Tamoxifen

Wysłane przez Amazonki.net 

Następna (offline)

Post #1

15-09-2010 - 22:46:03

Krosno 

Przeciwnie, goła latam od tych 7 lat, rozpięta i powiewna, aż się sąsiedzi ze mnie śmiali!hura Ale przestali, jak zobaczyli spływające ze mnie strumienie...gafaPo tamoksyfie mam te udary krótsze, choć intensywniejsze, ale i tak za często.confused smiley a na przykład swetrów w ogóle nie posiadam, udusiłabym się z gorąca, jak nic!zmeczony

"...od jutra będzie nam się wiodło coraz to lepiej i lepiej..." pies

basia04 (offline)

Post #2

16-09-2010 - 08:47:44

Olsztyn 

Ja mam uderzenia gorąca na przemian z napadami zimna, kiedy to jest mi tak lodowato, że hoho. "Uwielbiam to"....

AgatkaZ (offline)

Post #3

16-09-2010 - 11:42:19

Kielce 

Dziendoberek buzkiJestem po pierwszej tabletce hiii jakos poszlo najgorzej zaczac niezdecydowany Mam jeszcze jedno pytanko a w zasadzie dwa: A jakbym zapomniala wziac wieczorem? pewnie nie zapomne ale pytam tak na wszelki wypadek, a drugie to mam brac ten zoladex co 4 tygodnie ale za 4 tyg nie ma mojego doktorka bedzie dopiero 2 dni po czyli rowny miesiac a na ulotce napisane ze musi byc dokladnie po 4 tyg co zrobic? moze byc roznica 2dni? nic sie nie dzieje? hmmm

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się latathumbs up

joanna_w29 (offline)

Post #4

16-09-2010 - 11:51:34

Szczyrk 

Agatko ja biore wieczorem, zdarza mi sie niestety czasem zapomniec, to biore rano... nie wiem czy dobrze pyta

a co do Zoladexu mysle ze dokladnie co 28dni trzeba przyjmowac, ja chodze na Oddzial Chemioterapii w naszym Szpitalu, albo tam gdzie bralam chemie, albo na stacjonarny - bardzo mile panie pielegniarki sa przeszczesliwe ze moga zrobic zastrzyk śmiech

osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil ok
albo przez wiadomość prywatną

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-09-2010 - 11:52:03 przez joanna_w29.

AgatkaZ (offline)

Post #5

16-09-2010 - 11:55:17

Kielce 

Dzieki duży uśmiech we wtorek bede na onkologii to wejde i zapytam u lekarza moze wypisze mi wszystko wczesniej

Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się latathumbs up

Haniap. (offline)

Post #6

16-09-2010 - 12:07:28

Poznań 

Biorę Nolvadex od 1 lipca 2006 roku i mam wrażenie, że temperatura ciała podniosła mi się o kilka stopni..... Jestem gorąca dziewczynachichot Tylko w nocy mam uszykowaną koszulkę na zmianę. Tabletkę biorę wieczorem.

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

koala (offline)

Post #7

16-09-2010 - 15:19:31

U mnie tak jak opisuje Basia04-raz gorąco i pot się leje,a raz zimno i mam dreszcze i tylko się rozbieram i ubieram,rozbieram,ubieram... itd po prostu superowo!Jeśli chodzi o systematyczne branie tabletki to przyjęłam taktykę - łykać ją przed spaniemśpi,by weszło mi to w nałóg (przecież ma to trwać 5 lat ) naprawdę warto się postarać.duży uśmiechJeśli chodzi o Zoladex -co 28 dni obowiązkowo tak powiedział mój onkolog.Agatko masz ślicznego pieskapiestylko pozazdrościć.Mój mąż nie chce w domu zwierząt,jestem na etapie przekonywania.prosi

AgatkaZ (offline)

Post #8

16-09-2010 - 15:24:51

Kielce 

To niestety nie moj piesek smutny I tez jestem na etapie ze chciałbym miec takiego pies

basia04 (offline)

Post #9

16-09-2010 - 15:28:53

Olsztyn 

O Jezu a ja głupianiedowiarekmysłałam, że to śtuczny.....Ale piękny....wiem, wiem nie na tematmeloman

Następna (offline)

Post #10

16-09-2010 - 16:41:06

Krosno 

Dziewczynki, wtedy, kiedy macie dreszcze i zimne nóżki, zmierzcie sobie natychmiast ciśnienie. Mnie jeszcze dochodziła do tego trzepawka, a ciśnienie roooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooosło! A wszystkie pieski są piękne!pieskotbuziak

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-09-2010 - 16:41:53 przez Następna.

basia04 (offline)

Post #11

16-09-2010 - 16:45:02

Olsztyn 

piesTrzepawkę też mam, ale mysłałam, że to po herceptynie albo avastinie.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-09-2010 - 16:45:30 przez basia04.

betty (offline)

Post #12

16-09-2010 - 18:01:33

Agatko... raz w ciągu pięciu lat zdarzyło mi się zapomnieć (0 2 dni) o zoladexie. Jak sobie to uświadomiłam, biegiem zadzwoniłam do mojej onki (szczęśliwie byłam posiadaczką jej nr komórkowego). Powiedziała, że nic złego się nie stanie, tylko żeby iść od razu, a potem wrócić do poprzedniego cyklu lub zacząć liczyć 28 dni. Tak zrobiłam i wróciłam do poprzednich terminów...............

Następna (offline)

Post #13

16-09-2010 - 18:18:42

Krosno 

Ale ciśnienie (skoki) trzeba leczyć niezależnie, ja nie mówię, że to po tamoksyfenie.bezradny

AgatkaZ (offline)

Post #14

16-09-2010 - 18:41:24

Kielce 

A mam wizyte u radiologa we wtorek to przy okazji wskocze do tego od lekow radocha

koala (offline)

Post #15

16-09-2010 - 19:06:35

Pobiegłam zmierzyć to ciśnienie , bo u mnie" zimne nóżki" przeważnie i okazało się ,że jak zwykle 105/78.Teraz będę go kontrolować częściej.Dzięki!

Perełka (offline)

Post #16

17-09-2010 - 21:14:06

dziewczynki ja biorę Nolvadex o 19:00
Ponieważ jestem zapominalska to nastawiłam sobie budzik w komórce ( na stale) na godz 19:00 i ten mi dzwoni jak najęty.Nie ma opcji, żebym zapomniała.
Nastopna masz racje. Wiele kobiet w okresie menopauzy dostaje nadciśnienie, dlatego powinnyśmy je kontrolować.
Agatka a ty nie bojaj się łykać prochów. To, ze wiele z nas ma objawy uboczne wcale nie oznacza, ze ciebie tez dopadną. Jest wiele takich dziewczyn, ze nic się nie działo, wiec łykaj na zdrówko.

AgatkaZ (offline)

Post #17

18-09-2010 - 10:00:52

Kielce 

Dzieki ! łyknęłam juz 3 i tez nastawiłam sobie przypominajke w telefonie brawo
Nie wiem czy to z powodu tabletek ale spie jak zajac w kapuscie , tak czujnie i budze sie co 2 godzinki zasypiam potem ale troche sie mecze i tak od 3 dni wiec moze to przez tabletki chociaz niewiem napewno.
Staram sie nie myslec caly dzien o tym ze mam ja wziac wiec jakos idzie
I oczywiscie dzieki Wam mi lzej pociesza

betty (offline)

Post #18

19-09-2010 - 13:10:18

przypominajka w telefonie na początku - dobra rzeczsmiling smiley
potem już pamiętasz z rozpędu.....
kiedy mi się tamox skończył, o stałej godzinie czegoś mi brakowałogrinning smiley

Grażyna 1955 (offline)

Post #19

19-09-2010 - 15:20:25

Łódź 

Witam was wszystkie! tamoxifen biorę 2 lata i staram się jednej firmy Sandoza a jak wzięłam egisa to też miałam bóle brzucha.
Uderzenia gorąca są okropne, noce nieprzespane ,smutne dni,ale i radosne, wlosy słabo rosną- nie wypadają, ale są rzadkie no i endometrium!!!! W listpadzie 2009 łyżeczkowanie i teraz znowu endo do 20 mm,boję się, że znowu mnie to czeka.Okoloczka chce abym nadal brała jednak tamoxifen ,bo podobno to jeden z lepszych leków

AgatkaZ (offline)

Post #20

20-09-2010 - 14:01:52

Kielce 

Ja dostałam Egisa tak mi przepisał czy w aptece to nie zwrociłam uwagi. A czy te objawy goraca to miałyście od początku? czy po jakims czasie?

zosiaa (offline)

Post #21

20-09-2010 - 16:09:01

Okolice Krakowa 

Agatko ja biorę Ebewe.Jak mi chca w aptece dac inny to mowie ze chce ten.Na recepcie raczej nie pisza.

koala (offline)

Post #22

20-09-2010 - 16:59:42

U mnie wybuchy gorąca pojawiły się w trzecim miesiącu brania Tamoxifenu.duży uśmiech

aniolek1 (offline)

Post #23

20-09-2010 - 17:03:10

ja biore teraz 2 opakowanie i zero skutków ubocznych,oby tak dalej

AgatkaZ (offline)

Post #24

20-09-2010 - 17:19:00

Kielce 

To dobrze w razie jakby mialy nastapic mam jeszcze troche czasu meloman

amado (offline)

Post #25

20-09-2010 - 18:40:38

U mnie wybuchy gorąca przybrały postać przyjemnego ciepełka, lubiłam je zwłaszcza w zimie, a latem w upały to wszystkim równo gorąco.

AgatkaZ (offline)

Post #26

20-09-2010 - 18:48:44

Kielce 

Jak troche cieplej to mozna zaoszczedzic na ogrzewaniu w zimie hiii bede ogrzewała mieszkanko i rodzinke szok

Haniap. (offline)

Post #27

20-09-2010 - 19:11:57

Poznań 

Tak w zimie jest troszkę cieplej.... szczególnie jak wsiadałam do zatłoczonego tramwaju o 7.30 rano. Po wejściu do szkoły biegłam do pokoju nauczycielskiego i zdejmowałam co się dało. Ubierałam się "na cebulkę", żeby było co rozbierać.... Najgorsze są wybuchy podczas prowadzenia lekcji. A latem to tak jak już napisano - wszystkim gorąco chichot

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

anna66 (offline)

Post #28

20-09-2010 - 19:59:45

Ja w październiku będę miała rok i prawie zero skutków ubocznych,czasami malutko się pocę. Biorę tabletki wieczorem, ok 19-tej.

Perełka (offline)

Post #29

20-09-2010 - 20:49:49

U mnie na początku były leciutkie wary.
Praktycznie pierwsze skutki uboczne odczulam po 4 miesiącach stosowania, ale to wcale nie musi oznaczać Agatko, że ciebie to tez bedzie dotyczyło.
Mnie wary przeszkadzają i w zimie i latem. Nie lubię się lepić i czuć jak woda strugami płynie po plecach.
Zimą się szybciej można przeziębić.
Jak widzisz Anna66 nie ma problemów

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 20-09-2010 - 20:50:24 przez Perełka.

AgatkaZ (offline)

Post #30

21-09-2010 - 12:28:00

Kielce 

No tak ! Ile ludzi tyle opinii hiii A wszystko sie okaze w praniu myśli Ja tylko jak na razie nie moge spac i nie wiem czy po tabletkach czy po zastrzyku , chodze na rzesach! Zobaczymy jak bedzie dalej....

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 789
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024