MONALEESA-3A : otwarte badanie dla pacjentek z hormonododatnim rakiem piersi
Wysłane przez Maria74
Maria74 (offline) |
Post #1 08-04-2016 - 13:42:32 |
|
Centrum Diagnostyki i Terapii Onkologicznej NU-MED w Tomaszowie Mazowieckim prowadzi program badań klinicznych, dotyczący raka piersi. Obecnie prowadzony jest nabór do badania klinicznego MONALEESA-3A (nr protokołu CLEE011F2301) z udziałem chorych na raka piersi. W jednym z ramion badania u pacjentek po menopauzie chorych na hormonododatniego ( z obecnością receptorów hormonalnych) raka piersi stosowana jest cząsteczka ribocilib.
W badaniu mogą uczestniczyć chore na raka piersi rozpoznanego w zaawansowanym stopniu uprzednio nieleczonego lub leczonego jedną linią hormonoterapii ze stwierdzoną progresją choroby. Do badania zgłaszać się też mogą chore, u których doszło do progresji w czasie I linii leczenia hormonalnego zaawansowanego raka piersi, bądź też u których doszło do wznowy w czasie lub po zakończeniu leczenia hormonalnego, stosowanego pooperacyjnie. Szczegółowe informacje dotyczące protokołu badania można znaleźć na stronie [clinicaltrials.gov] Ze strony NU-MED CDiTO w Tomaszowie Mazowieckim dodatkowe informacje można uzyskać u dr Arkadiusza Kosińskiego pod adresem arkadiusz.kosinski@nu-med.pl Kontakt telefoniczny dr med. Magda Rudnicka: 790 223 981 w godz. 8-15 pon.-pt. źródło: [tomaszowonkologia.nu-med.pl] |
Al_la (offline) |
Post #2 23-06-2018 - 16:43:21 |
k/Warszawy |
[www.medexpress.pl]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
878
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024