Tamoxifen

Wysłane przez Amazonki.net 

nikulam (offline)

Post #1

05-07-2014 - 13:46:30

warszawa 

Tak, wapń mam łykać 1000-1250j dziennie, a D3 4000j dziennie. Mam (jeśli moge bo to prywatniesmiling smiley ) zbadać sobie ponownie poziom D3 po 3-4mc.

wiwibis (offline)

Post #2

07-07-2014 - 19:39:29

knurów 

Dziewczyny czy przy braniu samego tomosoa będę miała okres, bo juz zoladexu nie musze brac

dana23 (offline)

Post #3

07-07-2014 - 19:43:39

Gdańsk, Saarbruecken 

Wiwibis,okres może wrócić (ja mam),może być nieregularny.

doria (offline)

Post #4

07-07-2014 - 19:47:48

Kraków 

Mnie też wrócił po 9 miesiącach, na razie regularnie. Lekarka powiedziała,że może tak być.

wiwibis (offline)

Post #5

08-07-2014 - 07:23:06

knurów 

oj oj oj jak ja go nie chce,ja sie nawet nie zdażyłam mojego lakarza spyta tak mnie potraktowałsmutny stary cap

doria (offline)

Post #6

08-07-2014 - 09:10:28

Kraków 

Ja się tym powrotem tez bardzo rozczarowałam, bo myślałam, że będę mieć juz może spokój, a tu masz...
Starymi capami sie nie przejmuj, weź go z góry trochę, wiem,że łatwo sie mówi, bo ja się tego też powoli uczę przy róznych okazjachwnerwiony
buzki

benia666 (offline)

Post #7

09-07-2014 - 18:37:04

Cześć dziewczynki uśmiech poszukuję takiej która wie czy można pić alkohol biorąc Tamo - no bo ja mam brać i pytałam się lekarza czy mogę pić a on na to że nie mogę nadużywać smiling smiley kurde troszkę mi było głupio się zapytać co to znaczy nadużywać bo ja lobię sobie wieczorkiem z moim ukochanym usiąść przed pudłem i napić się drinka a czasami dwa więc czy będę mogła czy nie. Która z was dla zdrowotności popija i jest ok? Tak sobie myślę że skoro to hormony a przecież bierze się tez hormony na antykoncepcje i można pić a znam takie co wręcz nadużywają i nic się nie dzieje to może i przy tym leku można sobie golnąć od czasu do czasusmiling smiley kurde tylko proszę was żebyście nie pomyślały że mam problemsmiling smiley po prostu wieczorkiem lubię się wyluzować po ciężkim dniu pracy i to wszystko. Dajcie znać jak wiecie coś na ten tematsmiling smiley Pozdrawiam wszystkie cieplutko i życzę zdrówkasmiling smiley

aquila (offline)

Post #8

09-07-2014 - 18:53:22

benia -> [amazonki.net]-

It's just a ride ...

benia666 (offline)

Post #9

09-07-2014 - 19:50:30

aquila ... ale ta przejażdżka nadal nic mi nie mówi czy można pić czy nie można pić ..... mam tu na myśli drinka może w porywach trzy ze swojskiego wyrobu a toż to ponoć samo zdrowie rotfl

Gizi (offline)

Post #10

09-07-2014 - 20:33:23

Warszawa 

Benia, doszłyśmy do wniosku że rano Tamoś, wieczorem winko, czy co tam kto lubi. Mój problem polega na tym że moje ukochane winko przestało mi smakować tak gdzieś przy drugim opakowaniu Tamosia, zresztą piwko też. No i z tego wniosek płynie taki, że Twój problem może się sam rozwiązać.drink.gif

Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego.

agnieszka30 (offline)

Post #11

09-07-2014 - 21:38:10

Będzin 

Benia dziewczyny maja racje,rano zjedz tamosia a wieczorkiem se golnij, ja ogolnie tak robie co jakis czas i jest ok. Tylko ja nie pije wodki a raczej piwo.

agnieszka30 (offline)

Post #12

09-07-2014 - 21:56:52

Będzin 

wiwibis
Dziewczyny czy przy braniu samego tomosoa będę miała okres, bo juz zoladexu nie musze brac

ja bire samego tamosia od prawie poltora roku i niestety od 6 miesiecy niemam okresu, w zwiazku z czym zrobily mi sie dwa torbiele na jajnikach i przerost endometrium. Dzis bylam u onka i zmienili mi na aromek. I mam nadzieje ze okres wroci i sie wszystko oczysci bo jak nie to trzeba bedzie ciac, a to mi sie wcale niepodoba.

mea (offline)

Post #13

09-07-2014 - 22:00:10

Piaseczno 

Ja od zeszłego roku i leczenia też nie pije mocnego alkoholu, jakoś tak mi się pozmieniało. Wino czerwone piję, a i owszem drink.gif Myślę, że wszystko w granicach jest dozwoloneuśmiech

With or without you...

aquila (offline)

Post #14

09-07-2014 - 22:30:17

benia666
aquila ... ale ta przejażdżka nadal nic mi nie mówi czy można pić czy nie można pić ..... mam tu na myśli drinka może w porywach trzy ze swojskiego wyrobu a toż to ponoć samo zdrowie rotfl

podałam Ci linka do odpowiedzi eksperta na ten temat, podaję raz jeszcze wielkimi literami: KLIKNIJ TUTAJ

It's just a ride ...

dana23 (offline)

Post #15

10-07-2014 - 12:24:01

Gdańsk, Saarbruecken 

Hej dziewczyny,mam pytanko:calusczy podczas przyjmowania tamosia pobolewa Was podbrzusze,jest to raczej uczucie ciężaru i ciągnięcia? Czy może być to związane z przerostem endometrium? Do ginekologa idę za tydzień,to pewnie się dowiem,ale najpierw chciałabym przeczytać Wasze doświadczenia. Tamosia biorę pół roku. Całusy!

dorota79 (offline)

Post #16

10-07-2014 - 12:28:10

Dana ja mam od czasu do czasu takie pobolewania jakbym miała dostać miesiączkę.
Moje endo było oki mimo tych pobolewań.
Nie wiem czy też masz zastrzyki? bo ja takie dolegliwości zauważyłam jak mi siękonczy termin zastrzyku.

dana23 (offline)

Post #17

10-07-2014 - 12:40:34

Gdańsk, Saarbruecken 

Dorotko,dziękujękwiatekBiorę tylko tamosia.

dorota79 (offline)

Post #18

10-07-2014 - 12:42:17

Jeśli tylko tamosia, to może te pobolewania zwiastują nadchodzącą miesiączkę, która przy samym tamosiu jest zjawiskiem normalnym
buziak

Gizi (offline)

Post #19

10-07-2014 - 12:46:28

Warszawa 

Dana, ja też tak mam i dwa razy wiązało się to z miesiączką. Ale między też, ja to zwalałam na wyłączanie jajników. Popytam na wizycie, tylko że moja jest w październiku.

Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego.

dana23 (offline)

Post #20

10-07-2014 - 12:52:13

Gdańsk, Saarbruecken 

Gizi miesiączkuję,tylko trochę nieregularnie, ale ten ból to nie miesiączkowy,trwa już 3 dni,ale wzięłam no-spę i jest lepiej,dzięki. Dalej mnie jednak ciekawi,czy są jakieś widoczne objawy przerostu endometrium.serce

benia666 (offline)

Post #21

10-07-2014 - 18:12:41

aquila .... wybacz beni za pomyłkę ja twoje słowa wzięłam za słowa piosenki o tym samym tytule ale dzięki wielkie za dobitną podpowiedź czasami potrzeba napisać wielkimi literami żeby dotarło radocha wiesz czytałam ulotkę od dechy do dechy żeby się czegoś tam dowiedzieć - dzisiaj kupiłam sobie Tamosia EBEWE - ale zacznę brać od jutra w czasie śniadania i tam nic nie było na temat tego że podczas stosowania tego leku nie wolno pić alkoholu więc wnioskuję że alkohol wraz z Tamosiem nie jest szkodliwy natomiast alkohol jako używka niebezpieczna ma skutki uboczne jak się nadużywa i jednym z nich jest rak piersi - tak mi jakoś to wychodzi z mojej dedukcji może się mylęsmiling smiley oczywiście nikt nie mówi tu o chlaniu ale ja lubię sobie strzelić drinka a więc bimberek z tonikiem albo sokiem i paprubóje drink.gif jak się będę źle czuła to odstawię i tyle......pozdrawiam róże

benia666 (offline)

Post #22

10-07-2014 - 18:20:51

Dziewczyny wielkie dzięki za rady bankowo je zastosuję......dzisiaj właściwie odebrałam z apteki Tamusia EBAWE i od jutra podczas śniadania zacznę swój maraton 5 letni - o rany jak to długo - mam nadzieję że nie będzie źle a co do alkoholu to nie doczytałam w ulotce nic na temat alkoholu czyli można wywnioskować że można wypić sobie drinka raz na dwa dni i wcale bym nie chciała żeby mi moje drinki przestały smakować radochadrink.gif zwłaszcza że mam swoją wódeczkę a więc czysta zdrowotność duży uśmiech o moich spostrzeżeniach albo skutkach napiszę bo wiem że to wstydliwy temat a jednak się potem okazuje że za kołnierz nawet kobitki nie wylewają i dobrze nie dajmy się zwariować - oczywiście wszystko z umiarem nie mam na myśli ostrego piciasmiling smiley Buziaczki dziewczyny

aquila (offline)

Post #23

10-07-2014 - 18:32:28

benia666
więc wnioskuję że alkohol wraz z Tamosiem nie jest szkodliwy natomiast alkohol jako używka niebezpieczna ma skutki uboczne jak się nadużywa i jednym z nich jest rak piersi - tak mi jakoś to wychodzi z mojej dedukcji może się mylęsmiling smiley oczywiście nikt nie mówi tu o chlaniu ale ja lubię sobie strzelić drinka a więc bimberek z tonikiem albo sokiem i paprubóje drink.gif jak się będę źle czuła to odstawię i tyle......pozdrawiam róże

jakichś interakcji bezpośrednich to chyba nie ma, a lekarze - wiadomo, będą raczej mówić, żeby nie pić alko, ale przecież człowiek nie wielbłąd, czasem wypić musi;
ze strony: [foodforbreastcancer.com]
Based on the evidence to date, a glass of wine with food every other day might be a safe level of consumption.

It's just a ride ...

minia511 (offline)

Post #24

11-07-2014 - 08:34:52

Będzin 

Mam pytanie. Od lutego 2013 r biorę Tamoxifen. Od młodych lat jestem krótkowidzem, - 3,5 D. Po mieszkaniu i do czytania nie używam okularów. Okulary są mi potrzebne do oglądania filmów i do chodzenia poza domem. Od ok. 3 miesięcy zauważyłam pogorszenie wzroku, siedząc przy kompie, widzę za mgłą, zlewają mi się litery. Byłam u okulisty, stwierdził początki zaćmy w obu oczach. Zapisał mnie na operację na 2016 rok, ale do tego roku mam chodzić na kontrolę, teraz 30 września. Wyczytałam w ulotce Tamoxifenu, w skutkach ubocznych, że niezbyt często występuje m. innymi zmniejszenie ostrości widzenia, zmętnienie rogówki, zaćma i retinopatia. Może moje zaburzenia widzenia są po Tamoxifenie a nie w związku ze starzeniem się organizmu (lata młodości dawno minęły). Może ta operacja nie będzie potrzebna. Teraz 18 sierpnia jadę na kontrolę do I.O. w Gliwicach, czy mogę spytać lekarza, czy są to uboczne działania leku i czy po skończonej terapii wzrok wróci do normy, czyli będzie taki jak przed leczeniem. Dla mnie to ważne, bo jestem kierowcą (czy "szoferką" jak kto woli chichot) Czy będąc na konsultacji okulistycznej pokazać lekarzowi ulotkę Tamoxifenu? Pytam, bo lekarze nie bardzo lubią, jak pacjenci ingerują w ich sposób leczenia (jestem emerytowaną pielęgniarką)/ Za każdą podpowiedź z góry dziękuję.

Al_la (offline)

Post #25

11-07-2014 - 10:03:12

k/Warszawy 

Ja na Twoim miejscu powiedziałbym o leczeniu Tamoxifenem okuliście i o początkach zaćmy onkologowi.
Być może potwierdzą, że to od Tamoxifenu i że z operacją można poczekać. A w ogóle do 2016 roku i tak czekasz uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

dana23 (offline)

Post #26

11-07-2014 - 12:59:43

Gdańsk, Saarbruecken 

Miniu,ja byłam parę dni temu u okulisty i powiedziałam o kuracji Tamoxifenem,więc lekarz stwierdził,że musi mnie częściej z tego powodu badać i kolejną wizytę mam za 3 miesiące. Koniecznie powiedz okuliście o swojej terapii. Pozdrawiam.serce

minia511 (offline)

Post #27

11-07-2014 - 14:45:29

Będzin 

Alu i Dana23, dziękuję, powiem i onkologowi i okuliście. buzki

wiola76 (offline)

Post #28

17-07-2014 - 15:16:19

Wczoraj bylam u ginekologa-onkologa z wynikami usg dolu- prawy jajnik torbiel 4cm ,lewy torbiel 7cm, endometrium 14mm, lekarz powiedzial ,ze to byc moze winny pan T,ale chce temu lepiej sie przyjrzec I jutro mam robiony rezonans magnetyczny , a w przyszlym tygodniu chce mi tam zagladac jakas kamerka, boje sie czy on tam widzi cos jeszcze a nie chce mnie straszyc. Czy ktoras tez miala dodatkowe badania dolu po dowcipnym usg ?

Al_la (offline)

Post #29

17-07-2014 - 16:03:27

k/Warszawy 

Miałam badanie z kamerką dwa razy. To histeroskopia, pokazuje wnętrze macicy w powiększeniu.
Nie oznacza, że jeśli masz to badanie, to dzieje się coś złego. U mnie wypatrzono polip i zaraz go usunięto.
Nie zamartwiaj się pociesza

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

dana23 (offline)

Post #30

18-07-2014 - 16:49:56

Gdańsk, Saarbruecken 

Dzisiaj po badaniu krwi,usg dołu,piersi,wątroby,full wypas.duży uśmiech Dowiedziałam się,że moje nieregularne miesiączki-mogą być,bóle podbrzusza-mogą być przy tamosiu,mam się nie przejmować,więc nie przejmuję i prę do przoduok. Pozdrawiam wszystkie tamosiowe dziewczyny i życzę dobrych wyników-jak u mnie.buzki

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 593
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024