Tamoxifen
Barankowa1963 (offline) |
Post #1 12-02-2015 - 07:35:44 |
Opolskie |
mi powiedzieli i na razie troszkę tych skutków ubocznych niestety mam....bóle stawów[zrobiłam badania na poziom wit, d i sie okazalo ze mam wielkie niedobory!!!!} uzupełniam właśnie.Może kości się wzmocniąMuszą!!! Biedulki. Tamoxifen też przyniósł mi uderzenia ciepła ale takie do zniesienia. Najgorsz e dla mnie to dopadające mnie od czasu do czasu bezsenne noce ale wtedy onka zaleciła mi w takich przebudzeniach badac ciśnienie bo powiedziałą,że to moze byc problem własnie z ciśn. nigdy nie miałam ale biorę tamxife przecież. Kazała mi badać ciśn i kontrolowac , zapisywać jakie jest.... No i takie to zycie z lekami ale za to będziemy {JESTESMY!!!} zdrowe!!!!! Pozdrawiam miłego dnia życząc |
bunia (offline) |
Post #4 13-02-2015 - 17:46:21 |
|
ja miałam bóle głowy na samym początku brania tamoxifenu, nie mocne ale długie takie całodniowe o lekkim natężeniu ale się czuło. Po jakimś tygodniu może dwa samo przeszło... może organizm się dostosowywał ???
Również miałam kłucie w klatce piersiowej, myślałam że to jakiś zawał czy co, ale też samo po tygodniu przeszło. Wybuchy miałam masakryczne ale to chyba była bardziej wina zoladexu (a głównie to braku miesiączki) po odstawieniu zoladexu jak okres wrócił to wybuch ustały... CHWAŁA BOGU bo były nie do zniesienia!!! |
elapl (offline) |
Post #5 13-02-2015 - 19:11:03 |
|
Ja czuje lekkie pobolewanie oraz sztywnosc w nadgarstkach I sama nie wiem czy to tamoksifen? Jestem daleko od domu I nie mam mozliwosci zapytania swojego onki dopiero wizyta 14 kwietnia. Lykam wapn z Vit D . Glowa mnie nie boil I uderzen goraca tez nie mam . Bardzo wspolczuje Wam dziewczyny ,ze musicie to znosic.
|
elapl (offline) |
Post #10 10-03-2015 - 18:44:57 |
|
Magenta nie boj sie - pomysl sobie,ze to nastepny krok do wyzdrowienia. Ja zaczelam plakac jak mi lekarz powiedzial... Radioterapia a potem lekarstwo przez 5 lat - nazwa wtedy nic mi nie mowila ale cieszylam sie ,ze jest dla mnie tabletka na raka. Po roku lykania odczuwam sztywnosc w nadgarstkach I stopach ale chodze na basen ,przez pol godziny maszeruje na biezi I musze wytrzymac do przyjazdu do Polski I wizyty w ZCO - Moze mi cos przepisze onka.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-03-2015 - 18:46:09 przez elapl. |
samma (offline) |
Post #15 11-03-2015 - 21:03:54 |
|
Witam was cieplutko. Tamoxifen łykam od połowy grudnia. Do tego dostałam już 2 Zoladeksy. Uderzeń gorąca na razie nie odczuwam. Tabletkę biorę wieczorem o 20.00 . W ciągu dnia jestem jakoś dziwnie otępiała i niby czuję się OK ale jakoś inaczej. Nawet nie potrafię dokładnie tego określić ale to mniej więcej tak jakbym była jednocześnie śpiąca i zdenerwowana. Dziwny stan też tak macie? |
elapl (offline) |
Post #16 13-03-2015 - 02:11:46 |
|
Samma wspolczuje Ci takich stanow - ja, jak narazie nic takiego nie odczuwam. Pewnie zaraz odezwa sie inne dziewczyny i zorientujesz sie ,czy jestes osamotniona w tych skutkach ubocznych. Ja mysle,ze kazda z nas ma inny organizm i dlatego kazda znosi ta terapie inaczej. Mnie meczy staw w nadgarstku lewej reki i jakos mi poslably rece .Pewnie tez sztywnosc stawow w palcach daje sie we znaki. Dziwne jest ,ze jak jestem na basenie i mam ta reke w wodzie to nie czuje bolu. Nie mozemy sie tymi skutkami zamartwiac ,musimy lykac i tyle. Gdzies na forum czytalam zwierzenia innej dziewczyny ,ktorej tez dokuczala sztywnosc stawow. Och to leczenie
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-03-2015 - 02:13:47 przez elapl. |
magenta (offline) |
Post #18 13-03-2015 - 07:47:27 |
Warszawa |
Ni wlasnie Ela. Wieczorkiem lykamy.... A ja juz trzeciego dnia zapomnialam i teraz wzielam. Onko mi powiedziala, ze jak sie tak zdarzy to mam sie nie przejmowac ...
Tylko zastanawiam sie czy dzis wieczorem brac druga czy dopiero jednak jutro? Musze jaka przypominajke w telefonie ustawic! Życie jest małą ściemniarą, francą, wróblicą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi idź! |
Anna57 (offline) |
Post #20 13-03-2015 - 11:30:58 |
Jarosław |
Przez pięć lat brania Tamoksyfenu nie zapomniałam ani razu Brałam zawsze rano.
Dopiero parę miesięcy temu przegapiłam godzinę wzięcia Etruzilu . Wzięłam wieczór , a dopiero póżniej przeczytałam w ulotce ominięcie przyjęcia leku Etruzil . cytuję: Jeżeli zbliża się pora przyjęcia dawki np.pozostały 2 lub 3 godz.należy opuścić pominiętą dawkę i przyjąć następną o stałej porze.U mnie było troszkę więcej niż 3 godziny ,ale wtedy wieczór nie powinnam tego brać . Na drugi dzień wzięłam dopiero około godz. 15 . Jakiś jęzorek wkradł się w literkę p Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-03-2015 - 11:33:00 przez Anna57. |
Al_la (offline) |
Post #23 13-03-2015 - 12:55:19 |
k/Warszawy |
Mea, z tym rytmem to różnie bywa.
Ja nie na Tamosiu, ale łykam całą garść leków, z czego niektóre (nadciśnieniowe) od 25 lat. I tak w rytm wpadłam, że bez przypominajki nie biorę A telefoniczna przypominajka to dobra rzecz. Pamiętacie "Seksmisję"? "Weź pigułkę" Nie raz w Ciechu słyszałam dzwonek w komórce, po czym jej właścicielka biegła po Tamosia. Moja przypominajka dzwoni o 12.00. Nie raz ktoś komentuje "ktoś do ciebie dzwoni". Odpowiadam "nie, to budzik". "Budzik w południe???" No, budzi mnie do leków W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-03-2015 - 12:56:06 przez Al_la. |
kreft (offline) |
Post #24 14-03-2015 - 10:12:52 |
|
Dzień dobry chciałam się przywitać na nowym forum . Dołączam do grupy. Od 3 dni biorę Tamoxifen. .Mam nadzieję że będzie dobrze.Na razie nie odczuwam większych dolegliwości. Uderzenia gorąca przesypiamBoję się tylko że utyję bo taxol juz swoje zrobil i mam do przodu 8 kg.
|
alicja.topolska (offline) |
Post #25 14-03-2015 - 11:01:04 |
|
Ja przytyłam w ciagu roku 22 kilo taxany Tamoxifen i ZOLADEX
Teraz ćwiczę na siłowni ale nie moge tego zrzucić ,metabolizm mam spowolniony hormonami Także radzę teraz przejść na dietę )) Dodam ze mam 33 lata Alutka11 |
Post #27 14-03-2015 - 11:07:41 |
|
Tak masz szanse nie przytyć z rozmiaru XS przeskoczylam na L ale jesten na diecie i ćwiczę w nic nie wchodzę z przed choroby;(((
Także pilnuj sie )) Alutka11 |
Post #29 14-03-2015 - 11:13:45 |
|
Musisz jesc 5 małych posiłków żeby przyspieszyć metabolizm
Jeden duży obiad dzieliaz na trzy małe posiłki Alutka11 |
dorota79 (offline) |
Post #30 14-03-2015 - 11:18:43 |
|
Dziewczyny nie wszystkie tyja po tym leku, to chyba zależy od skłonności.
Ja niestety przybrałam. Za nic na świecie nie mogę tego zgubić, na kijkach chodzę a efekt minimalny. Zgłosiłam to mojej once, wpisała do karty i powiedziała ze nic na to nie poradzą bo w moim organizmie nastąpiła rewolucja hormonalna. Z jednej strony pocieszam się ze w lipcu ostatni zastrzyk i może trochę mi zejdzie, a z drugiej strony chciałabym nadal je dostawać. |