Badania kliniczne: Serena-4 i Serena-6
Wysłane przez mgiełka
mgiełka (offline) |
Post #1 24-06-2022 - 22:26:47 |
Radom |
WAŻNA informacja przekazana przez FEDERACJĘ STOWARZYSZEŃ AMAZONKI:
Jeżeli jesteś leczona z powodu zaawansowanego raka piersi lub znasz kogoś, kto byłby zainteresowany wzięciem udziału w badaniach klinicznych, skontaktuj się z nami. Wzięcie udziału w badaniach klinicznych to często jedyna możliwość terapii dla wielu schorzeń, dla których obecna medycyna nie znajduje zadowalających rozwiązań. Prowadzona jest rekrutacja do dwóch badań klinicznych: D8534C00001 Serena-6 Randomizowane, prowadzone metodą podwójnie ślepej próby, badanie fazy III oceniające zmianę leczenia na schemat AZD9833 (doustny SERD nowej generacji) w skojarzeniu z inhibitorem CDK4/6 (palbocyklibem lub abemacyklibem) w porównaniu do kontynuacji leczenia inhibitorem aromatazy (letrozol lub anastrozol) w skojarzeniu z inhibitorem CDK4/6 u pacjentów z zaawansowanym hormonozależnym (HR+) rakiem piersi bez nadmiernej ekspresji HER2 (HER2-) z wykrywalną mutacją genu receptora estrogenowego (ESR1), u których nie wystąpiła progresja choroby w trakcie leczenia pierwszej linii wg schematu inhibitor aromatazy w skojarzeniu z inhibitorem CDK4/6 – badanie z wczesną zmianą leczenia zależną od diagnostyki ctDNA D8532C00001 Serena-4 Randomizowane, wieloośrodkowe, prowadzone metodą podwójnie ślepej próby badanie fazy III oceniające AZD9833 (doustny SERD) w skojarzeniu z palbocyklibem w porównaniu z anastrozolem w skojarzeniu z palbocyklibem w leczeniu pacjentów z zaawansowanym HER2-ujemnym rakiem piersi z obecnością receptorów estrogenowych, którzy nie otrzymali dotychczas żadnego systemowego leczenia zaawansowanej choroby Więcej informacji o badaniach otrzymasz TUTAJ a pod numerem telefonu 535 452 712 od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 17:00 otrzymasz informację o ośrodkach prowadzących te badania. Z amazonki.net od 2006 roku. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-06-2022 - 22:28:17 przez mgiełka. |
Paulina1987 (offline) |
Post #2 22-04-2024 - 17:15:25 |
Ostrowite |
Cześć. Proszę o pomoc... Mam możliwość wzięcia udziału w badaniach klinicznych ... Nie wiem co robić. Mam raka her2 +++ Z przerzutami do kości.
|
Tomasz. (offline) |
Post #3 22-04-2024 - 18:28:58 |
Pruszków |
Jakie leczenie miałaś do tej pory? Od ilu mieiecy/ lat jesteś leczona na raka w IV stadium? Coś poradzić można.
Jeśli masz eGFR nie obniżone to kwas zolendronowy jest dobrym rozwiązaniem. Można stosować denosumab Xgeva, ale nie wiem jak z refundacja. Mogą być stosowane cykliby z exemestanem Symex), można też Faslodex z Enhertu - lek nowej formuły (koniugat) trastuzumab derukstekan. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Paulina1987 (offline) |
Post #4 24-04-2024 - 16:27:53 |
Ostrowite |
Dopiero zacznę leczenie za dwa tyg. W badaniach klinicznych dostanę phesgo + giredestrant. W między czasie też normalna chemia
|
Tomasz. (offline) |
Post #5 24-04-2024 - 20:29:25 |
Pruszków |
Amazonki. Net niestety nie mają opłaconej domeny, i, z powodu ostrzeżeń o zagrożeniu, zagląda tu drobny ułamek poprzednio pisujących.
Trudno więc cokolwiek doradzić - ci, co tu zaglądają nie mają takiej wiedzy. Jeśli choroba postępuje, pomimo leczenia lekami dostępnymi w Polsce, tak warto, w takiej sytuacji rozważyć taka terapię. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
719
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024