NeuVax badanie kliniczne "Present" może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi?

Wysłane przez smokooka 

smokooka (offline)

Post #1

22-08-2013 - 17:04:31

Warszawa 

Kochane, dostałam "zaproszenie" do badania klinicznego mającego na celu zapobieganie wznowie we wczesnym stadium raka piersi, z przerzutami do węzłów chłonnych o niskiej do umiarkowanej ekspresji receptora HER2 z zastosowaniem leczenia preparatem NeuVax. Mam sporo czasu do podjęcia decyzji, ale zupełnie nie wiem czym mam się kierować podejmując ją. Moja lekarka raczej jest na tak, przed rozmową z nią chciałabym cokolwiek wiedzieć od Was jeśli coś wiecie o tym preparacie. Dla mnie nie do końca jasne jest to, że na wypisach po pobycie na dziennej chemioterapii onkolożka pisze "miejscowo zaawansowany rak piersi" a lek ma zapobiegać we wczesnym stadium raka piersi, no i badanie receptora HER2 mam ujemne a w badaniu jest niska lub umiarkowana ekspresja. Jestem zielona na ten temat, poproszę o każdą pomoc smiling smiley buzki
Teraz będę miała już ostatnią 6 chemię neoadjuwantową, po połowie września pełna mastektomia, póki co w badaniach USG i mammografii oraz biopsji znaleźli jeden węzeł zajęty, operacja wyjaśni sprawę do końca.

magda2411 (offline)

Post #2

22-08-2013 - 17:26:31

Olsztyn 

Zalazłam w sieci info o badaniu klinicznym, poczytaj [www.neuvax.com]

piszą tam min., że ten nowy lek to podanie szczepionki w celu zapobieganiu lub opóźnieniu nawrotu raka piersi... i dalej, wklejam:

Jako uczestnik niniejszego badania, będzie można przejść przez dwa etapy leczenia:

Śródskórne wstrzyknięcie raz na miesiąc przez sześć miesięcy (łącznie 6), a następnie przypominające raz na sześć miesięcy na 30 miesięcy (5 całkowita)
Do końca swoich zabiegów, otrzymała łącznie 11 podań w ciągu trzech lat.

Samooka, miejscowo zaawansowany rak piersi to taki, który nie dał przerzutów odległych - też taki miałam.

Odnośnie węzłów chłonnych - dopóki nie wytną i nie zbadają nie wiadomo co się w nich dzieje.

Her2 ujemny - to taki o niskiej ekspresji.

smokooka (offline)

Post #3

22-08-2013 - 17:38:53

Warszawa 

Magda, dziękuję, czyli wszystko w porządku jeśli chodzi o wstępną kwalifikację do tego badania.

nutka (offline)

Post #4

22-08-2013 - 22:19:51

Smokooka, znalazłam taką informację:
[medtube.pl]

Zaintrygowałaś mnie tym tematem i wydaje mi się,że spełniam kryteria rekrutacji myśli

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

smokooka (offline)

Post #5

29-08-2013 - 08:38:08

Warszawa 

Wczoraj podpisałam papiery i pobrano mi pierwszą krew do badań kwalifikujących mnie ostatecznie do tej szczepionki. smiling smiley

anna2008 (offline)

Post #6

29-08-2013 - 09:25:27

Bydgoszcz 

ok Gratuluję i trzymam kciuki uśmiech
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,szczepinka przeznaczona jest dla osób z niską lub średnią ekspresją receptora HER 2 i barku hormonożalezności? Czy też hormonozależnośc nie ma tu nic do rzeczy?

"Przyszłość, zanim wkracza, zawsze przedtem puka." - Francois Mauriac

"To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj"

smokooka (offline)

Post #7

29-08-2013 - 09:38:05

Warszawa 

Ja jestem hormonozależna z niskim Her2 i dostałam zaproszenie do badania, więc raczej nie ma znaczenia hormonozależność. Całkowicie ostatecznie pewnie będę kwalifikowana pewnie po histopatologii po operacji. Mało się na tym znam jeszcze, więc będę pisać to co na bieżąco się będzie działo w tej sprawie.

anna2008 (offline)

Post #8

29-08-2013 - 10:15:39

Bydgoszcz 

kwiatekSmokooka,bardzo proszę prosi,pisz tu o wszystkim czego sie dowiesz,na ten temat,bo ciekawa jestem.
Ja też hormonozależna,niski HER,tyle ,że troche juz czasu minęło od leczenia,ale to chyba nie ma znaczenia,tak sobie myślęmyśli.
Musze pomęczyć mojego doktorka,właśnie kończę Tamosia,kto wie czy nie będzie chciał mi przedłużyć,bo teraz ponoć jakieś nowe zalecenia mają co do "długości"duży uśmiech stosowania,ale jak tu takie ciekawe rzeczy są,to może warto spróbowaćuśmiech.Pozdrawiam.

"Przyszłość, zanim wkracza, zawsze przedtem puka." - Francois Mauriac

"To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj"

smokooka (offline)

Post #9

20-11-2013 - 14:37:53

Warszawa 

9 grudnia będą mi zdaje się pobierać drugą krew do badań, a ja będę już po naświetlaniach i na tamosiu jestem, niebawem powinnam dostać szczepionkę mam nadzieję. Nie wiem jakie, ale ma znaczenie, że będę już po naświetlaniach. Kończę chyba 3 grudnia. Może chodzi o parametry krwi, no ale jak przez naświetlania się obniżą to do 9 grudnia i tak się nie podniosą, nie wiem.

smokooka (offline)

Post #10

22-01-2014 - 22:55:22

Warszawa 

Zapomniałam napisać, ale w grudniu postanowiono mnie wypisać z tego badania, z powodu, że nie mogę otrzymywać jodu jako kontrastu do tomografii, a sponsor badania nie ma chęci refundować rezonansu. I po ptokach bezradny

magda2411 (offline)

Post #11

23-01-2014 - 08:54:04

Olsztyn 

zly

dana23 (offline)

Post #12

23-01-2014 - 16:25:52

Gdańsk, Saarbruecken 

To przykre...sad smiley

nikulam (offline)

Post #13

23-01-2014 - 16:28:19

warszawa 

cholera no wnerwiony

Ewa46 (offline)

Post #14

23-01-2014 - 16:37:36

Szczecin 

tylko narobili nadziei wnerwionypociesza

smokooka (offline)

Post #15

23-01-2014 - 22:02:21

Warszawa 

trudno się mówi i żyje się dalej! smiling smiley ale szkoda, pewnie, że szkoda. sponsor się nie popisał, ale pewnie analizując wyniki z tomografii różnych pacjentek i z mojego rezonansu mogłyby być nieścisłości czy jakieś komplikacje i upierdliwości,

xiouken (offline)

Post #17

10-11-2024 - 15:13:15

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xiouken (offline)

Post #18

10-01-2025 - 17:22:15

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 855
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024