Tamoxifen

Wysłane przez Amazonki.net 

Anna57 (offline)

Post #1

08-04-2014 - 21:51:34

Jarosław 

Gizi ,ja jeszcze nie wiem ,czy wyszło tylko to .......oby nie było żadnych innych " niespodzianek" . Mam wielką nadzieję, że to t y l k o to.
Pełne wyniki po RTG celowanym 15 kwietnia.stres

Gizi (offline)

Post #2

08-04-2014 - 22:13:32

Warszawa 

O rany Aneczko, czy my nigdy nie przestaniemy się zamartwiać? Trzymam kciuki w takim razie.ok

Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego.

elapl (offline)

Post #3

09-04-2014 - 04:11:49

dorota79
moje endometrium miło mnie zaskoczyło z 8 mm zmalało na 5mm radocha
następny przegląd za pół roku

Dorotko brawo

elapl (offline)

Post #4

09-04-2014 - 04:40:35

Ja zaslubiona z panem T 25.09.13r. biore go zawsze rano po sniadaniu razem z lekiem na nadcisnienie. Nie mam zadnych odjawow ubocznych,ktore by mi nie dwaly spokoju. Mam natomiast takie uciski w dolku jak napisala Airam .Zdarza sie ,ze mie zatyka jak chce cos powiedziec. Ja myslalam ,ze to po radioterapii. Czasami brak mi tchu musze sobie zrobic gleboki wdech dla rownowagi. Stawy mnie nie bola i oby tak dalej.Troche sie poce w nocy ale to akurat wytrzymam.Gizi ja tez prawie sie poplakalam ze smiechu czytajac opis Twojego snu- dobra jestes kochana. radocha Tak na powaznie to ja tez miewam koszmarne sny czasami ale tlumacze sobie tym ,ze ciagle mysle o swojej chorobie a rokowaniu. To mi nie daje spokoju i niestety glupoty pojawiaja sie w snach- nie winie za to Tamosia.Mam nadzieje,ze doktor czas zrobi swoje oczko

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-04-2014 - 04:42:24 przez elapl.

Gizi (offline)

Post #5

09-04-2014 - 10:31:25

Warszawa 

Elapl, Ty spać nie możesz? czy nocną zmianę w pracy miałaś? 4.40 no, no. kwiatek
Moja dzisiejsza noc była dużo spokojniejsza. Kosteczki bolą, ale bez sensacji. Myślę że ta wczorajsza noc była nocą poślubną i z dlatego takie sensacje.
A tak z różnic, ja mam brać Tamosia na noc. Buziaczki.jezor

zuzia1 (offline)

Post #6

09-04-2014 - 17:09:07

Gdańsk 

Gizi
Można fajną rehabilitację na to konto sobie zafundować. [www.masaze.pl]
Ja chyba już spróbuje sobie załatwić takie luksusy. Zrezygnowała bym tylko z kąpieli siarczkowo-siarkowodorowych.blee

Niestety Gizi muszę Cię rozczarować. Większość tych zabiegów jest dla nas zakazana. wnerwiony Zostaje tylko krioterapia i hydroterapia (ale tez nie wiem czy wszystko). myśliUświadomiła mi to p. dr. od rehabilitacji. Żadne pola magnetyczne, żadne prądy - nic co działa na cały organizm, aby nic nie pobudzić. Zabiegi tylko miejscowe. Licho nie śpi. Wypytywałam tak szczegółowo, bo mam problemy z kręgosłupem i do operacji brałam różne tensy, pola magnetyczne i laser. A teraz kicha. zly

Cokolwiek czynisz czyń rozważnie i oczekuj końca.

lulu (offline)

Post #7

09-04-2014 - 18:02:20

k/Kwidzyna 

Im dłużej po chorobie tym lekarze są bardziej hojni w zabiegi. Ja w zeszłym roku miałam rehabilitację nadgarstków (zespół cieśni) i dostałam laser.
Jeśli chodzi o tamosia, to poranne wstawanie dla mnie było ogromnym wyzwaniem. Po zmianie na egistrozol zniknęły prawie wszystkie dolegliwości, pozostało tylko pocenie się, ale też było mniej dokuczliwe.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

doria (offline)

Post #8

09-04-2014 - 18:56:46

Kraków 

Gizi, z tymi napadami gorąca róznie bywa. Jedne dziewczyny maja je dłużej, innym przechodzi. Ja razem z tamosiem żyję od października i dawał mi się we znaki cos około 1 miesiąca, może ciut dłużej. Teraz nie odczuwam nic, żadnych napadów gorąca, klimat umiarkowany raczejchichot

Milka69 (offline)

Post #9

09-04-2014 - 21:09:44

Ja z Panem T od 17 marca i odpukać bez większych sensacji tak

Gizi (offline)

Post #10

09-04-2014 - 21:55:36

Warszawa 

Dzięki dziewczyny. Martwi mnie zakaz stosowania większości rehabilitacyjnych zabiegów. A co z masażami odręcznymi?bezradny Bo to mogło by być miłe bardzo. Gdyby do masażu NFZ dorzucił przystojnego masażystę, to nawet ekscytujące albo podniecające. Jestem raczej normalna ale jakieś pozytywne podniety w naszym życiu nam się należą. Tak?
A nawiązując do niefajnego działania niektórych urządzeń, to tomograf też nie jest wskazany. Może powodować nowe mutacje. To jest opinia genetyka mojego męża, a facet dobry jest w swoim fachu. I tak mój luby ma zakaz tomografowania się.
Ja te uderzenia gorąca mam od pierwszej AC. Teraz liczę na to, że będę należeć do grona szczęśliwców, którym ten stan będzie oszczędzony.
Buziaki.buzki

elapl (offline)

Post #11

10-04-2014 - 03:18:01

hura
Gizi
Elapl, Ty spać nie możesz? czy nocną zmianę w pracy miałaś? 4.40 no, no. kwiatek
Moja dzisiejsza noc była dużo spokojniejsza. Kosteczki bolą, ale bez sensacji. Myślę że ta wczorajsza noc była nocą poślubną i z dlatego takie sensacje.
A tak z różnic, ja mam brać Tamosia na noc. Buziaczki.jezor

oczko Gizi nic z tych rzeczy ani nocna zmiana ani bezsennosc ja jestem na innej polkuli ziemskiej . Jestem u corki w Stanach i kiedy Wy moje slicznotki spicie ja lezac w lozeczku czytam Wasze madre wypowiedzi .Roznica w czasie to 6 godzin. Czyli wczorajsza 4,40 w nocy w Polsce to u nas 22,40 wieczorem. Ciesze sie kochana,ze nocke mialas spokojniejsza. Ciekawa jestem czy jest jakas roznica w porze dnia w ktorej bierzemy Tamosia?. Mi powiedziala pani doktor w Szczecinie ZCO ,ze bez roznicy ale widze,ze dziewczyny roznie biora wiec pewnie tez im ktos to zlecal. Nie wiem czy sie rozczytasz w tym moim pisaniu bo moja klawiatura nie ma polskiech znakow-przepraszam
Pozdrawiam buzki

sylwetka36 (offline)

Post #12

10-04-2014 - 09:40:28

PRUSZCZ GDANSKI 

Dziewczynki dzis zapodałam sobie trzydziestą tableteczke TAMOSIA i jest ok radochawiem i ciesze sie ze jeszcz najmarniej 59 miesiecymyśliale nie mysle o skutkach ubocznych tylko o tym że mnie leczyhura

Gizi (offline)

Post #13

10-04-2014 - 09:49:46

Warszawa 

Rozczytuje bez problemów.
Nie wiem o co chodzi z porą dnia. W ulotce jest napisane, że może powodować senność. Możliwe, że jest to powód zalecenia brania na noc. Szczerze mówiąc nie pytałam mojej onki dlaczego mam się umawiać z Panem T wieczorową porą, ale ten związek coraz bardziej mi się podoba.
A jaka pogoda w USA? Moja znajoma mieszka w Chicago i przedwczoraj jak dzwoniła, to mówiła że jest paskudnie.
U nas było 26 stopni ciepła i rozkoszowaliśmy się latem w kwietniu. A teraz jest paskudnie. Pozdrowienia dla Polonii.kwiatek

Nie wiem co będzie z tymi wyliczonymi miesiącami, bo tendencja jest do przedłużania do 10 lat.
buzki

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-04-2014 - 09:51:59 przez Gizi.

wiola76 (offline)

Post #14

10-04-2014 - 09:50:06

Ja Tamoska polykam wieczorem ,lekarz nic nie mowil o jakiej porze brac. Pochlonelam juz 10 tabletek i jest ok troche mnie mdli od dwoch dni ale da sie wytrzymac . Milego dzionka kwiatek

dorota79 (offline)

Post #15

10-04-2014 - 09:55:54

Ja biore wieczorem. tak mi onka zasugerowała, coby ewentualne skutki uboczne przespać

Milka69 (offline)

Post #16

10-04-2014 - 12:53:59

Dostałam receptę na Tamosia z kartką łykać wieczorem i tak czynię a jak długo tak będzie pewnie wyjdzie " w praniu " przewraca_oczy

izafi (offline)

Post #17

10-04-2014 - 13:07:23

okolice Warszawy 

Biorę toto od roku i wieczorem właśnie.
Łykam jak wit. Cduży uśmiech
Wiele zależy od naszego nastawienia.
Ja na początku naczytałam się tutaj różności jak to się tyje po tym etc
Nie ma co " się nakręcać" jak mawia moje 16- letnie dziecię.duży uśmiech
Nie utyłam kilograma nawet.

Marzena1 (offline)

Post #18

10-04-2014 - 13:11:38

A ja dla odmiany,łykam sobie rano i jest ok, poza uderzeniami gorąca, ale co na to poradzić? trzeba sie przyzwyczaićtak

ira (offline)

Post #19

10-04-2014 - 13:12:45

Pabianice 

sylwetka36
nie mysle o skutkach ubocznych tylko o tym że mnie leczy

izafi

Wiele zależy od naszego nastawienia.

Nie ma co " się nakręcać"

I o to chodzi brawo buzki

airam (offline)

Post #20

10-04-2014 - 13:44:40

słotwina 

Witam, widze ze niechcący wywołałam burzliwą dyskusje Elaplna temat pory połykania tamosia i dobrze, każdy temat jest dobry który pozwala nam chociaż na chwile odegnac złe myśli. Niestety drogie dziewczynki, choruje na zwyrodnienie kręgosłupa, stawów kolanowych, rwe kulszową i zawsze te przerózne zabiegi bardzo mi pomagały, teraz pozostaje cierpiec z bólu, moge tylko krio i gimnastyke. Niedawno kupiłam specjalny materac masujacy, teraz okazało się ze 1000 zł. wyrzuciłam w błoto, bo nie moge juz z niego korzystać, chociaż naprawde mi pomagał. Elapl, byłam u rodzinnego, stwierdził że w płucach i oskrzelach jest ok., ale że się troche zaziebiłam i stąd te trudności z oddychaniem, zalecił flegamine i inhalacje parą wodną, one rzeczywiście pomagają, lżej mi się oddycha. Życze wam wszystkim dużo zdrowia i miłego popołudnia.

Gizi (offline)

Post #21

10-04-2014 - 19:25:11

Warszawa 

Airam, ja przy infekcjach smaruję sobie klatę i szyję maścią vicks vapo rub, taką dla dzieci. Bardzo dobrze udrażnia wszystkie otwory, te oczywiście od góry do pasa. Do tych dolnych się nie nadaje.
Ja ciągle nie rozumiem dlaczego nie można masaży. Przecież jeśli nie ma przerzutów, to dlaczego nie. A masaże ręki i cyca, coby chłonkę wycisnąć?
Wytłumaczcie mi to, proszę.

kasia363 (offline)

Post #22

10-04-2014 - 20:06:58

Łódź-okolice 

ja tez poprosze o tłumaczenie czemu nie?

kika2203 (offline)

Post #23

10-04-2014 - 22:57:37

k/Szczecina 

Witam! Dziewczynykwiatek
A ja od roku i 7 miesięcy biorę Arimidex czuję się świetnie, nie pocę się i normalnie śpię czasami dokucza mi ból kręgosłupa, ale to normalne przy Arimidexie. Brałam Tamoksia nie całe 3 miesiące zaraz po operacji, ale po nim czułam się źle.
Ja też naczytałam się różnych opinii na temat tych tabletek mam na myśli Tamosia i Arimidex, ale jak i po jednym tak i po drugim przytyłam (piszę to na własnym przykładzie). Cóż począc takie są uroki hormonoterapii zostało mi jeszcze te tabletki brac 3 lata i 5 miesiący szok Podobno więcej nie można brac jak 5 lat przynajmniej te które ja biorę bo po Tamosiu przepisują jeszcze rok właśnie Arimidex więc w sumie 6 latbezradny Pozdrawiam i życzę kolorowych snów.

Gizi (offline)

Post #24

11-04-2014 - 00:47:08

Warszawa 

Ja na razie mam mniejszy apetyt. Może to działanie Tamosia, a może odstawienia sterydów. Wszystko mi jedno byle MŻ. Przytyłam 3 kg przy Taksanach. Kardiolog się odgraża że cholesterol za duży, a podobno chemia tak cholesterol wynosi na wyżyny. Tydzień po ostatnim wlewie cholesterol był robiony i spadł prawie do normy, górnej ale zawsze.
Mam jakiś problem ze smakami, nie bardzo czuję co jem, a słodycze zupełnie mi nie pasują. Tak się porobiło przy AC, potem przez chwilkę było lepiej, przy Taksolku znowu się pogorszyło i gdy zaczęłam odzyskiwać smaczek znowu kicha. A nie będę ukrywać że jedzenie to moja pasja. Nie pożeram go w ogromnych ilościach, raczej chodzi o smakowanie. I jeszcze do tego wszystkiego przestało mi smakować wino. Co się dzieje? To normalne, czy coś jest nie tak? I najważniejsze, czy to minie?

elapl (offline)

Post #25

11-04-2014 - 05:46:07

Gizi
Rozczytuje bez problemów.
Nie wiem o co chodzi z porą dnia. W ulotce jest napisane, że może powodować senność. Możliwe, że jest to powód zalecenia brania na noc. Szczerze mówiąc nie pytałam mojej onki dlaczego mam się umawiać z Panem T wieczorową porą, ale ten związek coraz bardziej mi się podoba.
A jaka pogoda w USA? Moja znajoma mieszka w Chicago i przedwczoraj jak dzwoniła, to mówiła że jest paskudnie.
U nas było 26 stopni ciepła i rozkoszowaliśmy się latem w kwietniu. A teraz jest paskudnie. Pozdrowienia dla Polonii.kwiatek

Nie wiem co będzie z tymi wyliczonymi miesiącami, bo tendencja jest do przedłużania do 10 lat.buzki

Gizi kwiatek ja mieszkam obecnie w New Britain wszchodnie wybrzeze Stanow. 2 godzinki od NY Niestety tez pogoda nas nie rozpieszcza-Jeszcze chodzimy w kurtkach . Sa i tacy ,ktorzy juz paraduja w krotkich spodniach i bluzkach na ramiaczkach ale tu jest duzo dziwakow......... Zazdroscilam,ze w Polsce w kwietniu taka wiosna ale mam nadzieje,ze jak wroce 10 czerwca to juz bedzie ciepelko.buzki
Ps. kochaniutka Ty wal do jakiegos madrego doktora niech Cie ratuje-wino Ci nie smakuje- to jak zyc ja pytam? uśmiech

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2014 - 05:56:47 przez elapl.

Gizi (offline)

Post #26

11-04-2014 - 12:03:07

Warszawa 

No właśnie. Najbardziej martwi mnie to wino. Oprócz piwa pszenicznego to był jedyny alkohol który lubiłam. A teraz co? Alkoholikiem nie jestem ale dobre, czerwone, garbnikowe, o długim finiszu winko mi bardzo smakowało. A jak ładnie uspakajało i poprawiało humorek. Elapl, Ty masz rację ja koniecznie muszę tę ułomność moją, nową skonsultować z jakimś specjalistą i to dobrym, bo jak widać problem jest i mam wrażenie że narasta.
A filozoficzne pytanie zostaje bez odpowiedzi. ,,Jak żyć?"bezradny
I ta przykra sytuacja ma jeszcze jeden wydźwięk. Mój znajomy winiarz będzie liczył mniejsze zyski, a to już nie przelewki bo co z PKB?
Nie rozwijam tego tematu bo robi się przykro, zaraz bym przeszła do spadku narodzin itd. mam talent to gawędziarstwa.

Anna57 (offline)

Post #27

11-04-2014 - 13:16:12

Jarosław 

Gizi brawo super gawędzisz ......calus

Tak trzymaj ,fajnie się czyta Twoje posty. buzki

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2014 - 13:17:26 przez Anna57.

dorota79 (offline)

Post #28

11-04-2014 - 14:26:07

Gizi
Ja ciągle nie rozumiem dlaczego nie można masaży. Przecież jeśli nie ma przerzutów, to dlaczego nie. A masaże ręki i cyca, coby chłonkę wycisnąć?
Wytłumaczcie mi to, proszę.

Byłam dziś u lekarza rehabilit. z moimi obrzękami i zapytałam o masaże takie domowe karku itd i powiedziała ze jak najbardziej można. Pola magnet. nie wolno i nie wiem już czego tam jeszcze, ale z masażem domowym nie ma problemu.

anna2008 (offline)

Post #29

11-04-2014 - 14:49:24

Bydgoszcz 

Dwukrotnie byłam na bandażowaniu ręki ,przed którym był przeprowadzany 1,5h masaż całego ciała(raczej taki delikatny,pobudzający układ limfatyczny,brzuch ,klatka piersiowa,plecy) wykonywany przez okres miesiąca ,był wręcz zalecany ,a nie przeciwwskazany.Co do typowego masażu rehabilitacyjnego mięśni nic mi o p/wskazaniach nie wiadomo.uśmiech

"Przyszłość, zanim wkracza, zawsze przedtem puka." - Francois Mauriac

"To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj"

Gizi (offline)

Post #30

11-04-2014 - 14:51:23

Warszawa 

No to mój mąż się ucieszy. Hi, hi......
Idę zakładać czepek na głowę, a pod czepek Wax. Będę robić się na bóstwo do wieczora. Takie Fantomasowe.
Przeczytałam opinie naszego eksperta forumowego odnośnie rehabilitacji. I generalnie pisze że można prawie wszystko oprócz tego co działa ogólnie, czyli np: komora hiperbaryczna, sauna itp. Wszystko co miejscowo można. Myślę jednak że zawsze lepiej podejść do swojego CO i spytać indywidualnie o siebie.
Warunek jeden musi być spełniony. Brak przerzutów.
E............kiepsko się zaczęło robić. To idę tego Waxa stosować. Pa.meloman

Wax nałożony. Nie zakładałam czepka dodawanego do zestawu, użyłam folii spożywczej, a na nią ręcznik. Ale grzeje. Teraz się zastanawiam czy cebulek nie przypiekę za bardzo.
A czy myślicie że na brwi też można Waxa stosować. Włosy jakieś mi rosną, ale brwi? Ani kiełka nie widać. Włos to włos, prawda. Ktoś próbował? buzki

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-04-2014 - 15:03:48 przez Gizi.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 517
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024