Tamoxifen
Następna (offline) |
Post #1 15-09-2010 - 22:46:03 |
Krosno |
Przeciwnie, goła latam od tych 7 lat, rozpięta i powiewna, aż się sąsiedzi ze mnie śmiali! Ale przestali, jak zobaczyli spływające ze mnie strumienie...Po tamoksyfie mam te udary krótsze, choć intensywniejsze, ale i tak za często. a na przykład swetrów w ogóle nie posiadam, udusiłabym się z gorąca, jak nic!
"...od jutra będzie nam się wiodło coraz to lepiej i lepiej..." |
AgatkaZ (offline) |
Post #3 16-09-2010 - 11:42:19 |
Kielce |
Dziendoberek Jestem po pierwszej tabletce hiii jakos poszlo najgorzej zaczac Mam jeszcze jedno pytanko a w zasadzie dwa: A jakbym zapomniala wziac wieczorem? pewnie nie zapomne ale pytam tak na wszelki wypadek, a drugie to mam brac ten zoladex co 4 tygodnie ale za 4 tyg nie ma mojego doktorka bedzie dopiero 2 dni po czyli rowny miesiac a na ulotce napisane ze musi byc dokladnie po 4 tyg co zrobic? moze byc roznica 2dni? nic sie nie dzieje? hmmm
Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata |
joanna_w29 (offline) |
Post #4 16-09-2010 - 11:51:34 |
Szczyrk |
Agatko ja biore wieczorem, zdarza mi sie niestety czasem zapomniec, to biore rano... nie wiem czy dobrze
a co do Zoladexu mysle ze dokladnie co 28dni trzeba przyjmowac, ja chodze na Oddzial Chemioterapii w naszym Szpitalu, albo tam gdzie bralam chemie, albo na stacjonarny - bardzo mile panie pielegniarki sa przeszczesliwe ze moga zrobic zastrzyk osoby zainteresowane moimi pracami zapraszam po informacje na mój profil albo przez wiadomość prywatną Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-09-2010 - 11:52:03 przez joanna_w29. |
koala (offline) |
Post #7 16-09-2010 - 15:19:31 |
|
U mnie tak jak opisuje Basia04-raz gorąco i pot się leje,a raz zimno i mam dreszcze i tylko się rozbieram i ubieram,rozbieram,ubieram... itd po prostu superowo!Jeśli chodzi o systematyczne branie tabletki to przyjęłam taktykę - łykać ją przed spaniem,by weszło mi to w nałóg (przecież ma to trwać 5 lat ) naprawdę warto się postarać.Jeśli chodzi o Zoladex -co 28 dni obowiązkowo tak powiedział mój onkolog.Agatko masz ślicznego pieskatylko pozazdrościć.Mój mąż nie chce w domu zwierząt,jestem na etapie przekonywania.
|
Następna (offline) |
Post #10 16-09-2010 - 16:41:06 |
Krosno |
Dziewczynki, wtedy, kiedy macie dreszcze i zimne nóżki, zmierzcie sobie natychmiast ciśnienie. Mnie jeszcze dochodziła do tego trzepawka, a ciśnienie roooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooosło! A wszystkie pieski są piękne!
"...od jutra będzie nam się wiodło coraz to lepiej i lepiej..." Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-09-2010 - 16:41:53 przez Następna. |
betty (offline) |
Post #12 16-09-2010 - 18:01:33 |
|
Agatko... raz w ciągu pięciu lat zdarzyło mi się zapomnieć (0 2 dni) o zoladexie. Jak sobie to uświadomiłam, biegiem zadzwoniłam do mojej onki (szczęśliwie byłam posiadaczką jej nr komórkowego). Powiedziała, że nic złego się nie stanie, tylko żeby iść od razu, a potem wrócić do poprzedniego cyklu lub zacząć liczyć 28 dni. Tak zrobiłam i wróciłam do poprzednich terminów...............
|
Perełka (offline) |
Post #16 17-09-2010 - 21:14:06 |
|
dziewczynki ja biorę Nolvadex o 19:00
Ponieważ jestem zapominalska to nastawiłam sobie budzik w komórce ( na stale) na godz 19:00 i ten mi dzwoni jak najęty.Nie ma opcji, żebym zapomniała. Nastopna masz racje. Wiele kobiet w okresie menopauzy dostaje nadciśnienie, dlatego powinnyśmy je kontrolować. Agatka a ty nie bojaj się łykać prochów. To, ze wiele z nas ma objawy uboczne wcale nie oznacza, ze ciebie tez dopadną. Jest wiele takich dziewczyn, ze nic się nie działo, wiec łykaj na zdrówko. |
AgatkaZ (offline) |
Post #17 18-09-2010 - 10:00:52 |
Kielce |
Dzieki ! łyknęłam juz 3 i tez nastawiłam sobie przypominajke w telefonie
Nie wiem czy to z powodu tabletek ale spie jak zajac w kapuscie , tak czujnie i budze sie co 2 godzinki zasypiam potem ale troche sie mecze i tak od 3 dni wiec moze to przez tabletki chociaz niewiem napewno. Staram sie nie myslec caly dzien o tym ze mam ja wziac wiec jakos idzie I oczywiscie dzieki Wam mi lzej Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata |
Grażyna 1955 (offline) |
Post #19 19-09-2010 - 15:20:25 |
Łódź |
Witam was wszystkie! tamoxifen biorę 2 lata i staram się jednej firmy Sandoza a jak wzięłam egisa to też miałam bóle brzucha.
Uderzenia gorąca są okropne, noce nieprzespane ,smutne dni,ale i radosne, wlosy słabo rosną- nie wypadają, ale są rzadkie no i endometrium!!!! W listpadzie 2009 łyżeczkowanie i teraz znowu endo do 20 mm,boję się, że znowu mnie to czeka.Okoloczka chce abym nadal brała jednak tamoxifen ,bo podobno to jeden z lepszych leków |
Haniap. (offline) |
Post #27 20-09-2010 - 19:11:57 |
Poznań |
Tak w zimie jest troszkę cieplej.... szczególnie jak wsiadałam do zatłoczonego tramwaju o 7.30 rano. Po wejściu do szkoły biegłam do pokoju nauczycielskiego i zdejmowałam co się dało. Ubierałam się "na cebulkę", żeby było co rozbierać.... Najgorsze są wybuchy podczas prowadzenia lekcji. A latem to tak jak już napisano - wszystkim gorąco
"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |
Perełka (offline) |
Post #29 20-09-2010 - 20:49:49 |
|
U mnie na początku były leciutkie wary.
Praktycznie pierwsze skutki uboczne odczulam po 4 miesiącach stosowania, ale to wcale nie musi oznaczać Agatko, że ciebie to tez bedzie dotyczyło. Mnie wary przeszkadzają i w zimie i latem. Nie lubię się lepić i czuć jak woda strugami płynie po plecach. Zimą się szybciej można przeziębić. Jak widzisz Anna66 nie ma problemów Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 20-09-2010 - 20:50:24 przez Perełka. |