Pertuzumab, trastuzumab i docetaksel w leczeniu raka piersi

Wysłane przez Al_la 

Gosia_76 (offline)

Post #1

05-09-2017 - 16:05:00

małgonia
Nareszcie przy czwartej wznowie dostanę perjetę ,cieszę się i boję zarazem serce

Małgonia nie ma się czego bać - ja już po pierwszej smiling smiley żyję i nawet całkiem dobrze
faktycznie czuje sie ze to połączenie to terapia celowana
jedyne co było extra - to biegunka z opóźnieniem - ale to wszytsko osobnicze wydarzenia.
U mnie kolejna porcja 11.09 - jak ja mówię, każdy ma swój WTC smiling smiley

tynkaa (offline)

Post #2

05-09-2017 - 21:46:45

Malgoniu brawo Ty!!!!! brawo

Al_la (offline)

Post #3

06-09-2017 - 11:28:50

k/Warszawy 

Brawo dziewczynki, powodzenia życzę serce

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Gosia_76 (offline)

Post #4

09-09-2017 - 21:28:32

ja własnie dziś zrobiłam wyniki - leukocyty mi poszły pikiem w dół 2.34
no lekko mnie to nie cieszy.... mam powtórzyć badania w poniedziałek przed szpitalem - może coś się zmieni
ale nie wyobrazam sobie ze nie dostanę 2 porcji tak ciężko wywalczonego koktajlu!
wrrrr

małgonia (offline)

Post #5

10-09-2017 - 11:21:11

Niepołomice 

Gosia a nie masz zastrzyków na podniesienie leukocytów?Ja po pierwszym podaniu przy drugiej wznowie wylądowałam w szpitalu z zerowym wynikiem i już w ciągu godziny z zapaleniem płuc tak że teraz za każdym razem dostaję Zarzio zastrzyki a poza tym pij dużo barszczu kiszonego i koktajl z pietruszki ogórka zielonego cytryny i imbiru mnie mąż to robi już bardzo długo piję bez gadania i dzięki Bogu przez całe pięć lat nie miałam przesuwanej żadnej chemii.Gosia przytulam Cię mocno i daj znać jak jutro byłoserce

Gosia_76 (offline)

Post #6

10-09-2017 - 11:53:52

Pytalam od razu po pierwszym podaniu. Nie bo 3 tyg to wystarczająco długo żeby się odbudować. Jak miałam 2 AC co 2 tyg to dostawałam. Zobaczymy jutro. Jutro rano mam powtórzyć badania.

braja (offline)

Post #7

10-09-2017 - 14:50:10

Miałam chemię co 3 tygodnie i zastrzyki dostawałam przez cale leczenie. Miałam może szczęście, że na pierwszej wizycie trafiłam na stażystke i ona mi je zapisała, a potem juz poszlo za ciosem

Gosia_76 (offline)

Post #8

10-09-2017 - 15:17:02

Za dużo różnych standardów uznaniowych jest w Polsce.

Gosia_76 (offline)

Post #9

12-09-2017 - 08:43:02

Melduję grzecznie - II podanie mimo chwilowych perturbacji z leukocytami zaliczone. Wciąż żyję smiling smiley
wczoraj od lekarza zastępczego dostałam ZARZIO - bo neulasta za droga (w sensie, bez sensu zeby pani tyle płaciła... a ze szpitala nie możemy dac)
wiec mam swojemu prowadzącemu przekazywac ze mam ten czynnik mieć za każdym razem.
Niestety znowu potwierdza się ze standardy opieki i wydawania leków są co najmniej różne.....
teraz 3 dniowe bunkrowanie w domu i praca z łóżka w różowym szlafroku smiling smiley
Strasznie dziękuję wszystkim zaangażowanym, wspierającym mnie indywidualnie mailami, poradami itd - bez was to już jak bez powietrza smiling smiley

małgonia (offline)

Post #10

12-09-2017 - 09:39:39

Niepołomice 

Gosia ❤❤❤

monik (offline)

Post #11

20-09-2017 - 11:57:57

Łódź 

a ja melduję przyjęcie w poniedziałek 54 dawki perjeta+herceptyna duży uśmiechdrink.gif czuje się niezmiennie fantastycznie tylko badania kontrolne musze zrobić... tomografy, usg i takie tam... brrrr, neutrofile i białe jakoś ostatnio odpukać są nawet prawie w normie co w moim przypadku nei jest takie oczywiste, hemoglobina cos m i znowu spadła, mam 9.. mało, ale trochędiete zmieniłam, za tydzień siedo tego przyłożę i zacznę jeść trochę "żelaza" i zobaczymy, mięsu niestety mówię nie, ale może dziś na tatarek jeszcze skoczę smiling smiley

Al_la (offline)

Post #12

20-09-2017 - 12:20:28

k/Warszawy 

brawo serce

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

marzusia (offline)

Post #13

21-09-2017 - 18:12:25

Cieszyn 

monik, jeśli wszystko ok. to może pora już z tym skończyćmyśli

monik (offline)

Post #14

22-09-2017 - 10:39:23

Łódź 

niedawno tez tak powiedziałam lekarzowi ale uśmiechnął się i powiedziała że bierzemy ile "fabryka" daje smiling smiley Przyznam, ze już przyzwyczaiłam się do tych co 3-tygodniowych wycieczek, mam już swoje rytuały, pyszną kawę z mlekiem, którą piję tylko w tedy i przegryzam wegańskim brownie... pożartuję z lekarzem, podniosę kilku pacjentów na duchu, wrócę i zmienię pościel w całym domu, przestanę jeździć to nie wiem jak się odnajdę smiling smiley

marcis (offline)

Post #15

30-01-2019 - 17:36:33

Cześć macie może jakieś informacje gdzie obecnie można załapać się na jakieś leczenie w ramach badań klinicznych ?
Moja mam z potrójnieujemnym dzisiaj informacje o przerzucie 0,5 mm do węzłów w Opolu nie są w stanie zaproponować nic więcej jeśli chodzi o leczenie jest już po chemii i całkowitej mastektomii ....... Będę wdzięczna za jakieś wskazówki

xiouken (online)

Post #16

05-10-2024 - 17:35:51

xiouken (online)

Post #17

10-11-2024 - 16:05:33

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkas
инфоинфо
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 741
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024