Tamoxifen
Perełka (offline) |
Post #1 28-07-2010 - 19:42:51 |
|
Amado zazdroszczę ci- poważnie.
Basia a ty nie bojaj, bo nie taki diabeł straszny. Każdy organizm reaguje inaczej i trudno przewidzieć jak będzie u ciebie. Nawet jakby cię siekło, to tez jest to do przeżycia. Ja brałam cukiereczka rano i chodziłam mokra jakbym wyszła spod prysznica. Bałam się przeciągów i zaziębień, wiec zaczęłam brać o godz `19:00. Dzięki temu bardziej wali mnie w nocy niż w dzień, choć podczas upału nawalało mnie co parę minut w ciagu dnia. Pocieszam, się, ze nie tylko my mamy wary. |
dani (offline) |
Post #3 29-07-2010 - 19:20:51 |
|
Basia...Ty sie tak nie nastawiaj na te efekty uboczne, bo sama sobie je wmówisz..Możesz przecież ich nie mieć...
Poza tym ,Ty po jednej tabletce juz chcesz poczuć działanie leku? To nawet antybiotyk tak nie działa.... ![]() Ja pierwsze efekty uboczne poczułam po 3/4 miesiacach leczenia... Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
dani (offline) |
Post #5 30-07-2010 - 20:39:37 |
|
Hehe...Ama,dobre pytanie...
Gdybym ja wiedziała, który z nich jest lepszy, to zbiłabym na tym niezła kasę.... ![]() Przecież nad tym sztaby ludzi pracują.....Doktoraty piszą,badania robia... ![]() Ja brałam Tamoxifen Ebewe i Tamoxifen Egis. Lepiej czułam się po Ebewe...Ale każdy jest inny i Ty możesz lepiej się czuć po Egis...
Hm...Coś mi tu nie pasuje.Mój lekarz nigdy nie zaznacza na recepcie, jaki ma byc ten tamoxifen....Niby dlaczego Ty musisz to mieć na recepcie ?.... Nie brałam nigdy nolvadexu...Nie wypowiem się więc o samopoczuciu po nim.... Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
Perełka (offline) |
Post #15 04-08-2010 - 18:20:42 |
|
Dziewczyny byłam u onki . Dałam jej ulotkę od preparatu na wary ProLady Menopauza i możemy go spokojnie używać.
Wykupiłam w aptece. Opakowanie na 3 miesiące kosztuje 42 zł. Nie wierze w to, że ten preparat całkowicie wyeliminuje te uderzenia gorąca, ale niech je chociaż trochę zmniejszy, a to bedzie już dużo |
serenia (offline) |
Post #18 05-08-2010 - 22:31:59 |
Cieszyn |
ja tez miewam uderzenia gorąca od momentu gdy chemia zabrała mi moja miesiączkę poprosiłam moja onkolożke o tabletki na uspokojenie Afobam i powiem , że troszku uderzenia się zmniejszyły ![]() 'Każdy nowy dzień zaczyna się głęboka nocą' 'Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światła nadziei' ![]() |
Betii (offline) |
Post #19 06-08-2010 - 17:07:59 |
Tychy |
Ja biore Tamoxifen od października 2006 i mam uderzenia gorąca,kłopoty ze snem,ostatnio dość częste bóle głowy,którym towarzyszom nudności i wymioty i po raz kolejny zapisałam się z tym samym problemem do neurologa na 14 września.
![]() Życie jest piękne.Szczęśliwa i zadowolona z życia i oby tak było dalej. ![]() ![]() Mam jedno maleńkie marzenie ![]() ![]() "Śpieszmy się kochać ludzi,tak szybko odchodzą" Ks.Jan Twardowski. Moja Kochana Mamusia (*)(*)(*) 03.06.2017 Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 06-08-2010 - 17:09:09 przez Betii. |
krysiaka2010 (offline) |
Post #21 08-08-2010 - 21:01:58 |
Będzin |
Tamoksifen brałam przez 5 lat,nie miałam żadnych skutków ubocznych może tylko, że przybyło mi kilka kilo.na każdego chyba działa inaczej.Obecnie od roku biorę Atrozol z uwagi, że miałam wznowę i teraz dopiero wiem co to skutki uboczne leku.Cierpię okropnie bolą mnie kości i mam sztywność stawów.Poruszam się gorzej niż niejedna 80-latka.Ale żyję nadzieją,że będę zdrowa.Pozdrawiam wszystkie koleżanki.
![]() ![]() |
serenia (offline) |
Post #23 10-08-2010 - 13:57:16 |
Cieszyn |
ja tez miewam uderzenia gorąca od momentu gdy chemia zabrała mi moja miesiączkę poprosiłam moja onkolożke o tabletki na uspokojenie Afobam i powiem , że troszku uderzenia się zmniejszyłyuśmiech a na spanie biorę Eztazolam i pomaga 'Każdy nowy dzień zaczyna się głęboka nocą' 'Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światła nadziei' ![]() |
koala (offline) |
Post #24 15-08-2010 - 19:35:55 |
|
Witam wszystkie kobietki!Ja zaczęłam kurację Tamoxifenem i Zoladexem w swoje 48 urodziny czyli w kwietniu tego roku.Czytając ulotki z tych leków o ich skutkach ubocznych byłam pewna,że mnie ominął, lecz jakże się myliłam!!! Miałam taki duży apetyt,że przytyłam ok.4kg i to najwięcej na brzuchu więc wprowadziłam korekty w swoim jadłospisie,wypadały mi też włosy(ale to może był winny stres związany z moim raczkiem)zadbałam więc o nie i teraz trzymają się dobrze.Nie mogę sobie poradzić z uderzeniami gorąca co pół godz.i poceniem się(leci jak z Niagary).Mój lekarz śmieje się,że on jest temu winny,ale mi nie jest do śmiechu w dzień w miejscach publicznych,ani w nocy,gdy muszę zdejmować pidżamę,wycierać się ręcznikiem i wachlować przez 10,15 min.Na tym forum znalazłam Was i jest mi trochę raźniej.
![]() |
basia04 (offline) |
Post #25 19-08-2010 - 20:00:38 |
Olsztyn |
Cześć dziewczyny. Biorę Tamoxifen miesiąc, na razie nie jest źle. Czasami ogarnia mnie uczucie ciepła. Nie jest źle. Piszę jednak w innej sprawie. Wczoraj rozmawiałam z zaprzyjaźnioną aptekarką, która opowiadała mi, że przychodzi do niej lekarka anestezjolog, która miała raka i bierze tamoxifen dłużej niż 5 lat, jak mówiła profilaktycznie. I tak sobie myślę, że jest w tym trochę racji. Bo przecież po zaprzestaniu brania, hormony mogą zacząć szaleć i ....Nie wiem tak tylko głośno myślę. Co o tym sądzicie. Ja jestem nówka w braniu tamoxifenu, ale przecież nasze weteranki tamoxifenowe, to mają wiedzę lepsza od lekarzy.
|
basia04 (offline) |
Post #26 22-08-2010 - 10:26:33 |
Olsztyn |
[www.faceci.com.pl]
wiecie co zwariować można jak przeczytałam, że tamoxifen może powodować raka macicy i wiele innych , ale i RAKA PIERSI.... A te cudowne ozdrowienia, nazwijmy delikatnie, że jestem .....bardzo sceptyczna. Ale to nie ten wątek Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-08-2010 - 10:29:09 przez basia04. |
lulu (offline) |
Post #27 23-08-2010 - 17:18:48 |
k/Kwidzyna |
Stąd też przy braniu Tamoxifenu trzeba bardzo dbać o ... częste wizyty u ginekologa.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
amor (offline) |
Post #28 23-08-2010 - 20:38:01 |
Siemianowice Sl. |
Ulotek to lepiej nie czytac, bo jak ktos szczegolnie zdolny to od razu poczuje na sobie efekty uboczne! Na kazdej ulotce powypisywane sa rozne straszne historie i ostrzezenia .... moze niech lekarze sie tym przejmuja, a my pilnujmy sie, kontrolujmy i wierzmy w siłe lecznicza naszych tableteczek. Nie brałysmy ich i zachorowalysmy na raka piersi - bierzemy i bedziemy zdrowe i juz!
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-08-2010 - 20:38:53 przez amor. |
koala (offline) |
Post #29 24-08-2010 - 18:47:39 |
|
Za 5 lat,gdy skończę z Tamoxifenem będę miała 53lata i mam nadzieję,że hormony nie będą już "szaleć".Mam pytanie-jak często Wy chodzicie do ginekologa?,bo moja gina powiedziała zgłosić się za rok,chyba że zauważę coś niepokojącego np.plamienie,krwawienie- to wtedy pędem na wizytę.
Amorku - BĘDZIEMY ZDROWE!!! |