Tamoxifen
bunia (offline) |
Post #1 27-12-2013 - 10:37:58 |
|
niestety nie mam dobrych wieści
![]() ![]() Ja osobiście też mam tego serdecznie dość - już się męczę tak dwa lata ![]() Dla pocieszenia mogę dodać, że to jedyny skutek uboczny - innych nie mam i oby nigdy nie było! |
kuna13 (offline) |
Post #5 30-12-2013 - 16:46:21 |
|
hej,
mi nieźle daje popalić Tamoś...najgorsze uderzenia gorąca mam w nocy...zlana jestem wtedy cała potem...bezsenność na porządku codziennym...do tego bóle stawów a raczej szywnienie , rano wstaję z łóżka jak paralityk, czuję , ze stawy w kostkach są "nienaoliwione " i tak mi gruchają , jak u starej babci.... Czy na te stawy można brać jakieś leki, które by łagodziły te skutki uboczne Tamoksyfenu? |
dorota79 (offline) |
Post #6 03-01-2014 - 16:19:43 |
|
Wzięłam już 5 tabletek Nolvadexu i mam dużo mniejsze uderzenia gorąca niż przy tamosiu Sandoza, zobaczymy czy faktycznie mi odpuści czy mniejsze poty mają związek z niższą temperaturą na zewnątrz
![]() Innych skutków ubocznych brak, śpie bardzo dobrze, czasem się wybudze , ale zaraz zasypiam i tak nawet do 10-11 godz, jak młoda nie idzie do szkoły. Synuś też lubi pospać,a o mężu już nie wspomnę taki z niego spioch, więc śpimy wszyscy ile się da ![]() Kuna a Twoje dolegliwości stawowe po jakim czasie brania tamosia się pojawiły? |
zuzia1 (offline) |
Post #7 03-01-2014 - 18:25:36 |
Gdańsk |
Dorota, super. Może Ci już tak zostanie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cokolwiek czynisz czyń rozważnie i oczekuj końca. |
julcia.1966 (offline) |
Post #11 08-01-2014 - 22:33:34 |
Ostrołęka |
A u mnie szykuje się rozwód z Tamosiem. Jestem z Tamosiem od 01.02.2013r. Endometrium wzrosło znacznie, 15 stycznia mam kontrolę usg i decyzję o ew. abrazji. Onkolog mówiła,że będę miała inny lek a Tamoś usłyszy - " żegnaj...
![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 08-01-2014 - 22:35:51 przez julcia.1966. |
airam (offline) |
Post #12 09-01-2014 - 16:52:56 |
słotwina |
Witajcie. Przychodze do was po chemioterapii, od jutra rozpoczynam przyjaźń z Tamoxifenem- EGIS, będę potrzebowała waszej rady czy mogę na nią liczyć? pozdrawiam chętnie przeczytam wszystkie rady i wskazówki bardziej doswiadczonych w tym zakresie koleżanek.
|
endżi (offline) |
Post #13 09-01-2014 - 19:17:45 |
Warszawa i okolice |
Witaj Airam! Znów się spotykamy
![]() Ja też od jutra zamierzam się zaprzyjaźnić z panem tamoxifenem (bo dziś jakoś mi nie po drodze do apteki było ![]() Szczerze mówiąc, jakoś bez przekonania rozpoczynam tą znajomość i trochę jestem nią zaskoczona, bo wydawało mi się że przy tak niskiej hormonozależności raczej nie dostanę żadnych tabsów. Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz |
smokooka (offline) |
Post #16 13-01-2014 - 10:03:27 |
Warszawa |
Dziewczyny, zaczęłam trzecie opakowanie tamosia, jadłam ebewe i teraz egis, czy odwrotnie i dziś mogę powiedzieć, że poza trudnym początkiem nic kompletnie nie odczuwam - żadnych dolegliwości, ani derzeń gorąca ani innych z tego powodu. Niepokoją mnie odrobinę jakieś takie krosteczki na nogach, ale mój organizm w ogóle dziwnie reaguje na stres, to może być to, albo hormony. W każdym razie, póki co śpię normalnie, nie męczą mnie uderzenia i nic szczególnego. Oby tak dalej, przez kolejne długie lata.
|
endżi (offline) |
Post #19 13-01-2014 - 13:36:36 |
Warszawa i okolice |
Jeszcze mniej ?! ![]() ![]() Wiem, wiem że to w tej chwili najmniej ważne, bo na tym etapie powinnam myśleć o czym innym, ale czy aby w związku z kolegą tamosiem nie będę musiała pożegnać się na dobre z moimi planami prokreacji ?! Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz |
Al_la (offline) |
Post #20 13-01-2014 - 15:12:25 |
k/Warszawy |
Tamoś Tobie nie zamyka drogi do prokreacji. Zamyka drogę komórkom nowotworowym do prokreacji
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
endżi (offline) |
Post #22 13-01-2014 - 17:25:34 |
Warszawa i okolice |
Alusia, jak zwykle potrafi mnie ustawić do pionu
![]() ![]() A tak jeszcze w temacie tamosia. Jakież było moje zdziwienie kiedy pani w aptece podała mi 3 opakowania tegoż specyfiku, powiedziała dziękuję i do widzenia, a w zamian nie chciała ani grosza ![]() ![]() Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-01-2014 - 17:26:12 przez endżi. |
airam (offline) |
Post #26 13-01-2014 - 19:24:07 |
słotwina |
Witajcie. Ja już czwarty dzień biore tamoxifen-egis i tez nie odczuwam zadnych skutków ubocznych, moze pózniej coś się wydarzy, ale na razie o tym nie myślę, jest dobrze. Też dostałam recepte na trzy opakowania z literką B i jak powiedziałam synowi[ bo to jego posłalam do apteki],że ten lek jest bezpłatny to był zdziwiony że coś takiego może być w naszym kraju.
![]() |
córka_amazonki (offline) |
Post #27 14-01-2014 - 19:10:02 |
|
Czy któraś z Pań przy stosowaniu Tamoxifenu miała torbiel w drugiej piersi? Moja mamusia jest 3 miesiące po operacji (mestektomia prosta, rak wysoce hormonozależny, leczenie tylko tamoxifenem), dziś była na kontrolnej wizycie i w usg wyszła w drugiej piersi zmiana 1,7cm birads 0. Wcześniej nic tam nie było. Zastanawiam się czy to może być skutek uboczny tamoxifenu. Chyba przerzut, w tak krótkim czasie nie jest mozliwy?
![]() |
Grażyna1 (offline) |
Post #30 14-01-2014 - 23:51:52 |
Warszawa |
Tęsknie do Tamosia.....przez ponad 5 lat nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych....
- a teraz biorę Etruzil..... no i od kilku tygodni czuję się jak połamana staruszka ..... człapię po domu cała zesztywniała dopóki się nie pogimnastykuję i nie rozruszam ., mięśnie mnie bolą itd , itd ... ![]() |