Zometa jako leczenie uzupełniające
Wysłane przez joasia
joasia (offline) |
Post #1 23-06-2010 - 12:02:03 |
|
Czy słyszałyscie / czytałyscie coś o wynikach badan nad zastosowaniem Zomety jako leczenia uzupełniajacego po leczeniu radykalnym?
Dostałam taka propozycję od swojej onki. Koszt : 7 razy, co pól roku, czyli 7 x 1400zł. Podobno sa już podane do publicznrj wiadomości wyniki amerykańskich badań, z których wynika, że podawanie Zomety profilaktycznie, zmiejsza szanse na pojawienie się prerzutów do kości oraz innych przerzutów odległych. Jesli posiadacie jakieś linki - to będę wdzieczna . Lubie sobie poczytać zanim podejme decyzję. Czas mam do 12 lipca.... Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z drugim człowiekiem. /Dante Alighieri/ |
Dakota (offline) |
Post #4 23-06-2010 - 19:08:46 |
Dortmund |
Joasiu... dostaje zomete jako leczenie uzupelniajaco - profilaktyczne ..... W moim przypadku nie jest to udzial w badaniach klinicznych, a normalne leczenie uzupelniajace / lecze sie w Niemczech i widocznie tu jest juz rejestracja tego typu leczenia/... Schemat jest podobny do tego, ktory opisujesz.... tzn. w sumie 6 razy co pol roku..... Moj onk zaproponowal mi bifosfoniany rok temu, wspominajac o ich profilaktycznym dzialaniu..... tez sie zastanawialam, ale w koncu podjelam decyzje na " tak" ..... pod koniec maja wzielam 3 dawke....... nie odczuwam skutkow ubocznych /jedynie po pierwszym podaniu mialam lekka goraczke, ale tylko jeden dzien/... widoczny plus.... znacznie wzmocnily mi sie paznokcie ... na forum od 13.11.07 Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-06-2010 - 19:10:22 przez Dakota. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
709
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024