badanie III fazy BIBW 2992 i winorelbiny
irys (offline) |
Post #2 24-11-2011 - 08:59:20 |
Ełk |
Witam!Właśnie minęły dwa kolejne miesiące leczenia,a w sumie osiem w/g w/w programu.Nic się nie zmieniło,te same; procedury,tok leczenia,pozytywne wyniki kontrolne,itp.Czuję się dobrze,nie licząc-oczywiście- czasowych dolegliwości po chemii.Dziwi mnie tylko,dlaczego żadna z kobiet podobnie leczonych jak ja,a spotykałam takie,nie przyłączy do mnie ,dzieląc się doświadczeniem na forum.
|
akabere (offline) |
Post #3 24-11-2011 - 17:04:07 |
Warszawa |
Herceptyna mi nie pomogła-17 kursów, mam przerzuty do mózgu, od lutego mam xelodę, mogłam mieć wczoraj zmienioną na nowelbinę, ale widząc jak się poruszam o kijkach" zostalismy" przy xelodzie.
Podziwiam Cię za dojazdy.Ja mam blisko do CO,ale muszę mieć opiekuna.Co tydzień. Wizyty mam co 4 tygodnie. Może spotkałaś kogoś z przerzutami takimi jak moje, któremu nowelbina pomaga? |
akzseinga74 (offline) |
Post #4 24-11-2011 - 20:30:29 |
|
Irysku - brawo. Super wiadomości
|
irys (offline) |
Post #5 13-01-2012 - 12:37:39 |
Ełk |
Witam!Znów minęły następne dwa m-ce,w sumie dziesięć m-cy leczenia w/g programu.W tym miałam sześć tomografów,poza pierwszym,każdy z wynikiem pozytywnym,z czego niezmiernie cieszę się,bo mój trud nie idzie na marne, choroba zatrzymała się,a ja czuję się względnie dobrze,czego wszystkim również życzę.
|
akzseinga74 (offline) |
Post #7 13-01-2012 - 16:31:56 |
|
|
Teresa1957 (offline) |
Post #10 08-03-2012 - 09:29:55 |
Kraśnik |
|
aga66 (offline) |
Post #11 08-03-2012 - 09:51:40 |
Warszawa |
To super, że są leki, które Ci pomagają. Informuj nas na bieżąco, co dalej z leczeniem
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
akzseinga74 (offline) |
Post #12 08-03-2012 - 10:11:58 |
|
Świetnie Irysku! A miałaś wątpliwości
|
filipinka35 (offline) |
Post #13 08-03-2012 - 14:59:44 |
|
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
akzseinga74 (offline) |
Post #21 07-05-2012 - 20:45:31 |
|
Super Irysku!!!
|
filipinka35 (offline) |
Post #24 30-07-2012 - 11:16:02 |
|
irys
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #26 30-07-2012 - 14:36:56 |
Warszawa |
Super irysku
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
jablko (offline) |
Post #28 02-08-2012 - 09:41:16 |
|
Witam,
Pani Irysku, gdzie się Pani zakwalifikowała do takiego badania, jaki szpital je prowadzi ? Mojej mamie bardzo dobrze służyła herceptyna i ciaglę o nią prosi. Niestety, dostała ją jako leczenie uzupełniające, pomimo iż wówczas już miała przerzuty do kości (lekarze o tym nie wiedzieli, bo jej nie zbadali, ale mam pamięta, że ją kości po tym leczeniu przestały boleć), więc teraz ma problemy, żeby dostać ją ponownie na przerzuty do wątroby. Brała na przerzuty do wątroby lapatinib i xelodę, ale teraz jest niby progresja na wątrobie i teraz bierze tylko navelbinę we wlewach w skojarzeniu z jakimś lekiem na m. Wieczorem sprawdzę dokładną jego nawę. Chodzi mi o to, jak można dostać się do jakiegoś programu lub leczenia, gdzie bedzie mogła ponownie dostać herceptyną. |
Al_la (offline) |
Post #29 02-08-2012 - 20:41:48 |
k/Warszawy |
Jablko, poczekaj na odpowiedź koleżanki, ale zajrzyj jeszcze do tego wątku [amazonki.net]
Poszukaj badań klinicznych w wyszukiwarce. Zajrzyj też do linków, które przed chwilą podałam. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
irys (offline) |
Post #30 02-08-2012 - 22:10:42 |
Ełk |
Ja ,zakfalifikowałam sie do badania w Białymstoku,a propozycja wypłynęła od mojej doktor,która poinformowała mnie o istnieniu takiego badania klinicznego.Wiem, że inne duże ośrodki prowadziły też taki nabór,tylko czy nadal prowadzą ,tego nie wiem,trzeba by sprawdzić.Trudno mi coś poradzić pani mamie,ale proszę zapytać jej lekarza,może sie zorjentuje w temacie i coś zaproponuje.To badanie jest prowadzone w 28 krajach na całym świecie,a ma uczestniczyc w nim 780 kobiet,tak przynajmniej pisze w umowie ,którą podpisałam.
|