Tamoxifen
kinga885 (offline) |
Post #1 15-12-2010 - 17:11:57 |
|
Biorę tamoxifen od pazdziernika 2008r za kazdym razem w aptece byl inny ostatnio lekarz przepisuje mi
sandoz czy ktos bierze taki bo sama nie wiem ale jakby mniej bola stawy lecz uderzenia goraca pozostaly. Nie zawsze jest w aptece lecz prosze i mi sprowadzaja zeby nie brac co chwile innego ![]() |
Grażyna 1955 (offline) |
Post #4 25-12-2010 - 18:34:35 |
Łódź |
Ja biorę tamoksifen sandoza, po egisie miałam sensacje żołądkowe.Biorę od sierpnia 2008 i cały czas mam silne uderzenia gorąca
|
AgatkaZ (offline) |
Post #7 03-01-2011 - 14:36:56 |
Kielce |
Mam pytanie biore tamo od czterech miesiecy chciałabym wiedziec czy tez polamaly Wam sie paznokcie? bo juz sama nie wiem od czego to moze byc bo lamia sie niemalze zanim urosna :-( czy to moze byc od lekow?
Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata ![]() ![]() |
Perełka (offline) |
Post #9 03-01-2011 - 16:28:19 |
|
Agatko, ja mam problemy z paznokciami. Pani dermatolog powiedziała, że może to być skutek Tamoxifenu.
Poleciła mi jeść dużo galaretek owocowych, mięsnych, żelków itd. Do tej pory zawsze miałam bardzo ładne , długie paznokcie, teraz mi pękają i się rozdwajają. Stały się bardzo miękkie i nie jestem w stanie ich zapuścić. Pani dermatolog przestzregła mnie przed zakładaniem tipsów w takiej sytuacji, ale ja akurat nigdy tego nie robiłam. |
AgatkaZ (offline) |
Post #10 03-01-2011 - 16:34:47 |
Kielce |
Ja nie bede zakladac tipsow bo potem dopiero mialabym cienkie:-) Mnie tak pekaja i malo rosna ze az brzydko to wyglada:-(
Kiedys przed gabinetem onka slyszalam jak Panie mowily ze tabletki wyplukuja wapn i ze trzeba lykac witaminy , zapytalam onka o to i powiedzial ze to co mowia panie przed gabinetem to trzeba podzielic przez 3 hmmm a moze cos w tym jest skoro paznokcie pekaja?... Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata ![]() ![]() |
Perełka (offline) |
Post #11 03-01-2011 - 16:39:30 |
|
Agatko, moja okna tez mi nic nie odpowiedziała, kiedy zadałam jej pytanie czemu mi tak pękają i rozdwajają się paznokcie. Pytałam dziewczyn na czacie czy znają jakiś sposób na wzmocnienie paznkokci.
W końcu poszłam do dermatologa z moimi pieprzami i przy okazji zapytałam o te pazury. Co usłyszałam to ci napisałam. Z opisu wygląda, ze masz tak jak ja- są cienkie i slabie. Agatka jak coś robisz w wodzie to zakładaj rękawiczki, bo ja zauważyłam, że woda im w ogóle nie służy. Mo moczeniu w wodzie są przeraźliwie miękkie. |
jsobon7 (offline) |
Post #13 09-01-2011 - 15:01:17 |
zamość |
tamoxifen biorę od ponad 2 lat wcześniej brałam z zoladexem 2 lata ,różnie bywało ,uderzenia gorąca szok potem zimno,rozbierałam się i ubierałam
jak skończyłam zoladex jest lepiej trochę teraz z kolei dokuczają mi kości ,stawy już nie wiem czy jedno czy drugie ,czy oba naraz z głową coś mi się robiło,ucisk ,cierpnięcie raczej połowy głowy z głową miałam problemy po chemii ,robiłam kilka razy rezonans PET dzięki Bogu czysto ,skończyło się na neurologu ,biorę rexetin na stałe czytałam że tamoxifenu nie można brać niektórych psychotropów czy może ktoś wie coś na ten temat? |
magda376 (offline) |
Post #16 11-01-2011 - 21:34:21 |
|
Też mam tamoxifen z firmy egis mniej więcej od roku i też mam podobne problemy. Co prawda włosy mi tak nie wypadają, ale jeśli chodzi o stawy to koszmar, bolą oj bolą. Ale nie wiem, czy to jest kwestia tamoxifenu z tej firmy, czy gdybyśmy zażywały inny to dolegliwości by ustały na każdego ten lek działa inaczej i każdy odczuwa inne skutki uboczne, ale wiem, że bóle stawów i kości to jest dosyć częsty problem i teraz pytanie : czy jest na to jakaś rada?
|
magda376 (offline) |
Post #18 11-01-2011 - 22:06:39 |
|
z tym ruszaniem to bywa różnie,gdy wstaję rano to się czuję jakbym miała 80 lat i dopiero po paru krokach mogę normalnie chodzić. Ale nie wiem czy jest sens narzekać, i tak trzeba brać ten tamoxifen więc biadolenie nic tu nie da, cieszmy się, że wogóle mamy ten lek.
|
amor (offline) |
Post #19 14-01-2011 - 14:01:30 |
Siemianowice Sl. |
Kurcze ja to chyba dziwoląg jestem.....niedlugo zaczne 5 rok brania Nolwadexu i ( odpukac, odpluc 3 razy przez lewe ramię ) i skutki uboczne niezauwazalne...Owszem na początku normalne objawy menopauzalne - bo o to chodzi w tej kuracji by przyspieszyc ten stan. Na wlosy od czasow chemii, uzywam WAX (wcale nie wypadają ), stawy? nic nie odczuwam, miesnie- o to i czasami owszem ale dosc duzo maszeruję, cwiczę ,teraz jadę na narty ( to wszystko bardzo wzmacnia kondycje , kosci cale cialo).Zawsze gadam ,ze przynajmniej wiem od czego bola mnie mieśnie...
![]() |
basia04 (offline) |
Post #22 14-01-2011 - 21:40:05 |
Olsztyn |
Magda mam to samo...zanim sie rozchodzę to ufffff..cięzko...Mam też takie stany zmęczenia, ze muszę usiąść i odpocząć, bo inaczej zemdlałabym, mam wtedy ciemne mroczki przed oczami i czasami zawroty głowy. Nie wiem, czy to po tamoxifenie, czy po chemii? Chemię standartową skończyłam w marcu, ale do 30 grudnia brałam herceptynę a do 18 listopada avastin... |
ilunia25 (offline) |
Post #24 27-01-2011 - 10:52:13 |
Tarnow |
Od poniedzialku zaczynam brac tamoxifen..boje sie......czy skutki uboczne pozwola mi pracowac??czy nie przytyje??......czy bede mogla napic sie wina czy piwa z kolezankami???Kurde.......co mam zrobic??Lekarka kazala mi sie namyslec co do zastrzykow, powiedziala ze nie jest to tak bardzo potrzebne ale dobrze by bylo zebym je tez brala....nie wiem co mam robic..Pomocy!!!kiedy czytam to wzystko na forum..ulotke to naprawde mam stracha....
nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady. wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu.!!! ![]() |
AgatkaZ (offline) |
Post #26 27-01-2011 - 11:07:34 |
Kielce |
Witaj!
Ja biore Tamoxifen juz od wrzesnia , biore tez zoladex. Skutki uboczne mam tzn uderzenia goraca i mala potrzeba snu no i mialam ogromna chec na slodycze ale juz mi przeszło hee. Da sie wytrzymac choc czasem mam słabszy dzien :-) A Ty sie nie martw na zapas kazdy organizm jest inny. A po drugie trzeba brac lek bez wzgledu na skutki uboczne ![]() ![]() Przyjaciele są jak anioły, które stawiają nas na nogi, kiedy nasze skrzydła zapomniały jak się lata ![]() ![]() |
lulu (offline) |
Post #27 27-01-2011 - 21:20:04 |
k/Kwidzyna |
Nie ma co się bać tamoksyfa ... jest lekarstwo, ma pomóc i tak trzeba na to patrzeć.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |