Hormonoterapia - rozmowy ogólne
Krynia58 (offline) |
Post #1 30-07-2014 - 18:41:03 |
Warszawa |
A może być gingers? ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
mea (offline) |
Post #2 30-07-2014 - 18:47:47 |
Piaseczno |
Na kolano to i ja swego czasu się uskarżałam. Najpierw mi coś w nim gruchotało, potem, jak klękałam to tak bolało, że wstać nie mogłam. Samo przeszło, ale trzymało mnie tak dobry miesiąc, jak nie lepiej
![]() ![]() With or without you... |
endżi (offline) |
Post #3 30-07-2014 - 18:54:52 |
Warszawa i okolice |
Kryniu, oczywiście! ![]() ![]() Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz |
anna2008 (offline) |
Post #9 30-07-2014 - 21:13:05 |
Bydgoszcz |
Potwierdzam jędzowatość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I kłaczory zaczęły mi się sypać w ostatnim roku. A na te żyły i mrowienia,może jakieś preparaty uszczelniające naczynia krwionośne,rutinoscorbin,coś z kasztanowcem,aescin venescin . Nikulam ![]() ![]() "Przyszłość, zanim wkracza, zawsze przedtem puka." - Francois Mauriac ![]() "To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj" Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-07-2014 - 21:16:41 przez anna2008. |
Ewa46 (offline) |
Post #10 30-07-2014 - 21:28:55 |
Szczecin |
Eluś, ja tak ze starości marudzę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bunia (offline) |
Post #12 31-07-2014 - 22:04:29 |
|
a tak z ciekawości chciałam zapytać czy robiłyście sobie te badanie poziomu witaminy D3 prywatnie czy na zlecenie lekarza???
Bo tak sobie pomyślałam, że skoro lekarz przez tyle lat przyjmowania tamoxifenu w ogóle nie wspomniał by takie badanie wykonać to pewnie niechętnie na nie skieruje (chyba że będę mocno narzekać ![]() Koszt takiego badania prywatnie wynosi ok. 80-100 zł. czyli nie tak znowu mało ![]() |
nikulam (offline) |
Post #15 31-07-2014 - 22:27:52 |
warszawa |
Buniu mi rodzinna powiedziala,ze nie ma niestety takich uprawnien'nie ma tego w tym koszyku swiadczen czy jak to tam sie zwie,moze przypisac tylko specjalista,wiec pewnie endokrynolog???Moja rodzinna mowi,ze namawia na to badanie kazda pania w okresie okolomenopauzowym,ale nie moze go niestety zlecic a zdaje sobie sprawe,ze nie kazdego stac
![]() |
dziubas (offline) |
Post #24 05-08-2014 - 21:55:41 |
Gdańsk |
Raczej ktos Ci Doris rozmasowywał, bo nie umiem sobie wyobrazić, jak można sobie samemu
Nawet na nauce automasażu takich wygibasów nie uczą...! Może sie czepiam ale akurat to też mój temat ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #27 05-08-2014 - 22:13:40 |
Gdańsk |
Chylę czoło Dorotko!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
aquila (offline) |
Post #29 05-08-2014 - 23:00:07 |
|
Maja - miałam coś w tym stylu, ale nie było zbyt dokuczliwe, w ciągu roku od operacji zdarzyło się ze dwa razy, trwało po kilka dni i samo przechodziło
ja tyż to umim, to jest bardzo proste, wystarczy być chudym w tułownej części albo mieć długie ręce ![]() It's just a ride ... |
dziubas (offline) |
Post #30 05-08-2014 - 23:13:46 |
Gdańsk |
To ja ani chuda anie ręce nie za długie...
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |