Pertuzumab, trastuzumab i docetaksel w leczeniu raka piersi
Al_la (offline) |
Post #1 28-12-2011 - 13:43:06 |
k/Warszawy |
eonkologia.pl
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-10-2013 - 19:50:49 przez myszka. |
filipinka35 (offline) |
Post #2 16-10-2013 - 20:31:10 |
|
Jestem zakwalifikowana do tego programu. Będę wszystko pisać na bierzaco.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #4 16-10-2013 - 20:38:15 |
|
Dobrze Jolcia. Jeszcze tylko podpisze zgodę.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #11 18-10-2013 - 21:15:05 |
|
Dzis podpisałam zgodę na udział w tym badaniu. Badanie nazywa się PERUSE.
Najpierw była konsultacja lekarska i badanie. Następnie podpisanie zgody w obecności Pani doktor i Pani sekretarki i wytyczne odnośnie badania. Dostałam skierowania na dodatkowe badania. Będą one wykonywane nie w CO. Pani sekretarka będzie mnie umawiać i informować o dacie i godzinie. Jeszcze tylko TK głowy i miednicy z kontrastem. ECHO i EKG serca i jeśli nie będzie zmian w mózgu to dostanę ta chemie. Cykle sa co trzy tygodnie i wtedy dostaje te trzy rodzaje chemii. Chemia leci około 5 godzin. Dzien wcześniej, rano pobranie krwi do badań już na oddziale. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 18-10-2013 - 21:25:54 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #12 22-10-2013 - 17:17:20 |
|
W poniedziałek 21.10 Pani sekretarka umuwila mnie na TK z kontrastem. Badanie odbyło się dziś nie w CO tylko w Centrum Medycznym AVI. Bardzo miła obsługa
Dzis w tym centrum miałam TK głowy, klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy z kontrastem, który w trakcie podania spowodował chwiliowy ból ręki/ zyły. Da się to przezyc. Badanie trwało chwilkę. Przed badaniem Pani pielegniarka zazyczyla sobie abym wypiła 3 kubki wody, które mi przyniosła. Wypiłam grzecznie, następnie wkłucie wenflonu wwwwwrrrrrrrrrrrr nie lubię i badanie. Wynik będzie jutro w CO u mojej Pani doktor. Po kontraście czuje się dobrze. Pije dużo płynow żeby go wypłukać. Na wszelki wypadek wzięłam ze sobą ostatni wynik kreatyniny i się przydał. Pani w recepcji poprosiła o takie badanie. I jeszcze na recepcji wypełniłam zgode odnsnie podania kontrastu. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-10-2013 - 17:19:48 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #13 24-10-2013 - 21:24:40 |
|
Dzis było EKG i ECHO serca w CMD. Nastepnie w CO pobranie krwi. Rozmowa z lakarką. Wynik TK i NIE MA ZMIAN W MÓZGU oraz wytyczne odnośnie dexamethasonu i polprazolu. Przez dwa dni mam zazywac te tabletki. Jedna tabl polprazoplu i 8 tabletek dexametathasonu na raz. Jutro będzie podana chemia: pertuzumab, herceptyna i taxotere.
Chemie będę przyjmowala do portu i dzień przed chemia z portu będę miała pobieraną krew do badania. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #14 28-10-2013 - 14:27:18 |
|
Chemii w piątek 25 października nie dostałam z powodu złej bilirubiny. Miałam podana kroplowke nawadniającą i potem pobraną krew i pa pa do domciu. i dostałam od Pani Doktor zalecenia odnośnie zazywania Dexamethasonu. Miałam się stawic na pobranie krwi rano w poniedziałek 28 października czyli dziś. I dziś po wynikach krwi miała być podana chemia. Niestety jeszcze chemii nie będzie ponieważ dostałam skierowanie na scyntygrafie całych moich kosteczek. I tak: scyntygrafia w czwartek 31 października, wyniki a po wynikach w przyszłym tygodniu po porannym pobraniu krwi do badań mam nadzieje, ze już będzie podana chemia.
DanaPar (offline) |
Post #15 28-10-2013 - 15:14:58 |
Police |
Monisiu, dla rozwoju raka kilka dni, to chyba niewiele zmienia. Mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią i chcą podejść do Twojego leczenie możliwie najmądrzej.
Przytulam , wiem, że takie czekanie jest trudne. Ale nie ma innego wyjścia. Lepiej wszystko przeanalizować i przebadać, niż działać na hura. |
filipinka35 (offline) |
Post #16 28-10-2013 - 15:32:18 |
|
Dana ja tez jestem takiego samego zdania co Ty. I czekam sobie cierpliwie.
filipinka35 (offline) |
Post #17 05-11-2013 - 21:03:28 |
|
Wszystko precyzyjnie opisze jutro.
filipinka35 (offline) |
Post #21 07-11-2013 - 08:21:09 |
|
Jak się ogarne to wszystko krok po kroku opiszę.
aga66 (offline) |
Post #22 07-11-2013 - 20:44:35 |
Warszawa |
Opisz Kochana, bo my ciekawskie
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #23 07-11-2013 - 21:25:17 |
|
Aga spokojnie. Wszystko napiszę.
filipinka35 (offline) |
Post #26 07-11-2013 - 22:14:15 |
|
Maja wszystko napisane jest w moim watku. [amazonki.net] Chemie dostałam.
filipinka35 (offline) |
Post #27 08-11-2013 - 12:22:10 |
|
Po scyntygrafii zaproszenie do CO na 4 listopada na chemie. Rano na czczo pobranie krwi. Wyniki ok. Wyniki scyntygrafii, badania lekarskie, ruch chorych, opaska na raczke i podano pertuzumab. I do domku. W domku goraczka 38 stopni. Zbilam goraczke goraca herbata z cytryna i cukrem i pod kolderke i pod kocyk się polozylam. Na czoło zimny kompres. I po kilku godzinach goraczka spadła. Wieczorem zazylam Dexamethason i do razu poczułam się jakbym miała góry przenosić.
Rano 5 listopada zaproszenie do CO. I od razu Herceptyna. Ruch chorych, opaska i potem obserwacja 2 godziny i zastrzyk przeciwwymiotny i za 15 minut Taxotere. I konsultacja lekarska. I obserwacja i do domku. A w domku superrrrr. Samopoczucie rewelacyjne. 6 listopada środa i zaczął się armagedon. Ręka, noga, mózg na scianie. O Matko Boska i matko moja swietej pamięci. Mej mnie w swoje opiece. Grzybica w buzi, bol glowy, kaszel, bole lekkie w klatce piersiowej, bóle brzucha i muli mnie strasznie, biegunka a smród w kiblu niemiłosierny i najwieksza atrakcja bóle kosci nóg: stopy, łydki i kolana i uda straaasznie napitalają. Mam leki i biore na to wszystko repete taka, ze hej. Dobrze, ze mam te kule. Pomoc znakomita. Daję rade !!!!! 7 listopada jest dobrze. 8 listopada jestem słaba jak mucha, ale zyje a to najważniejsze. I dochodze do siebie. I będzie jeszcze lepiej !!!!!!!!!!!! Wyjątkowo na początku chemie Pani Doktor rozłożyła na dwa dni. Jednak już następny kurs będzie: Poniedziałek pobranie krwi na czczo. Wczesniej mam tylko wypić duuuuuuzo wody i herbatke. I we wtorki: pertuzumab, herceptyna i taxotere. I tak az dziada paskudnego zatłukę. Skurwiela jednego co mi mamusie zabrał do grobu. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 08-11-2013 - 12:28:32 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #28 08-11-2013 - 12:51:42 |
|
I jeszcze do atrakcji doszła grzybica na dole. Mam super lek Macmiror, pomaga w 15 minut. Aplikowałam sobie przez dwa dni i już grzybicy na dole nie ma. Wczoraj po kapieli całe ciało suche i stopy i dłonie. Więc na ciało i twarz balsam a na stopy i dłonie Neutrogena Norveska. Rewelacja !!!!! Stopki smarował małżonek.
Na grzybice w buzi REWELACJA !!!!!!!!!!!! Mucinox - sztuczna slina. I tak se psikam co godzinke. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #29 09-11-2013 - 20:25:53 |
Warszawa |
Monika tłucz cholernika po samym łbie
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #30 09-11-2013 - 21:17:10 |
|
Agus tłuke i tłuke i az zatłukę.