Tamoxifen
mgiełka (offline) |
Post #2 28-02-2014 - 18:56:00 |
Radom |
Co nie oznacza, że każda pojawiająca się przy Tamoksifenie miesiączka, miałaby zwiastować ciachanie ![]() Piszę to na wypadek, gdyby któraś amazonka miała pomyśleć, że krwawienie równa się operacja. Miałam kilka takich incydentów w czasie przyjmowania Tamosia (a i po zakończeniu brania go też) i nadal mam swój dół ![]() Na pewno, i to bezwzględnie, należy w takim wypadku pogadać o tym z mądrym lekarzem, ale nie musi się taka przygoda kończyć pod nożem. Zawsze dobrze jest pozyskać zdanie innego jeszcze lekarza (albo nawet i kilku) i pamiętać o tym, że każda sytuacja jest inna (chociażby inny nasz wiek, czy stopień hormonozależności naszych byłych raków). ![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
sasky7 (offline) |
Post #3 28-02-2014 - 20:54:48 |
Warszawa |
Mgiełko Zapomniałam dopisać ważny szczegół: pierwsze "cotrzymiesięczne" to endometrium 4,6 mm, drugie/czerwcowe to 10 mm, trzecie/wrześniowe - 8,8mm, w październiku - powrót miesiączki a czwarte/końcowolistopadowe to 22 mm (na tydzień po miesiączce) i ... dopiero ciach! A poza tym ... pisałam o swoim przypadku i daleka byłam od uogólniania. Każdy przypadek jest przecież inny ![]() Pozdraviam |
mgiełka (offline) |
Post #4 28-02-2014 - 21:10:13 |
Radom |
Sasky, wiem ![]() Też serdecznie pozdrawiam ![]() ![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
wiola76 (offline) |
Post #5 04-03-2014 - 13:31:18 |
|
HEJ,moja hormonoterapia zbliza sie wielkimi krokami,i mimo ze ciesze sie z konca chemi tak tych hormonow sie boje,boje sie tego endometrium,wiem ze zwiekszaja one ryzyko raka macicy , a takiego gada miala moja ciotka .Moze lepiej odrazu ciachnac ten dol I miec spokoj ,bo narazie to mam tez dol ale psychiczny ,bo co jesli za jakis czas zacznie sie powtorka z rozrywki przez jakies hormony,ktore niby pomagaja w tej rundzie walki ,sorry dziewczyny za marudzenie ale ja naprawde sie boje
![]() |
mea (offline) |
Post #9 06-03-2014 - 16:26:05 |
Piaseczno |
Dex witaj w klubie przyjaciół Tamosia. Ja akurat tych małych, białych pigułeczek bałam się najmniej...i może przez to tak łagodnie się ze mna narazie obchodzi. Łykam od listopada i poza bolacymi kostkami u nóg na początku, nie mam aobsolutnie żadnych skutków ubocznych, czego i Tobie życzę
![]() With or without you... |
sylwetka36 (offline) |
Post #10 06-03-2014 - 17:19:03 |
PRUSZCZ GDANSKI |
Hej,nie wiem co mam robic jestem w czarnej d...e
![]() ![]() |
hanka italianka (offline) |
Post #13 08-03-2014 - 00:02:15 |
|
Witam ja brałam nolvadex przez 3 i pół roku i okazało sie ze to za długo po 3 latach brania należy zmienić na inny lek pamietajcie otym bo lekarze czasami zapominają......niestety.
|
dexterka (offline) |
Post #15 08-03-2014 - 09:41:00 |
|
Mea - dzięki kochana! Od razu się uspokoiłam bo obawiałam się tych skutków ubocznych, ale jak u Ciebie jest git to może u mnie też będzie
![]() Elapl - nie martw się, lekarz mi mówił, że nic się nie dzieje jak się zapomni jednej tableteczki, byleby nie zapomnieć dwa dni pod rząd! ![]() Z chwilą gdy decydujesz się stawić czoło problemom, przekonujesz się, że możesz więcej, niż ci się zdawało. - Paulo Coelho |
Al_la (offline) |
Post #17 08-03-2014 - 13:44:07 |
k/Warszawy |
Pierwszy raz słyszę ... ![]() A od kogo Ty masz taką wiedzę? ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
airam (offline) |
Post #19 16-03-2014 - 13:33:32 |
słotwina |
Witajcie. Biorę tamoxifen od stycznia, miałam kłopoty z jelitami, lekarz rodzinny zalecił mi linex i pomogło, miewam też bóle żoładka, nie wiem czy to od tamosia, no i te uderzenia[ jestem po menopauzie i myślałam że to już poza mną]. Pozdrawiam Was wszystkie
![]() |
kasia363 (offline) |
Post #25 21-03-2014 - 15:38:32 |
Łódź-okolice |
Od wczoraj zasiliłam grono przyjaciół Nolvadexu-D. Do tego zastrzyk z Lucrin.
I teraz pytanie czy takie objawy niepożądane sa możliwe: - słabość, okropna zero sił, - bóle kości, właściwie to od pasa w dół boli mnie wszystko, - delikatne zawroty głowy, - uczucie parcia w dole - taka jakby duszność w klatce piersiowej, dosyć delikatna ale dziwna, zwłaszcza jak podnosze rece do góry, jak ćwiczę ?????????????????????????????????????????????????????? |
anna2008 (offline) |
Post #30 21-03-2014 - 17:59:35 |
Bydgoszcz |
Zacytowałam siebie,bo oto pojawił się problem. Od 3 dni Tamoś odstawiony.Byłam na standardowej kontroli ginekologicznej(usg,cytologia) u mojej ginekolożki i oprócz nawracających torbieli,które jak były tak są,(jeden to nawet podrósł 1,5 cm) ,znalazła twór w trzonie macicy około 8mm znajdujący się na dokładkę w przestrzeni płynowej.Pierwsza reakcja pani doktor to ,czy mogę być w ciąży ??? ![]() ![]() Mam nadzieje,że ten twór to jednak łagodniak,5 lat w zasadzie bez większych problemów się obyło ,nawet endometrium trzymało sie poniżej 1 cm,tylko jakieś torbielisko,ale do tego już zdążyłam się przyzwyczaić ,a tu taki kwiatek . Galotami trzęsę ![]() Suma summarum Tamoś w odstawce ,(chociaż chemik twierdzi,że jeżeli to będzie nic takiego ,to do niego powrócimy,mam ogromne wątpliwości przy tych wszystkich moich obciążeniach rodzinnych,nie chcę sobie zwyczajnie dowalić),a ja w stresie nie pytajcie nawet jakim ![]() "Przyszłość, zanim wkracza, zawsze przedtem puka." - Francois Mauriac ![]() "To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj" |