie mamy na to wplywu bezradny, to trzeba polubic i wytlumaczyc sobie ze tak jest lepiej. A poza tym takie powtorne kwitnienie odmlodzi hehe duży uśmiechPozdrowionka kwiatek

paula1978 (offline)

Post #24

06-03-2013 - 13:40:21

Śrem 

Masz rację Agatkoduży uśmiech
Wypijmy za drugą młodośćdrink.gif
papa

AgatkaZ (offline)

Post #25

06-03-2013 - 16:58:26

Kielce 

za to zawsze !!duży uśmiech smileys with beer

Melodyjka (offline)

Post #26

11-03-2013 - 20:43:00

Gdańsk 

Witajcie kobietki smiling smiley
Piszę do Was, ponieważ jestem przed podaniem pierwszy raz w zyciu Zoladexu. Zastanawiam sie tylko...... Jego działanie to blokowanie jajników, powodowanie manopauzy, ale przecież..... Przecież kobiety po menopauzie także zapadają na hormonozależnego..Więc..jaki jest sens narażać sie na skutki uboczne...... Na dodatek gdziesś czytałam, że może wąsik powstać.. i to tycie..nie, to jakis koszmar dla mnie.. Czyli na siłę musimy się że tak powiem zestarzeć? Czy to odbija się mocno na zbabciowaciałym wyglądzie?
Ważne jest dla mnie leczenie, ale wciąż się zastanawiam... Skoro kobiety po menopauzie też to mają, jaki jest cel w naszym przypadku? Wytłumaczcie mi...sad smiley

Al_la (offline)

Post #27

12-03-2013 - 09:51:00

k/Warszawy 

Melodyjko, estrogeny produkuje (oprócz jajników) również tkanka tłuszczowa, mózg, kości.
Można być po menopauzie i mieć wysoki poziom estrogenu. Ja tak mam, choć mój rak nie był hormonozależny.
Kobietom po menopauzie z rakiem hormonozależnym zalecają więc utrzymywanie prawidłowej wagi ciała.
A Ty młodka, musisz jeszcze wyeliminować największą fabrykę produkującą hormony, czyli jajniki.
Znam wiele młodych kobiet, które są po Zoladexie, wąsików nie mają i na babcie nie wyglądają oczko

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

amado (offline)

Post #28

12-03-2013 - 11:15:08

Rolą zoladexu jest ograniczyć produkcję estrogenu, którym żywił się rak; to jego główne zadanie i nasze też - ćwiczyć, pilnować wagi;
co do wyglądu, to nie zauważyłam u się silnego zbabciowacenia, takie przeciętne rotfl
melodyjko, trza brać, a o wygląd dbać,
może mocniejszy krem na buźkę i szyję, jakieś serum, piling, balsam i będzie ok

paula1978 (offline)

Post #29

12-03-2013 - 11:24:21

Śrem 

Al_la i Amado mają Melodyjko rację......mądre kobitkichichot
Jak trza brać to trza.......ja właśnie skończyłam zoladex i nie zbabciowałam, choć kg mi przybyło, ale to tylko i wyłącznie z mojej winymyśli
Żarłam to co mi w łapska wpadło i tłumaczyłam to tycie lekami, a gó.... prawda! Trzeba tylko o siebie zadbać i ograniczać jedzonko! Od stycznia wzięłam się ostro za siebie i 9 kg schudłamsmiling bouncing smiley Chcieć to móc!
Pozdrawiam i zoladeksia na zdrówko bierzpapa

AgatkaZ (offline)

Post #30

12-03-2013 - 13:38:19

Kielce 

Święta prawda! duży uśmiech Mnie przy zoladexie skoczyla waga o pare kilo ale tez z mojej winywnerwiony W poczatkowej fazie jadlam slodycze calymi paczkami, ale nie moglam sie opanowac, potem troche przeszlo i przy pomocy spacerow, roweru, stepera i malej diety mniamudalo mie sie nie przytyc wiecej. Co do wygladu na babcie nie wygladam hihihi A tylko przyjdzie wiosna biore sie ostro do roboty zeby znow nie dolozyc wagi :-)
A zastrzyki i leki trzeba brac! A jak trzeba ... to trzeba !pociesza
Pozdrawiam

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 862
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024