Pertuzumab, trastuzumab i docetaksel w leczeniu raka piersi

Wysłane przez Al_la 

Al_la (offline)

Post #1

28-12-2011 - 13:43:06

k/Warszawy 

eonkologia.pl

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-10-2013 - 19:50:49 przez myszka.

filipinka35 (offline)

Post #2

16-10-2013 - 20:31:10

Jestem zakwalifikowana do tego programu. Będę wszystko pisać na bierzaco.

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

Jolcia (offline)

Post #3

16-10-2013 - 20:35:02

A ja będę trzymała kciuki ok

filipinka35 (offline)

Post #4

16-10-2013 - 20:38:15

Dobrze Jolcia. Jeszcze tylko podpisze zgodę.

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

Dyra (offline)

Post #5

16-10-2013 - 20:42:44

podpisz kochana pakt z lekami przeciwko czerwonemu, trzymam kciukibuzki

smokooka (offline)

Post #6

16-10-2013 - 21:08:24

Warszawa 

Trzymam kciuki, z taką petardą będzie dobrze!

ewad55 (offline)

Post #7

16-10-2013 - 21:45:27

Stokholm 

Czyli leczenie z grubej rury,duży kaliber co by zabić skurczybyka na amen!I dobrze mu tak!Przykro że masz taką sytuację w domu.Po co takie zachowanie,szkoda życia na nerwy.Nie trać siły na takich ludzi,nie warto!!!!!!Teraz w chorobie powinnaś mieć spokój,dużo serca i miłości.I tego Ci życzę!serce

nikulam (offline)

Post #8

17-10-2013 - 09:54:06

warszawa 

będę trzymać mocno kciuki!!!!

dana23 (offline)

Post #9

17-10-2013 - 10:01:40

Gdańsk, Saarbruecken 

Powodzenia Moniko!!!! kwiatek

oska (offline)

Post #10

18-10-2013 - 20:41:01

życzę powodzenia buziak

filipinka35 (offline)

Post #11

18-10-2013 - 21:15:05

Dzis podpisałam zgodę na udział w tym badaniu. Badanie nazywa się PERUSE.

Najpierw była konsultacja lekarska i badanie. Następnie podpisanie zgody w obecności Pani doktor i Pani sekretarki i wytyczne odnośnie badania. Dostałam skierowania na dodatkowe badania. Będą one wykonywane nie w CO. Pani sekretarka będzie mnie umawiać i informować o dacie i godzinie. Jeszcze tylko TK głowy i miednicy z kontrastem. ECHO i EKG serca i jeśli nie będzie zmian w mózgu to dostanę ta chemie.

Cykle sa co trzy tygodnie i wtedy dostaje te trzy rodzaje chemii. Chemia leci około 5 godzin. Dzien wcześniej, rano pobranie krwi do badań już na oddziale.

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 18-10-2013 - 21:25:54 przez filipinka35.

filipinka35 (offline)

Post #12

22-10-2013 - 17:17:20

W poniedziałek 21.10 Pani sekretarka umuwila mnie na TK z kontrastem. Badanie odbyło się dziś nie w CO tylko w Centrum Medycznym AVI. Bardzo miła obsługa smiling smiley
Dzis w tym centrum miałam TK głowy, klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy z kontrastem, który w trakcie podania spowodował chwiliowy ból ręki/ zyły. Da się to przezyc. Badanie trwało chwilkę. Przed badaniem Pani pielegniarka zazyczyla sobie abym wypiła 3 kubki wody, które mi przyniosła. Wypiłam grzecznie, następnie wkłucie wenflonu wwwwwrrrrrrrrrrrr nie lubię i badanie. Wynik będzie jutro w CO u mojej Pani doktor. Po kontraście czuje się dobrze. Pije dużo płynow żeby go wypłukać.

Na wszelki wypadek wzięłam ze sobą ostatni wynik kreatyniny i się przydał. Pani w recepcji poprosiła o takie badanie. I jeszcze na recepcji wypełniłam zgode odnsnie podania kontrastu.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-10-2013 - 17:19:48 przez filipinka35.

filipinka35 (offline)

Post #13

24-10-2013 - 21:24:40

Dzis było EKG i ECHO serca w CMD. Nastepnie w CO pobranie krwi. Rozmowa z lakarką. Wynik TK i NIE MA ZMIAN W MÓZGU oraz wytyczne odnośnie dexamethasonu i polprazolu. Przez dwa dni mam zazywac te tabletki. Jedna tabl polprazoplu i 8 tabletek dexametathasonu na raz. Jutro będzie podana chemia: pertuzumab, herceptyna i taxotere.
Chemie będę przyjmowala do portu i dzień przed chemia z portu będę miała pobieraną krew do badania.

filipinka35 (offline)

Post #14

28-10-2013 - 14:27:18

Chemii w piątek 25 października nie dostałam z powodu złej bilirubiny. Miałam podana kroplowke nawadniającą i potem pobraną krew i pa pa do domciu. i dostałam od Pani Doktor zalecenia odnośnie zazywania Dexamethasonu. Miałam się stawic na pobranie krwi rano w poniedziałek 28 października czyli dziś. I dziś po wynikach krwi miała być podana chemia. Niestety jeszcze chemii nie będzie ponieważ dostałam skierowanie na scyntygrafie całych moich kosteczek. I tak: scyntygrafia w czwartek 31 października, wyniki a po wynikach w przyszłym tygodniu po porannym pobraniu krwi do badań mam nadzieje, ze już będzie podana chemia.

DanaPar (offline)

Post #15

28-10-2013 - 15:14:58

Police 

Monisiu, dla rozwoju raka kilka dni, to chyba niewiele zmienia. Mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią i chcą podejść do Twojego leczenie możliwie najmądrzej.
Przytulam pociesza, wiem, że takie czekanie jest trudne. Ale nie ma innego wyjścia. Lepiej wszystko przeanalizować i przebadać, niż działać na hura.
buzki

filipinka35 (offline)

Post #16

28-10-2013 - 15:32:18

Dana ja tez jestem takiego samego zdania co Ty. I czekam sobie cierpliwie. uśmiech

filipinka35 (offline)

Post #17

05-11-2013 - 21:03:28

Wszystko precyzyjnie opisze jutro.

dana23 (offline)

Post #18

05-11-2013 - 21:15:27

Gdańsk, Saarbruecken 

Filipinko,odpoczywaj kochana,spokojnych snow!serce

aga66 (offline)

Post #19

05-11-2013 - 21:22:30

Warszawa 

sercebuzki

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

izka206 (offline)

Post #20

05-11-2013 - 22:03:33

Wypoczywaj kochana buziakbrawobuzki

filipinka35 (offline)

Post #21

07-11-2013 - 08:21:09

Jak się ogarne to wszystko krok po kroku opiszę.

aga66 (offline)

Post #22

07-11-2013 - 20:44:35

Warszawa 

Opisz Kochana, bo my ciekawskieduży uśmiech

Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

filipinka35 (offline)

Post #23

07-11-2013 - 21:25:17

Aga spokojnie. Wszystko napiszę.

aga66 (offline)

Post #24

07-11-2013 - 21:36:17

Warszawa 

sercebuziakok

maja60 (offline)

Post #25

07-11-2013 - 21:58:54

Anglia 

Witam skarbie co sie dzieje nie bylo mnie czy wrescie ci podali ta chemie pozdrawiam cieplutko i jestem z toba. Bardzopocieszapociesza mocno przytulam .

jestem , bo chce !

filipinka35 (offline)

Post #26

07-11-2013 - 22:14:15

Maja wszystko napisane jest w moim watku. [amazonki.net] Chemie dostałam.

filipinka35 (offline)

Post #27

08-11-2013 - 12:22:10

Po scyntygrafii zaproszenie do CO na 4 listopada na chemie. Rano na czczo pobranie krwi. Wyniki ok. Wyniki scyntygrafii, badania lekarskie, ruch chorych, opaska na raczke i podano pertuzumab. I do domku. W domku goraczka 38 stopni. Zbilam goraczke goraca herbata z cytryna i cukrem i pod kolderke i pod kocyk się polozylam. Na czoło zimny kompres. I po kilku godzinach goraczka spadła. Wieczorem zazylam Dexamethason i do razu poczułam się jakbym miała góry przenosić.

Rano 5 listopada zaproszenie do CO. I od razu Herceptyna. Ruch chorych, opaska i potem obserwacja 2 godziny i zastrzyk przeciwwymiotny i za 15 minut Taxotere. I konsultacja lekarska. I obserwacja i do domku. A w domku superrrrr. Samopoczucie rewelacyjne.

6 listopada środa i zaczął się armagedon. Ręka, noga, mózg na scianie. O Matko Boska i matko moja swietej pamięci. Mej mnie w swoje opiece. Grzybica w buzi, bol glowy, kaszel, bole lekkie w klatce piersiowej, bóle brzucha i muli mnie strasznie, biegunka a smród w kiblu niemiłosierny i najwieksza atrakcja bóle kosci nóg: stopy, łydki i kolana i uda straaasznie napitalają. Mam leki i biore na to wszystko repete taka, ze hej. Dobrze, ze mam te kule. Pomoc znakomita. Daję rade !!!!!

7 listopada jest dobrze.
8 listopada jestem słaba jak mucha, ale zyje a to najważniejsze. I dochodze do siebie.

I będzie jeszcze lepiej !!!!!!!!!!!!

Wyjątkowo na początku chemie Pani Doktor rozłożyła na dwa dni. Jednak już następny kurs będzie: Poniedziałek pobranie krwi na czczo. Wczesniej mam tylko wypić duuuuuuzo wody i herbatke. I we wtorki: pertuzumab, herceptyna i taxotere. I tak az dziada paskudnego zatłukę. Skurwiela jednego co mi mamusie zabrał do grobu.

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 08-11-2013 - 12:28:32 przez filipinka35.

filipinka35 (offline)

Post #28

08-11-2013 - 12:51:42

I jeszcze do atrakcji doszła grzybica na dole. Mam super lek Macmiror, pomaga w 15 minut. Aplikowałam sobie przez dwa dni i już grzybicy na dole nie ma. Wczoraj po kapieli całe ciało suche i stopy i dłonie. Więc na ciało i twarz balsam a na stopy i dłonie Neutrogena Norveska. Rewelacja !!!!! Stopki smarował małżonek.

Na grzybice w buzi REWELACJA !!!!!!!!!!!! Mucinox - sztuczna slina. I tak se psikam co godzinke.

aga66 (offline)

Post #29

09-11-2013 - 20:25:53

Warszawa 

Monika tłucz cholernika po samym łbiewnerwionybuziak

filipinka35 (offline)

Post #30

09-11-2013 - 21:17:10

Agus tłuke i tłuke i az zatłukę.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 791
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024